Edward Riedl (M)

Idag har jag kört ellastbil

ectm

 

Idag har jag besökt Janne Hultman på ECTM Sweden AB och kört en av deras nya ellastbilar. De kommer bl.a. att börja leverera elfordon till Posten i Sverige och flera andra länder. Utvecklingen inom elfordon går nu mycket snabbt och på allt fler områden kommer det nu rena ellösningar vilket är bra för både miljö och ekonomin.

 

Edward Riedl (M).

3 kommentarer

  1. Börghe

    Jag besökte hemsidan och kan konstatera att inga av fordonen som fanns där ger ett fullgott arbetsskydd.

    Men brevbärare och kommunanställda kanske inte är viktigare än att dom kan ge sig ut i trafiken och möta 40tons långtradare i en glorifierad golfbil?

    Jag är själv elbilsförespråkare, men så länge vi accepterar undermåliga produkter från tillverkarna så kommer inte elbilsutvecklingen att gå framåt.

    Koreanska Kia har en elbil som uppfyller alla krocksäkerhets och komfortkrav man ställer på vanliga bilar, den är dessutom hög och bra så den skulle fungera utmärkt som postbil, men istället förordar du alltså dessa leksaker?

    Det bevisar bara att politiker ska ha så lite inflytande som möjligt i såna här upphandlingar.

  2. Boh Westerlund

    Hej Börghe

    Nu har Du nog missuppfattat en del av budskapet. Så här är det:

    Postverken i Norden (m.fl.länder) har under en tvåårsperiod utvärderat en mängd små elfordon att ersätta bl.a. Flakmoppar med. De har efter dessa omfattande tester valt Comarth som framtidens mini-elbil för stadsdistribution.

    Det innebär att detta val har skett på hög nivå inom postverken och är intet som ECTM har del i. Vi skall bara serva dessa fordon i Norrland.

    Däremot säljer vi dem till andra aktörer med behov av så små fordon så att de går köra på gång och cykelvägar, t.ex. Bostadsbolag, parkförvaltningar och liknande.

    Dessa firdon är alltså ett stort steg framåt vad gäller arbetsmiljö jämfört med tidigare.

    Vad gäller större eldrivna lastbilar så har vi även sådana på gång nen det måste vi få återkomma om.

    Boh Westerlund, ECTM Sweden AB

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.