Edward Riedl (M)

Idag är jag rädd när jag går till jobbet

Idag är jag rädd när jag går till jobbet!

Det är ok att vara rädd för att gå till jobbet. Men det är inte ok att stanna hemma för att man är rädd. Det sammanfattar nog många samtal igår kväll mellan folkets valda företrädare och deras barn och anhöriga. Sveriges Riksdag och Regering har hotats. Den eller de som utfärdat hotet vill skrämma Sveriges statsledning från att utföra sitt jobb. Det har hotats med blodbad om vi närmar oss vår arbetsplats. Jag sitter just nu på flyget hemifrån Umeå på väg ner till min arbetsplats i vår huvudstad. Sveriges Riksdag. Mitt jobb är att tjäna er Västerbottningar och på ett klokt sätt förvalta det förtroende ni givit mig och mitt parti. Det är själva grundfundamentet för det goda samhället vi lever i. Jag är inte lättskrämd. Men självklart kommer jag känna viss rädsla när jag närmar mig min arbetsplats idag. Visst hade det varit skönt att stanna hemma. Tända en brasa och mysa i soffan med min dotter. Vara säker på att inget kan hända. Men om Sveriges valda företrädare, Sveriges statsledning, inte vågar gå till jobbet. Vad händer då? Vad händer om poliser, brandmän och sjukvårdspersonal inte vågar gå till jobbet. Vad händer om journalister inte vågar göra sitt jobb? Vad händer om våra soldater inte vågar göra sitt jobb? Alla har familjer och vänner som bryr sig. Barn som oroas. Ibland är de också med rätta rädda att gå till sina jobb. Jag och mina riksdags och regeringskollegor kommer idag att gå till jobbet och göra det ni valt oss att göra. Det kan ni lita på. Jag litar på att säkerhetspolisen, polisen och alla andra går till sina jobb och gör det de ska idag. Det handlar helt enkelt om tillit. Vårt goda samhälle är värt att slå vakt om. I slutändan är vårt goda samhälle inte starkare men inte heller svagare än alla människor som finns där. Vi får aldrig vika ner oss inför hot och terror. Nu har flyget landat och jag ska bege mig till mitt kontor och påbörja ännu en dag i folkets tjänst.

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

  • M

   Nej Leif! Jag vågar påstå att vanliga människor INTE är rädda dagligen. Inte i Sverige iallafall, möjligen om man bor i tex Syrien! Utan att veta något om din livssituation säger jag: Om du är rädd dagligen så sök hjälp!

 1. Hans-Inge Smetana

  Klokt resonerat Edvard! Vi får inte låta de onda o mörka krafterna segra och skrämma oss till tystnad o rädsla.

 2. Fredrik

  Bra att Edward öär rädd när han går till Jobbet.
  Det betyder att han bör tänka igenom vilken politik
  Moderaterna för mot svaga grupper i Samhället.
  allt sedan före 2006 har drevet varit mot sjuka, arbetslösa.
  hela högern politik går ut slå mot Minoriteter.-
  Är det inte Inland så är det Kvinnliga garantipensionärer som hemarbetat hela sitt liv
  tagit hand om banen familjen så mannen kunnat jobba fullt ut.
  Sen att man plundrat och hånat sjuka, arbetslösa, det vet nog även Moderater. m
  Så det är nog skäl att de är rädda.
  Det är dessutom inte mer än rätt. Som man bäddar får man ligga.

  Men det värsta är att vi som inte gillar sådan där förtryckarpolitik vi drabbas även vi och oss är det synd om som stöder svaga i samhället och minoriteter.
  Men Moderater hoppas ni darrar ordentligt när ni går ut.

  När sosseran styrde behövde man aldrig låsa bilen eller dörren till huset.
  Nu hjälper inte ens låsa.-
  Nyliberal politik suger den saken är klar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.