Edward Riedl (M)

3 tankar om kilometerskatten

När socialdemokraterna nu försöker bluffa väljarkåren med att kilometerskatten på tunga lastbilar ska ordna problemen med den olagliga utländska lastbilstrafiken vill jag skicka med 3 frågor som åtminstone dyker upp hos mig:

  1. Varför ska de som idag fuskar med att följa svensk lagstiftning helt plötsligt betala just kilometerskatten? Är inte risken uppenbar att det bara blir ytterligare börda på lasten för de företag som redan sköter sig?
  2. Om doktorn ordinerar ett pistolskott i huvudet för att bota min huvudvärk så tänker jag följande. Sannolikt kommer huvudvärken att försvinna samtidigt som jag anar att det inte per automatik behöver innebära något positivt för mig som patient. Jag skulle liksom bli lite misstänksam på behandlingen.
  3. Vore inte vårt förslag från moderaterna med GPS-övervakning av alla utländska lastbilar en bättre lösning för att se till att alla följer svensk lagstiftning?

 

Edward Riedl (M).

2 kommentarer

  1. Ralo

    Mycket klokt! Bra att du slåss för Norrland! Någon måste ju göra det när vi har Norrlands fientliga norrlänningar som Löfven och Sjöstedt i regeringen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.