Edward Riedl (M)

Regeringens norrlandsfientliga politik fortsätter

S och MP-regeringen fortsätter med sin norrlandsfientliga politik. Idag presenterar regeringspartierna sitt budgetförslag som återigen har udden riktad mot Norrland.

-Höjd bensinskatt

-Höjd dieselskatt

-Höjd fordonsskatt

-Höjd flygskatt

-Höjd kilometerskatt (ska införas under 2018)

Höjda skatter på avstånd är alltid en dålig politik för oss i Norrland med långa avstånd.

 

Dessutom spenderar regeringen 3 till 4 gånger så mycket på nya reformer som expertmyndigheter och ekonomer menar är ansvarsfullt i global högkonjunktur. Det är alltid tråkigt att säga att vi borde spara mer i goda tider för att vara rustade för dåliga tider. Men vi moderater är ansvarsfulla och vi vet att det alltid är ekonomiskt utsatta grupper som får betala priset när landets ekonomiska skyddsvallar rämnar.

 

Edward Riedl (M).

3 kommentarer

 1. Ove

  Hej.
  Det är ju så synd att alliansen har varit så flata och dumma, alltifrån DÖ till misstroendeomröstningen. Ni har ju alla chanser att stoppa detta om ni går ihop med SD, så egentligen är ni ju med på dessa skattehöjningar. Som borgerlig röstare så är det bara att konstatera att valet är kört för oss och er, pga av alla era misstag under mandatperioden. Trist men sant, sossarna har lurat byxorna av er. Du tar ju inte in kommentarer, men du kanske läser.

  Ove

 2. Michael Rönnlund

  Vilket kvalificerat struntprat. Viktigt att tänka på miljön när man gör en budget.

  Att lämna bostadssamtalen som ni i alliansen gjorde diskvalificerar alla påståenden om att regeringen strör pengar omkring sig. Det är allianspartierna som stör pengar omkring sig.

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/alliansen-lamnar-samtalen-om-bostadspolitik?

  Ni i alliansen tycker det är helt ok och väl använda skattemedel att ge bidrag till rika villa- och bostadsrättsägare i form av ränteavdrag och ROT-avdrag. 85% av ränteavdragen går till rika.

  https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/rika-far-mest-av-statens-30-miljarder-i-ranteavdrag

  +30 miljarder varje år får staten och skattebetalarna bidra med till dessa redan välbeställda. Det är helt omotiverat fortsätta med dessa bidrag och dessutom farligt för samhällsekonomin. Spricker bostadsbubblan får det oerhörda konsekvenser på svensk ekonomi

  Hur kan ni klaga på att barnbidragen höjs lite grann, att studiebidragen höjs lite grann när ni samtidigt accepterar att staten betalar ut 25,5 miljarder varje år till rika villa- och bostadsrättsägare i räntebidrag?

  Enligt Hans Heggemann, utredare på SCB:s avdelning för inkomststatistik har ingen annan skatt eller reform lika stor effekt i att omfördela från ekonomiskt svaga till de ekonomiskt starka.

  https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/rika-far-mest-av-statens-30-miljarder-i-ranteavdrag

  Lägg till de fördelningsmässigt orättvisa ROT-avdragen som också går till de mest välbeställda i Sverige och man hamnar på +50 miljarder varje år. Dessutom har enligt skatteverket inte svartjobben minskat som var tanken med dessa ROT-avdrag.

  https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/byggbolagen-maste-ta-ansvar-for-svartarbetet

  Snacka om att sila mygg och svälja kameler. Ni accepterar att staten har utgifter till rika villa- och bostadsrättsägare på +50 miljarder men tycker 200kr i mer barnbidrag är oansvarigt.

  Man vet inte om man ska skratta eller gråta då man genomskådar alliansens ekonomiska politik och framförallt hur ni subventionerar rika i villor och bostadsrätter.

  Det är inte väl använda skattepengar.

 3. Renstimmet

  Kan inte du skriva ett inlägg om hur du / ni ser att samhället ser ut om 5 eller 10 år så att vi som väljare får något att ta ställning till?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.