Intervju med Dalens Pär Forsman – om utmaningar och förväntningar

För att följa upp mitt senaste blogginlägg ställde jag för ett tag sedan frågor till två spelare – en i Dalen och en i Thorengruppen (som ni kommer få ta del av inom de närmaste dagarna) – och först ut i bloggen är Dalens Pär Forsman som jag vågar påstå har blivit en publikfavorit med sitt fysiska sätt att spela och sitt alltid hårda arbete på planen.

Det jag ville veta var hur Pär upplever att Dalen hanterat ännu en säsong av att laget tappat viktiga spelare – något som ställt allt större krav på de spelare som blivit kvar där han tydligt är en av de spelare som ska leda Dalen genom den kris laget mer eller mindre haft inför och under inledningen av säsongen. Jag ville även veta hur han ser på sin egen roll och målsättning och avslutade med lite frågor om favoritmotståndare.

I fet stil kan ni utläsa frågorna så som jag ställde dem. Enjoy!

Källa: www.ibkdalen.se

 

Hej Pär!

Inför säsongen tappade ni ett flertal skickliga spelare och värvningarna som gjordes har framför allt handlat om unga spelare som aldrig spelat i SSL tidigare. Hur har detta påverkat er som lag och har ni behövt anpassa ert sätt att spela och tänka där ute på planen? Har det påverkat er målsättning som grupp?
Ja men precis vi tappade många skickliga spelare men det är något vi som lag är rätt vana vid och självklart påverkar vårat spel. Jag tror inte det ändrat sättet vi spelar på men tror mest det påverkar genom att vi är många nya och det tar tid att lära sig ett nytt spelsystem. Sedan har det inte påverkat vår målsättning, vår målsättning är att ta poäng i varje match och det är fortfarande så.

 

Har förutsättningarna som nämndes i föregående fråga påverkat din roll i laget? Vi upplever dig som en av de bärande spelarna som ”ska göra det” och ”visa vägen för de unga spelarna”, något som är särskilt viktigt denna säsong – delar du denna uppfattning? Hur ser du på detta ansvar för dig och dina mer erfarna lagkamrater?
Självklart har det påverkat men det är något jag trivs med. Känner också att det är ett steg för min utveckling att få ännu mer ansvar och hjälpa att leda laget. Jag anser att i ett lag som oss så krävs självklart bärande spelare och vi måste gå i bräschen med snack, energi och visa vad som krävs men det krävs även ett stort ansvar på de nya spelarna att vara intresserade. Det går inte bara åka ryggsäck utan gäller att alla strävar åt samma håll!

 

Hur har inledningen på säsongen gått för er som lag tycker du? (väldigt öppen fråga: du kan till exempel välja att lyfta positiva saker, negativa saker eller ge ett nyanserat svar)
Svår fråga. Tycker att vi har haft en hög högsta nivå men har haft svårt att hålla en jämnhet. Där vi bara ibland kommer upp i den nivå som vi faktiskt besitter.
Så måste säga att jag har högre krav på oss än var vi placerar oss i tabellen samt hur många poäng vi dragit in.

 

Vad är er målsättning för säsongen? Undvika bottenstriden – ta en slutspelsplats – något annat?
Vår målsättning som jag berättade om tidigare är att ta poäng i alla matcher. Och gör vi det kan vi nå en slutspelsplats så det är självklart målet samtidigt så ska vi vara realistiska och då i dagsläget kanske vi ska ha först fokus att lämna bottenstriden helt innan vi tittar uppåt.

 

Om vi i stället tittar närmare på säsongen för dig – hur tycker du att det gått för egen del? Hur ser din egna målsättning ut? När säsongen summeras – vad hoppas du själv kunna ta med dig från säsongen?
Ja min säsong följer väl lite i lagets bana. Tycker jag började säsongen rätt knackigt där min timing var helt off. Jag sprang runt och var rätt frustrerad och det är inte något positivt! Men däromkring när vi spelade svenska cupen så släppte frustrationen och känns som man har kommit in på rätt spår igen.
Och nu de absolut senaste matcherna känns det som samspelet och självförtroende börjat växa också! Så förhoppningsvis kan man leverera ännu mer sista delen av säsongen.

 

Jag måste även passa på att fråga om en sak vi diskuterade på läktaren inför matchen mot Hagunda där det nästan kändes som om du ville bekräfta vår gissning med ditt fantastiska mål: Har du det hårdaste slagskottet i Dalen?
Haha ja det vågar jag nog säga att jag har. Är nog kanske Ahlbäck som kan utmana i slagskott men tror jag skulle vinna😎

(Länk till en video med Pärs slagskott mot Hagunda)

 

Vilken motståndare i SSL möter du helst och varför?
Helst så möter jag nog Thorén. Finns inget bättre än vinna över dom. (Kanske syntes förra matchen)😅 men utöver våra derbyn så är det nog Storvreta. Vet inte vad det är men är alltid extra taggad när vi spelar mot dem. (Min notering: observera att frågorna alltså ställdes till Pär som besvarade dessa innan Storvreta-matchen – oj så rätt han fick va? Bifogar ett utklipp för de som eventuellt har missat denna sensationella skrällseger och debuten för vår andremålvakt Alexander Ljungström som briljerade!)

Källa: www.expressen.se

 

Det brukar bli intressanta möten mellan er och lokalrivalen Thorengruppen. Hur förbereder man sig mentalt för en sådan match och hur behåller ni lugnet när det hettar till som allra mest?
Jag har inget speciellt sätt som jag förbereder mig på mentalt. Utan oftast är man nästan överladdad, man studsar som fram under dagen. Så för mig handlar det mycket om att lugna ner mig. Brukar jag göra genom ta några extra skott innan match sen brukar det räcka så.

Svårt att förklara hur man håller sig lugn när det hettar till men är man fokuserad så försöker man göra det som är bäst för laget. Brukar säga ”att man ska vara het i ben och kropp men ha kyla i skallen”