Edward Riedl (M)

Norrland är stora förlorare på regeringens budget

Tidningarna försöker varje budget se vilka som vinner respektive förlorar på regeringens budget. Även om dagens debatt handlar om vårändringsbudgeten så stakas en tydlig politik ut av regeringen. Höjda skatter på jobb, företag och avstånd tänker den här regeringen driva igenom under året. Så de riktigt stora förlorarna blir vi i Norrland som drabbas av samtliga skattehöjningar fullt ut. Flygskatt ska införas, bensinskatten ska höjas, dieselskatten ska höjas, bilskatten ska höjas, skatten på lön ska höjas, skatten på företag ska höjas och listan med skattehöjningar bara fortsätter. Hela Sverige förlorar på en sådan politik men Norrland med stora avstånd drabbas allra värst.

 

Sverige behöver en ny regering som vill satsa på jobb och företag så svensk ekonomi växer. Det ger fler chansen till ett jobb samtidigt som det blir mer pengar till skolan och sjukvården. Sverige måste rustas starkt inför nästa lågkonjunktur och den allt tuffare globala konkurrensen. Bara så kan Sverige vara ett lika bra och förhoppningsvis ännu bättre även i framtiden.

 

Jag har lyssnat på samtliga alliansföreträdare i riksdagen idag. Alla kritiserar sittande regerings politik längs med fotknölarna. Alla är överens om att Sverige måste ha mer allianspolitik snarast. Det är hög tid att både centerpartiet och liberalerna nu ansluter sig till oss moderater och kristdemokrater och redan i höst lägger en gemensam alliansbudget. Det är bara så vi kan stoppa de skadliga skattehöjningarna och ersätta den här regeringens dåliga politik med en politik som rustar Sverige inför framtiden.

 

Edward Riedl, riksdagsledamot (M).

4 kommentarer

 1. Sven

  Håller med dig! men när ni satt vid makten ,varför satsade ni då inte på skola,polis,och sjukvård mm?? Då kanske ni suttit kvar . Lätt att skrika nu !!

 2. Bergis

  Det är ju för fan humbug Edward. Vad gör ni åt det då? Ingenting! Ni kan när som helst fälla regeringens skatteförslag i riksdagen med hjälp av Sverigedemokraterna. Men ni gör det inte. En vanlig medelsvensson får nu bensinskatten indexerad varje år samtidigt som fordonsskatten ska höjas kraftigt.

 3. Bertil

  Men Riedel du glömmer ju omtala de orättvisor din regim gjorde medans de var i makt. Denna regim försöker nu mildra dessa. genom att pensionärer får en gnutta mer i plånboken för att nä’rma sig lika skatt på lika inkomst. Sen att de med sjukersättning och A-kassa inte alls fått lika skatt på lika inkomst än är tragiskt . Skatter borde höjas betydligt mer för att utjämna skatteklyftan.

  Att gnälla om att Norrland drabbas är ju irrelevant. Flygskatt är bra, för det handlar i princip om en hamburgare på nån av flygterminalerna. är det nåt gnälla över???
  Smågirigt skulle jag kalla det för bilskatten höjde även eran regim även det löjligt gnälla om.

  Att Sverige behöver en ny regim råder ingen tvekan om. En som likt Castro ger stöd för den enorma fatigdom som högern orsakat. En regim som ger stöd för fattiga och
  sätter hårda nypor mot den girighet vi sett i minst 25 års tid växa fram där småglin med vattenkammad frisyr och kostym kort sagt har fått för mycket luft och inte bidrar till nåt positivt längre för landet utan utarmar det istället.

  Vi behöver mera Castro och mindre av Trump och egoistisk nyliberal politik.
  lite utrensning på rätt ställen skulle nog också behövas istället för att utförsäkra sjuka och rensa ut de stackarna. Detta för att få ett jämlikt och där ekonomiska klassklyftor är små.

  sänkta trösklar skulle lätt kunna fixas med mer skatteuttag på girigt förmöget folk inte minst på finanssidan. ex. Investeringssparkonto där knappt nån skatt betalas. men som gjort rika enormt rika liksom fastighetsskattens borttagande.

 4. Bertil

  Finns två val antingen höja skatter eller fördela de skatter som finns bättre.-
  Eller tror verkligen Riedl på en ekonomisk fördelningspolitik där man ska ta från svagas sociala ersättningar från sjukas sociala stöd o.s.v och bolla över det som skattesänkningar för de som har det välordnat.

  Sänkta trösklar för att fler ska sysselsättas med att serva en överklass som får avdrag för det.
  Det handlar inte om jobb för jobben minskar både genom ex. Robotisering och att vissa jobb vill ingen betala för.

  Jag har alltid försökt förstå hur moderater tänker men kommer alltid fram till samma slutsats.
  man struntar i om Samhället blir oerhört ojämlikt fattigt för vissa och rikt för andra.

  Moderater har ex gynnat finasiella instrument väldigt mycket även de med dyra fastigheter har fått borttagen fastighetsskatt istället gäller en låg kommunal avgift.

  Så länge man har människan som den ende som kan ta ut lön och beskattas.
  så är välmående tvungen ge med sig av sina enorma inkomster, Annars får vi ett Samhälle där folk tigger på gator är hemlösa o.s.v
  Är det vad Moderater vill se.

  Man talar ofta om hur mycket kronor man betalar i skatt men glömmer i samma andemening omtala hur mycket man tar ut i lön eller kanske en avkastning.

  Om maskiner finge lön och människan finge beskatta dessa med 100% skulle
  fattigdom kunna utrotas utan att välbeställt folk skulle behöva bidra.

  Robotisering digitalisering os.v. borde vara mänsklighetens rättviseräddare,.
  men inte ens det vill Moderater de vill den som äger ska få ha en maskin som gör 20 mans jobb men
  ingen lön igen skatt.

  Men sen kan man jaga den lilla människan som jobbar svart för de har för dålig a-kassa och får inget jobb med lön värt namnet.

  Sen hur mycket svartjobb har det blivit av RUT. Fina herrar som köpslår med en städerska
  så hon minskar städfirmans tid och jobbar svart ett antal timmar.
  tror jag säkert förekommer ofta.

  Produktionsskatt måste bli framtiden. Detta håller inte och moderater
  ja många av dessa är verkligen hemska människor.
  Många har åsikter så man Hurves.

  Hanif bali,. Reinfeldt. Svantesson, Riviere. Axen , Littorin.
  o.s.v hur tänker dessa om sina medmänniskor egentligen.-
  De har väldigt otäcka åsikter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.