Edward Riedl (M)

Är det rimligt att hälften av landets journalister bor i Stockholm?

45 procent av landets journalister bor i vissa bostadsområden i Stockholm. Allra flest bor det på Södermalm. I stadsdelen Södermalm jobbar 1 av 100 som journalist. Nationell media och därigenom en stor del av den nationella debatten styrs av journalister som bor i Stockholms innerstad. Inte så konstigt att en stor nationell fråga i media är Slussen i Stockholm. Det är alltså förbindelsen mellan Södermalm och Stockholm city det handlar om.

 

Jag menar att vi måste se över hur vi kan minska koncentrationen av nationell media i Stockholm genom public service och olika stöd. Fler journalister inom public service bör ha sina arbetsplatser utanför Stockholm helt enkelt.

 

Edward Riedl (M).

2 kommentarer

  1. Lennart Holmlund

    Nej det är det inte då allt ses med Stockholms ögon. Många media är i dag inte riksmedia utan ett lokalt media för Storstockolm. Om du inte lyssnade på Sverker Olofssons sommarprogram gör det där han tog upp många exempel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.