Innebandysöndag: Blandade känslor efter att Dalens båda lag åkte ur svenska cupen

Det kändes lite härligt att få en klassisk innebandysöndag idag där både damerna och herrarna spelade respektive matcher med målsättningen att ta sig vidare i svenska cupen. I slutändan blev det dock förlust och uttåg för båda våra lag, men mina känslor efter matcherna skiljer sig åt en del.

För herrarna stod Sundsvall för motståndet, ett lag som spelar i allsvenskan kommande säsong precis som Dalen, men som till skillnad från Dalen gör det genom att ha avancerat upp i seriesystemet. Det var ett möte där Dalen med rätta hade favoritskapet och Sundsvall segrade i slutändan efter att först ha spelat 9-9 i fredags och 4-5 idag. Jag såg inte fredagsmötet, men i dagens match tycker jag att det var ganska tydligt att Sundsvall lyckades bättre med sitt spel medan Dalen rent krasst inte kom upp i den nivå som jag förväntar mig och kräver av detta lag. Några av ljusglimtarna i matchen var möjligen Anton Grönlund i målet som jag knappast skulle klandra för denna förlust, likväl som Adam Strand som jag tycker växte allt mer ju längre matchen led. Vi såg även ett ganska fint powerplay där Dalen gjorde flera av sina mål, inte minst genom fint samspel mellan Anton och Åkerlund och Alexander Hedlund.

Här utöver tyckte jag nog att Carl from gjorde ett ganska härligt inhopp och kom in med fin energi till laget när han väl fick chansen mot slutet av matchen. I ärlighetens namn tycker jag inte riktigt att försvarsspelet höll idag och Dalen hade svårt att ta tillvara på chanserna som de skapade. Det ska dock även tilläggas att Sundsvalls målvakt Johannes Pettersson imponerade.

Om jag i stället fokuserar på damerna som mötte världens bästa klubblag på damsidan, Thorengruppen, och var nödgade att vinna för att ta sig vidare i cupen så var det många sätt en förvånansvärt jämn match fram till slutminuterna i tredje perioden där Thorengruppen slutligen drog ifrån till 6-3. Jag tycker att Dalen verkligen visade att senaste mötet i DM-finalen som också var en jämn historia inte var en slump utan att det berodde på att Dalen faktiskt är ett riktigt bra lag. Till matchen idag ska även tilläggas att det saknades en mängd spelare i Dalen, men att Dalen trots det stod upp riktigt bra och precis som i DM-finalen var känslan att det stod och vägde långt in i matchen om Dalen skulle lyckas rå på Thorengruppen eller inte (lika läge 3-3 vid 12 minuter in i tredje perioden).

Thorengruppen är dock som väntat ett otroligt svårt motstånd att spela mot i 60 minuter och precis som senast lagen möttes nådde Dalen inte riktigt hela vägen. Jag tycker dock att Dalen visade en otroligt stark mentalitet och jag imponerades ännu en gång av lagets prestation likväl som flera av spelarnas individuella prestationer. Rut Marklund som spelade back idag, gjorde det riktigt bra och gick in med den klassiska respektlösheten mot motståndarna som vi är vana vid att se hennes spela med. Sedan hade vi nyförvärvet och tvåmålsskytten Emmy Helander som visade samma prov på härlig respektlöshet i sitt anfallsspel och hon stod bland annat för ett riktigt fint kraftmål där hon vred runt och tvingade in bollen i mål bakom både försvarare och målvakt, men stod även för fler målchanser. Jag måste även nämna Isa-Marie Carsbo som är en otrolig målvakt, stod för en mängd fina räddningar likväl som en, i vanlig ordning, skön intervju i sändningen efter matchen. I Carsbo har vi en målvakt som i mina ögon symboliserar de egenskaper vi behöver för att nå hela vägen till SSL igen och det gör mig genuint glad att se detta Dalen spela innebandy!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.