Edward Riedl (M)

5 frågor Löfven borde få och svara på när han besöker Västerbotten idag

Idag besöker statsminister, Stefan Löfven (S), Västerbotten. Vi har idag en regering bestående av socialdemokraterna och miljöpartiet som samarbetar med vänsterpartiet. Det är en Norrlandsfientlig regering som höjer skatt på skatt som slår mot oss i Norrland. Jag har fem frågor som Stefan Löfven borde få och besvara idag:

1. Varför höjer du bensin och dieselskatten? Du har till och med infört en indexeringsmodell som gör att skatt höjs med automatik varje år. Det försvårar och gör det dyrare för oss i Norrland med gott om långa avstånd.

2. Varför tänker du höja fordonsskatten för helt vanliga bilar? Många hushåll runt om i landet är helt beroende av bilen. För många här i Norrland är bilen helt enkelt ett måste för att ta sig till jobbet och skjutsa barnen på olika aktiviteter.

3. Varför vill du införa en flygskatt som din egen regerings utredning visar inte kommer att hjälpa miljön? Den flygskatt du föreslår kommer att leda till att tusentals jobb försvinner runt om i hela landet och att flygplatser kommer att få lägga ner. Vi i Norrland är helt beroende av goda flygförbindelser för att behålla jobben här.

4. Varför vill du införa en kilometerskatt för tunga lastbilar som gör det ännu svårare att bedriva företag och skapa jobb i Norrland. Om du åtminstone försökte beskatta utsläppen så skulle jag tro att du försökte försämra vår konkurrenskraft i Norrland för miljöns skull. Men du beskattar istället avstånd och inte miljöutsläpp. Det är helt obegripligt.

5. När du nu reser runt och säger dig värna sjukvården kan du kanske berätta om du tror vårdköerna har blivit kortare eller längre här i Västerbotten sedan du blev statsminister? Vårdköerna har nämligen ökat dramatiskt sedan du blev statsminister trots alla dina löften om att satsa på välfärden.

 

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

 1. Leif

  Finns väl en del frågor som du kanske borde börja med att besvara innan du som Moderat börjar gorma och ha dig.

 2. Johan

  Verkligen bra frågor!
  Hoppas Stefan får frågorna ställda till sig så han kanske vaknar upp och ser konsekvensen av sin regerings handlande!
  Dock tveksam att han förstår.

 3. Oberoedne Politisk bedömare

  Frågor Edward Riedl behöver svara på:

  1.
  Riedl vill införa moderat styre av Västerbottens Läns Landsting. Region Skåne har under många år haft moderat styre och där går det allt annat än bra med katastrofala överbeläggningar, massuppsägningar av personal och så vidare.
  Så frågan Riedl behöver svara på är varför moderat styre skulle funka i Västerbotten när det inte fungerat i Skåne?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.