IBK Dalen (herr): Lagbygget (del 3) – centerpositionen, ett av de större frågetecknen i laget?

Av , , Bli först att kommentera 0

Även om det inte direkt rasar in silly-uppdateringar och nyheter på sistone, känns det ändå som om det hinner hända en del mellan varje inlägg och jag får hela tiden försöka uppdatera och justera mina utkast som jag påbörjat tidigare. För de av er som väntat på lite uppdateringar kring damlaget har jag för avsikt att gå in närmare på damernas silly framöver och har framför allt väntat på att det ska komma lite fler nyheter först, men ska för tillfället fortsätta försöka ta mig igenom herrlaget.

För den som eventuellt har missat det vill jag dock ändå passa på att nämna att damerna har en färdig tränarlösning som annonserats och som har fin potential, det har blivit klart med ett nyförvärv från Göteborg och det har även blivit klart att en av lagets viktigaste spelare de senaste två säsongerna lämnar – men mer om detta senare! (Jag vet, mina försök att bygga så kallade ”cliffhangers” är möjligen inte de bästa, men jag hoppas att ni har tålamod med mig!)

En titt på centersidan
Jag ska vara helt ärlig – centersidan i Dalen oroar mig. Den såg tunn ut redan förra säsongen när det mycket lovande nyförvärvet Tobias Sikström så olyckligt skadade sig och det senaste jag hört är att han tyvärr fortfarande hålls tillbaka av hjärnskakningen han drabbades av i en match tidigt under säsongen. När nu Linus Holmgren lämnar Dalen för spel i Falun väcker det ytterligare frågor om vilka spelare som ska bära centerpositionen framledes. Och här finns det ett flertal olika tänkbara lösningar, men jag vet inte riktigt vad som är att föredra.

En tänkbar och på flera sätt rimlig lösning är förstås att, om Kronberg fortsätter, använda en av SSL:s tidigare bästa centrar på hans gamla position. Konsekvensen av detta är dock att Ketil lämnar en vakant forward-position som ska fyllas, men av alla tänkbara justeringar bör högerkanten vara en av de lättare att lösa. Det väcker samtidigt fler frågor: får Dalen behålla Fredrik Edholm som ryktas ha erbjudanden från Schweiz och SSL-lag söderöver? Och vad är tanken med Alexander Hedlund? Ska han fortsätta som center, eller går han tillbaka till forward-positionen han tidigare haft? Trots att Hedlund gjorde en bra insats som center den gångna säsongen ser jag personligen gärna Hedlund högt uppe och nära motståndarmålet som en jobbig och grinig forward som kan tvinga sig in på de jobbiga ytorna med bollen och jag skulle därför gärna se honom fortsättningsvis som forward.

Redo för klivet upp från tredje formationen?
Dalen har prövat ett antal olika centerlösningar där bland annat Niclas Brohlin Ljung, Jonas Landström och Wilhelm Vihtari Hansson gått som centrar och då framför allt i Dalens tredje formation. När det nu står klart att Landström inte blir kvar i Dalen så återstår Brohlin Ljung och Vihtari Hansson – förutsatt att de förlänger med Dalen förstås. Vilket jag hoppas att de gör, jag gillar båda två och min känsla har varit att de gjort det bra överlag i Dalen, men samtidigt har jag inte kunnat se någon av dem växa ut till ett givet förstahandsval ännu och jag sätter ett frågetecken tills vidare på om någon av dem är redo att axla rollen i en första- eller andraformation till nästa säsong. Potentialen finns där, frågan är bara om och när det bär hela vägen.

Jag gillar för övrigt tryggheten hos en spelare som Brohlin Ljung som överlag håller en jämn nivå, vilket jag tycker är en fin egenskap hos en center och jag minns fortfarande hur starkt intryck han gjorde på mig när IBF Dalen kämpade för överlevnad i allsvenskan för några år sedan och Niclas var en av få som höll huvudet kallt när det verkligen stormade. Samtidigt kanske Vihtari Hansson överraskar lite mer med sin spelstil, men har nog lite fler toppar och dalar. Vihtari Hansson är för övrigt en intressant spelare och jag kan inte riktigt placera var jag tycker att hans yviga och intensiva spelsätt i första hand ska användas, men känslan är ändå att han kommer fungera väldigt bra i det numera offensivt inställda och högt pressande Dalen mer eller mindre oavsett vilken position han kommer spela på.

Fler tänkbara centerlösningar och två underskattade spelare
Jag vill minnas att Dalen lämnat några antydningar om att tidigare RIG-spelaren och Dalenfostrade August Flod, som spelade med laget under dubbellicens den gångna säsongen och därefter skrivit på för Dalen, är en tänkbar center i laget. Sedan har vi Michel Wöcke, nyförvärvet som beskrivits som en spelare som kan spela på alla positioner (förutom gissningsvis som målvakt… Men där finns ju knappast ett behov med tanke på Dalens mycket kompetenta duo i form av Måns Parsjö Tegnér och Anton Grönlund). Är han möjligen en tänkbar center som kan kliva in i laget och fylla på här?

Andra tänkbara lösningar är att flytta upp spelare som Pär Forsman eller Johan Larsson på centerpositionen. Det är faktiskt en styrka i Dalen, att man har spelare som kan gå på flera olika positioner och dessutom göra det bra. Vad gäller Forsman och Larsson har de båda erfarenhet av detta sedan tidigare, men fasen… jag tycker ändå att de hittat väldigt bra på sina backpositioner och jag skulle nog helst vilja se att man även framledes försöker se det som en tillfällig lösning vid behov snarare än ett sätt att lösa centerpositionen för den kommande säsongen mer varaktigt.

Är det förresten två av seriens mer underskattade spelare, Forsman och Larsson? Personligen är jag väldigt imponerad över Forsmans defensiva styrkor som blandas med plötsliga och oväntade blixtanfall där han plötsligt kliver upp högt och skapar oreda i motståndarförsvaret och jag älskar Larssons förmåga att kunna växla positioner flera gånger under samma byte och få det att kännas helt självklart som den värsta kameleont. Har det förresten skrivits något om det faktum att han varit en av Dalens absolut bästa poängplockare den gångna säsongen? Helt sjukt vilken bra säsong han gjorde!

En potentiell värvning?
Jag läste även något om att Marcus Berglund överväger att lämna Team Thorengruppen. Frågan är om detta skulle kunna vara en spelare som är intresserad av att återvända till Dalen? Berglund har efter en tid i både Linköping och Thorengruppen provat på spel även som back, men jag skulle definitivt se honom som en potentiell och användbar center till detta Dalen som absolut skulle få nytta av en fysiskt stark och snabb spelare som kan följa med i spelet i högt tempo både framåt och bakåt. Jag vågar inte hoppas för mycket, men detta vore en värvning som jag tror skulle flyga under mångas radar och som skulle kunna stärka upp Dalens centersida på ett bra sätt.

Bli först att kommentera

IBK Dalen (herr): Fler tankar om lagbygget (del 2) – goda och dåliga nyheter och om en spelare som flyger under radarn?

Av , , Bli först att kommentera 0

Jag har hållit lite på att släppa del två av mitt försök att kolla till Dalens herrlag inför den kommande säsongen, men kände att det var dags nu. Mycket av nyheterna som gått att läsa om Dalen efter uttåget i slutspelet har nästan uteslutande handlat om Dalens svåra silly season och alla spelare som lämnar med mera och det har släppts några fler sådana nyheter sedan senaste inlägget, men vi har även fått ta del av några goda nyheter sedan dess.

Fler spelare som lämnar Dalen
Först till de mindre goda nyheterna – Jonas Landström hade enligt uppgifter i Västerbottens-kuriren inte fått ett förlängt kontrakt med Dalen och det är nu även bekräftat av Dalen att han inte blir kvar i laget. Jag har lite blandade känslor kring detta på grund av att jag haft lite svårt att placera Landström som spelare i laget. I Dalen har Landström särskilt den senaste säsongen bidragit med bredd och har fått fylla på den position som saknats i laget för stunden, vare sig det varit som back, forward eller center. Det har varit nödvändigt, särskilt under en säsong som den senste där många spelare saknats mer eller mindre till varje match. Om jag dock skulle spekulera varför han inte erbjudits ett förnyat kontrakt med Dalen beror det möjligen på att han hållit en lite för ojämn nivå och därför haft svårt att konkurrera om speltiden med andra spelare i laget.

Lämnar eller stannar kvar?
Fler osäkra nyheter som tagits upp är att det fortfarande är ett flertal spelare i Dalen som står utan kontrakt inför den kommande säsongen. Rubrikerna har handlat mycket om Fredrik Edholm som gjorde ett succéinhopp i Dalen under säsongen där han gjorde mål på i princip varenda boll han tog i – helt galet! Edholm som har riktigt fina spetskvaliteter som målskytt och lurig framspelare har som de flesta säkert minns haft en oturlig historik av skador och vi är nog många som skulle vilja se vad Fredrik kan göra om han får träna och spela fri från skador. Ryktesvägen har jag hört att Edholm har några olika alternativ han väljer mellan, men där Dalen är ett av dem. Personligen skulle jag bli väldigt glad om vi får se honom i Dalen redan från början kommande säsong, men vi lär få vänta på besked ett tag till.

Övriga spelare som står utan kontrakt är vad jag kunnat läsa mig till Wilhelm Vihtari Hansson, Niclas Brohlin Ljung och Johan Larsson. Jag kan inte se en enda anledning för Dalen att inte vilja förlänga med någon av dessa spelare och kommer gå in mer på detaljerna gällande detta nedan, men den spelare som flugit allra mest under radarn i detta avseende måste ändå vara Larsson. Jag kan verkligen inte förstå hur det inte varit några rubriker (alls?) om denna spelare som jag håller väldigt högt och som varit en viktig del i den ack så framgångsrika ”CA-formationen”. Är Johan en av SSL:s mest underskattade spelare? I mina ögon har Larsson utvecklats mycket sedan han tog klivet tillbaka till Dalen från Team Thorengruppen för ett antal år sedan och han är ytterligare ett bevis på hur framgångsrikt Dalen jobbar med sina backar. Och till Dalen vill jag bara säga en sak: sajna Larsson already!

En intressant värvning
En nyhet som jag valt att klassa som intressant är Dalens värvning av en schweizisk spelare: Michel Wöcke. En spelare jag inte vet någonting om, men som efter lite eftersökande googlande kommer från HC Rychenberg som spelar i Schweiz högsta liga där han gjort sig känd som en ”zorrokung”. Jag ska ärligt talat säga att det faktum att just zorrandet lyfts fram som en spelares mest framträdande kvalitet gör mig osäker på vad spelaren kommer bidra med i övrigt på planen och det gör mig inte jättetrygg, men jag litar på att Dalen har scoutat spelaren och värvat honom för hans övriga kvaliteter snarare än en sådan detalj. Urban Karlsson har beskrivit honom som en straffspecialist och en spelare som kan spela back, forward eller center och som varit en nyckelspelare i Rychenberg. I övrigt har Wöcke vad jag förstått stått för ett antal mål varje säsong i NLA och är en lång spelare med vänsterfattning.

De goda nyheterna!
Till de riktigt goda nyheterna har vi å andra sidan fått veta nu att Dalen har förlängt med Rasmus Andersson – åtminstone för en säsong. Att förlängningar skrivs med en säsong i taget bekymrar mig ärligt talat. Vi såg det med Linus Holmgren som förmodligen hade lämnat redan en säsong tidigare om det inte varit pandemi – det har varit ganska allmänt känt att han varit helt öppen med att han vill prova vingarna någon annanstans, i Schweiz eller i någon annan del av Sverige. Linus skrev en ettårig förlängning med Dalen och ja, nu har det ju blivit känt också att han skrivit på för Falun i två säsonger. Så frågan är vad det är som gör att så många spelare från Umeå vill prova vingarna på annat håll? Samtidigt ser vi utmaningen med att långsiktigt värva spelare söderifrån (undantag finns förstås) när Dalen nu har två viktiga spelare som vänder hemåt samtidigt i Christoffer Andersson och Sebastian Degeryd.

Att vara en del av Dalen ska betyda något!
Vad ska Dalen som traditionellt slutspelslag i mitten av tabellen och i likhet med flera andra lag i samma situation göra för att undvika att bli en slags återkommande plantskola åt Storvreta och Falun som lockar över spelare när de blommar ut med prospekten att vinna SM-guld med någon av Sveriges två prenumeranter på guldet? Jag vet ärligt talat inte, men att fortsätta på den inslagna vägen med känslan av ett starkt kollektiv som trivs bra tillsammans och med ett attraktivt spelsätt – det är nog en viktig grund framåt! Att föreningen fortsätter jobba på att stärka upp varumärket Dalen känns lika givet, att få det att betyda någonting att spela i svartvitt, någonting att vara stolt över. Vad är det exempelvis som gjort att Ketil varit Dalen så trogen alla dessa år? Och från oss supportrars håll: se till att stötta våra lag, föreningar, spelare och tränare när vi kan, likväl som varandra! När publiken släpps in på matcherna igen skulle jag vilja både se och höra publiken stötta våra spelare och vårt lag ordentligt. Tillsammans kan vi skapa stämning som gör matcherna ännu mer levande!

Bli först att kommentera

IBK Dalen (herr): Tidiga tankar om lagbygget (del 1)

Av , , Bli först att kommentera 0

Det är möjligen lite tidigt att börja spekulera allt för mycket kring Dalens lagbygge inför den kommande säsongen – särskilt med tanke på att vi i princip bara fått kännedom om ett antal spelare som lämnar laget – men jag tycker ändå att det är intressant att titta lite närmare på vilket spelarmaterial som sannolikt finns kvar och vilka eventuella lagdelar som behöver förstärkas. Jag hade först tänkt släppa detta i ett enda långt inlägg, men insåg att vissa delar blir ganska långa. Jag har därför valt att dela upp det lite för att förhoppningsvis underlätta läsningen något.

Plus
På plussidan (ej räknat förlängningar här) finner vi Emil Wiklund som glädjande nog blir kvar i Dalen efter att ha förstärkt Dalen under säsongen när Gamla Stans division blev pausad på grund av pandemin, samt Dalenfostrade August Flod som värvats in från RIG. Det har utlovats mer och att Dalen vill ha ett ännu slagkraftigare lag än den gångna säsongen. Det blir sannolikt svårt att få ett ännu starkare lag, sett till de spelare man nu tappar, men det blir intressant att följa Dalens silly-besked framöver och om de lyckas nå målsättningen att i vart fall få en bredare trupp inför den kommande säsongen.

Minus
Samtidigt är det ingen vidare rolig uppgift att gå igenom alla de spelare som lämnar laget efter den aktuella säsongen: Linus Holmgren, Mattias Ljunggren, Sebastian Degeryd och Christoffer Andersson. Det har även skrivits om att Rasmus Andersson har ett utgående kontrakt, men jag har hört trovärdiga rykten som säger att Rasmus Andersson är klar för en fortsättning i Dalen.

Förlängningar
Att behålla Rasmus som vuxit ut till en back med tydliga landslagskvaliteter och som definitivt varit en av lagets bästa spelare den gångna säsongen får nog ses som en av de viktigaste förlängningarna tillsammans med förlängningen av Måns Parsjö-Tegnérs kontrakt som annonserades tidigt – och den mycket intressanta förlängningen av Daniel Sonidsson som ser ut att få en viktig offensiv roll i laget framöver.

Och på tal om viktiga förlängningar… I skrivande stund väntar vi fortfarande på besked om Ketil Kronberg spelar vidare, men att döma av de citat som florerat i media vågar vi nog vara ganska hoppfulla på att få se den norske legenden spela minst en säsong till. En förlängning som får ses som extremt viktig, särskilt med tanke på att kulturbäraren Ljunggren lämnar laget.

Sett till spelarna som lämnar tappar Dalen alltså viktiga nycklar på centerpositionen, den offensiva vänsterkanten och på vänster backsida och frågan är hur laget ska kunna täcka upp och kompensera för dessa förändringar. Jag ska bara tänka lite högt kring de olika lagdelarna här nedan och ställer kanske framför allt mest frågor utan att sitta på några svar, men se gärna om ni håller med mig.

En titt på vänsterkanten
Siffrorna ljuger inte, vänsterkanten med högerfattade spelare har varit väldigt framgångsrik vad gäller poängproduktion den gångna säsongen och i och med tappet av Degeryd och Andersson har Dalen förlorat sina två bästa målskyttar. Sett till högerfattade forwards har Dalen kvar den mycket pålitlige och spelskicklige Anton Åkerlund, men därutöver ser det ganska tunt ut. Om inte centersidan tunnas ut något och exempelvis Niclas Brohlin Ljung går in som forward i stället. Brohlin Ljung som blandat och givit lite de senaste säsongerna, men har ett fint öga för spelet och jag ser honom nog mer som en framspelare än en målskytt. Jag tror att man gärna behåller honom som center, särskilt med tanke på att den positionen ser oroväckande tunn ut för tillfället (vilket jag återkommer till under kommande inlägg där jag går igenom centersidan).

En tänkbar återvändare?
Det har skrivits om att Dalen hoppas på att kunna locka tillbaka Patrik Rokka till laget. Jag har inte följt Falun särskilt flitigt under säsongen, men har reagerat på att Rokka synes ha fått oväntat sparsamt med speltid de matcher jag kollat på. Jag vet inte vad detta berott på, men Patrik var en spelare som gjorde det väldigt bra när han var i Dalen för några säsonger sedan och som kan spela både back och forward, har ett bra avslut och kan slå fina passningar. Jag vill även minnas att han var en skicklig box play-spelare. Lyckas Dalen värva Rokka har vi definitivt suddat ut en del av ”katastrofstämpeln” på denna silly season.

Uppflyttningen?
En annan möjlig tanke är om Christoffer Johansson som spelat med Dalens division 1-lag kan vara redo för en uppflyttning. Det var ett tag sedan jag såg Johansson spela och då gjorde han det med någon form av knäskydd och jag vet inte vad den långsiktiga tanken har varit, men känslan har alltid varit att han varit en spelare som är för bra för division 1. Kan det vara dags för Johansson att få chansen med Dalens SSL-lag i stället? Här kanske någon som läser detta har lite bättre koll?

Bli först att kommentera

IBK Dalen (dam): Säsongen 2020/21 och lite tankar om framtiden

Av , , Bli först att kommentera 0

Jag har haft en tanke om att försöka summera säsongen 2020/21 för IBK Dalens damer och herrar och även titta lite närmare på lagbyggena allt eftersom silly season avslöjar vad vi kan förvänta oss inför den kommande säsongen som i skrivande stund känns en evighet bort. Och på tal om något som känns evigheter bort var det längesedan nu vi senast fick se Dalens damer spela innebandy på grund av att den allsvenska säsongen stängdes ner plötsligt och sedan aldrig öppnades upp igen. Det finns dock ändå skäl att blicka tillbaka innan vi börjar skärskåda vad som kommer hända framledes.

Från ett lågt försvarsspel till ett spelförande lag
När Dalen blev nedskickade från svenska superligan förde det med sig att ett antal spelare lämnade laget. Detta var väntat och förmodligen oundvikligt – vi ser det hända varje säsong när lag åker ur högsta ligan och de före detta seriekonkurrenterna ser sina chanser att plocka russinen ur kakan så att säga. Jag var dock ändå väldigt glad när jag kunde se vilka spelare Dalen lyckats behålla, en stomme som absolut hade alla chanser att vinna sin allsvenska serie och ta sig till ett kval och förmodligen även där kunna slå vilket lag som helst.

Rutinerade Linn Mikaelsson var kvar, Caroline Hansen som värvades in tidigare från Linköping och gjorde det väldigt bra i Dalen var kvar, den mycket lovande och offensivt farlige Alva Nybjörk var kvar och den mycket tekniskt skicklige Camilla Lundin var kvar. För att inte tala om att Dalen även hade seriens sannolikt överlägset bästa målvakt i Matilda Wirthig Steen. Det kändes inte som en överraskning att Dalen gick in starkt i serien och när allsvenskan stängdes ner hade man vunnit samtliga fem spelade matcher och dessutom gjort det övertygande mot samtliga toppkonkurrenter.

Vi kunde också se en tydlig skillnad i Dalens spel jämfört med tidigare säsonger – från att ha varit ett lag som kämpat för sin överlevnad säsongen innan var Dalen nu solklara favoriter och förväntades vinna serien. Borta var det låga försvarsspelet, ersatt av ett Dalen som förde spelet och vässade på sina offensiva skickligheter. Det gjorde även att vi fick se vissa spelare växa i den nya miljön där både Victoria Ström och Agnes Holmgren inledde säsongen riktigt starkt och vräkte in poäng, men där även nyförvärvet Hanna Berglund presenterade sig och jag minns att jag tänkte att hon var en klockren värvning till detta Dalen som har för målsättning att ta sig tillbaka hela vägen till svenska superligan.

Det var en fröjd att se Dalen spela med glädje och lite mer självsäkerhet igen, efter den tunga säsongen som föregick denna. Utifrån detta perspektiv (ej aktat ett pandemiperspektiv) var det också väldigt beklagligt att säsongen blev nedstängd, det kändes verkligen som om Dalen hade en riktigt fin säsong framför sig och alla chanser i världen att göra bra ifrån sig i ett kommande kvalspel. Jag har nämligen svårt att se att detta lag skulle ha missat en topplacering i den allsvenska serien de spelade i. Frågan är dock, vad händer nu?

Förutsättningarna att ta sig tillbaka?
Jag har inte hunnit ställa några frågor alls ännu om vilket lag Dalen kommer ha till nästa säsong, vad målsättningen är och det är inte heller känt vilka eventuella tränare Dalen kommer att ha på plats. Att det finns en tilltänkt tränarlösning, det är det enda jag vet och kan skriva just nu. Allt blir därför med andra ord väldigt spekulativt här, men låt oss se vad Dalen har att vänta sig framöver.

Tränarsituationen
Tränare Björn Söderberg var en lösning för en säsong – och det stod tidigt klart att det sannolikt inte skulle vara en möjlig långsiktig lösning, tyvärr. Det kommer med andra ord förmodligen att bli nödvändigt med ännu ett tränarbyte, vilket dock inte behöver vara någonting negativt. Jag skulle däremot gärna se en tränarlösning som sträcker sig över längre tid än en till två säsonger. Jag har tidigare framfört viss kritik gällande detta, att Dalen saknat just detta på damsidan. Åtminstone under den relativt korta tid jag har följt damlaget som supporter har det bytts tränare nästan varenda säsong och jag tror därför att det kunde vara bra med kontinuitet och vilket läge är bättre än ett tillfälle som detta när laget ska formas om och byggas upp på nytt?

Spelarna
Det stora frågetecknet här är egentligen inte om Dalen hade spelarna för att ta sig hela vägen – frågan är vilka spelare Dalen har kvar när säsongen ska börja. Och har man lyckats krydda laget med några ytterligare nyförvärv? Det fanns som sagt spelare som lämnade Dalen tidigare vilka jag gärna hade sett stanna kvar i Dalen, men jag var ändå väldigt nöjd med det lag Dalen fick behålla. Tyvärr fick vi ju se ett väldigt begränsat antal matcher innan säsongen stängdes ned, men för egen del gjorde nyförvärven Hanna Markstedt och Hanna Berglund starka intryck trots den korta tiden som säsongen spelades.

Jag har inte hört någonting om Dalens damer sedan serien stängdes ner, i princip. Förutom ryktet om att Matilda Wirthig Steen ska sluta spela innebandy. Det vore förstås ett väldigt stort tapp för Dalen och jag vet inte riktigt hur man ska kunna ersätta en sådan klasspelare. Fostrad i Dalen och trogen laget hela vägen, Wirthig Steen är en matchvinnare som mer eller mindre på egen hand kunde avgöra viktiga matcher i svenska superligan när hon var som bäst och måste varit en stor trygghet för hela laget. Det blir onekligen ett stort tomrum om ryktet stämmer att hon ska sluta.

Nå, vi får se vad som händer med laget de kommande månaderna. Hur har pandemin påverkat detta? Mer taggade än någonsin, eller har motivationen försvunnit? Vad är kontraktläget egentligen? Jag hoppas nu bara att Dalen lyckas behålla blandningen av erfarna spelare och talangfulla ungdomar med potential att utvecklas. Jag vet inte hur Dalen står sig i förhållande till andra lag, men ser man till åldrarna i laget har Dalen ett till synes ungt lag. Jag tror därför att det kommer vara väldigt värdefullt att försöka behålla rutinen man har i laget, rutin som kommer krävas när man ställs inför tuffa kvalspel framöver.

De förhoppningsvis kommande kvalspelen
Jag vet inte riktigt vad det kommer innebära, men det är å ena sidan glädjande att se flera andra stora innebandyföreningar gå ut med att de nu ska satsa på damsidan och ta sina lag till svenska superligan. Kul att intresset finns! Å andra sidan innebär det förstås att konkurrensen hårdnar för de lag som går för det. Och Dalen har ju varit tydliga med målsättningen: att ta sig tillbaka till innebandyns finrum! Frågan blir vilka faktorer man kommer att fokusera på för att uppnå detta.

En lagidentitet
När ett allsvenskt lag lyckas knyta till sig en spelare som Anna Wijk skickar det förstås vissa signaler. Samtidigt tror jag mer på att Dalen ska fokusera på att bygga ett lag som håller långsiktigt än på enstaka stjärnvärvningar; att sammansvetsa en grupp som trivs ihop och som får en stark lagidentitet. I bakhuvudet finns ju alltid vetskapen om att Team Thorengruppen finns runt hörnet och gärna fångar upp alla de spelare som lyckas utmärka sig. Det är svårt att vara laget som inte är nummer ett i stan. För Dalens del måste man alltså kunna konkurrera med annat än chansen att vinna titlar, åtminstone de närmaste åren. Vad som händer därefter… det får vi se.

Bli först att kommentera

Bloggen gör en omstart

Av , , Bli först att kommentera 0

Jag har försökt skriva om detta inlägg ett antal gånger och sitter nu här igen och gör små justeringar innan det laddas upp. Med mer nervositet än vad jag hade förväntat mig, måste jag erkänna. Bollen är i rullning, jag har pratat med Dalen och bloggen är nu nedtagen från Dalens hemsida och den tilltänkta omstarten är påbörjad. Syftet med detta inlägg är att kortfattat försöka förklara några av omständigheterna som gjorde att jag slutade blogga och även varför jag valde att väcka liv i den gamla adressen och inramningen igen. Det blir kanske inte så mycket innebandy i detta inlägg, men jag lovar att det kommer.

Varför har bloggen varit så inaktiv?
Jag vet inte om jag har några läsare kvar, men jag ville börja med att skriva ett lite mer personligt inlägg och i korthet förklara varför det varit sparsamt med inlägg, varför jag valt att flytta tillbaka bloggen till den gamla adressen och vad mina tankar är för bloggens framtid. När jag från början fick frågan om jag var intresserad av att börja skriva på Dalens hemsida i stället var jag väldigt taggad och försökte tänka på nya sätt att göra ännu mer – samtidigt som jag tillsammans med Maria i perioder försökt väcka liv i vår podd (Dalenpodden) och någonstans längs vägen kände jag mer och mer att jag inte längre räckte till och att allting blev väldigt utspätt. Jag har inte varit nöjd med det jag skrivit, känslan i mitt huvud var alltid på allt jag inte hann med eller allt jag missade att följa upp och glädjen i att skriva förbyttes mot ångest och dåligt samvete som blev till en ond cirkel i mitt huvud. Mönstret var svårt att bryta, men jag kände i perioder att jag var på väg att hitta tillbaka till glädjen att skriva. Försöken att hitta tillbaka motivationen slogs sedan abrupt i spillror när vår familj drabbades av motgångar privat vilka jag inte vill utveckla närmare här, men jag valde då bort skrivandet helt. Med pandemin som följt därefter och de stora svårigheter den förstås innebär för många, har jag i alla fall funnit stor glädje och tröst i innebandyn den senaste tiden och jag känner mig för första gången på ganska länge redo för att göra ett allvarligt försök att starta om med bloggen – det känns roligt igen. Jag känner ett behov att skriva av mig och jag har ännu en gång hamnat i det här läget då mitt nötande av innebandy i detaljer och hobbyanalyser här hemma driver Maria smått galen (misstänker jag) och då kanske bloggen är ett klokt alternativ – om inte annat så för stackars Marias skull!

Bloggens framtid och huvudsakliga fokus
För att undvika att hamna i samma mönster igen har jag valt att kommande säsong försöka begränsa mig i bloggen till att i första hand följa IBK Dalens damer och herrar. Härutöver kommer jag sannolikt att skriva både det ena och det andra om andra ämnen och även om andra lag eller spelare, men jag ger inga löften om detta. Mitt andra mål är att försöka hitta tillbaka till min gamla känsla av att skriva för att det känns roligt och att lyfta sådant jag tycker är intressant. Den som vill läsa detaljrika matchreferat eller djupa analyser om tempoväxlingar och domares syn på man-man-spel genom tiderna kommer nog att bli besviken – mitt fokus kommer handla om att försöka återge mina tankar kring den innebandy jag tittar på och förmodligen innehålla både hyllningar, bekymrade hobbyanalyser och problematiserande av sådant som andra knappt ägnat en tanke.

Beslutet att flytta tillbaka bloggen?
Varför har jag valt att flytta bloggen från Dalens hemsida då? Det har verkligen ingenting med Dalen att göra i alla fall. Jag har fått ett fantastiskt bra stöd både kring de tekniska delarna och allt kring bloggen, samtidigt som jag aldrig har begränsats i något jag uttryckt i bloggen eller haft några uttalade förväntningar på mig – ”bara fortsätt göra din grej”.

Det handlar nog om mina egna hjärnspöken, men jag har trots det nämnda haft svårt att känna mig helt avslappnad i mitt bloggande, känt mig otillräcklig och befarat att det varit lite otydligt för den som läst något av mina inlägg om det är något som jag skriver på uppdrag av Dalen. Så har aldrig varit fallet, jag har haft fria tyglar, men jag har som sagt befarat att det kan upplevas så. Jag hoppas även kunna nå ut till fler innebandyintresserade i Västerbottens-området genom att skriva på bloggen här hos den lokala tidningen. Och framför allt hoppas jag att den gamla bekanta bloggmiljön ska ge mig en skjuts tillbaka till min gamla känsla av att bloggandet är roligt! Kravlöst och en massa personligt tyckande där jag hoppas kunna dra mitt lilla strå till stacken för att skapa intresse kring vårt älskade lag!

Vad händer härnäst?
Jag har förberett ett antal ämnen som jag kommer att ägna tid åt att skriva om den kommande tiden. Jag har antecknat tankar och ämnen under hela säsongen som varit och även om delar av dessa spillt ut på Twitter har jag tänkt utveckla dem mer här i bloggen den närmaste tiden. Hur ofta inlägg kommer ut beror nog mycket på vad som händer, det kommer komma fler inlägg vissa veckor och färre inlägg under andra perioder av året. Sedan har vi ju förstås närmast silly season, där jag får erkänna att mina listor och anteckningar är gamla och jag inte har lika bra koll längre.

Silly season som kanske får kallas för horrible season eller något i den stilen i år, med tanke på vissa av de negativa nyheterna som florerat kring både Dalens herrar och till viss del även damer. Jag har dock hört ett rykte som om det stämmer kommer göra alla Dalensupportrar betydligt gladare – men det har inte bekräftats ännu. Så vi får helt enkelt se, och hålla tummarna…

Jag ska för övrigt även försöka summera säsongen 2020/21 och titta närmare på lagbyggena i Dalen. Hur ser respektive lagdel ut och vad hoppas jag på att få se nästkommande säsong? Hur lyckades det nya spelsättet egentligen? Vilka chanser har Dalen till nästa säsong? Jag hoppas att ni följer bloggen och delar med er av era tankar och kommer med förslag och önskemål på ämnen! Nu kör vi igång!

Bli först att kommentera

Finalmatchen Dalen – Mlada Boleslav (5-10): Gåshud, straffspecialisten, backhandknacken och samspelet

Av , , Bli först att kommentera 0

Finaldagen började ganska likt de flesta av dagarna under cupen med fasta tider för genomgång för laget med tränarna och sedan måltider, avresa, uppvärmning med mera – med ett kanske något extra taggat lag. För motståndet stod hemmalaget och arrangören Technology Florbal Mlada Boleslav – en motståndare många hoppats på att få se i finalen efter att de vann gruppen. En extrakrydda för Dalens del var dessutom möjligheten att få utkräva revansch från förlusterna föregående år.

Förväntningarna på Mlada Boleslav var bland annat att det skulle spelas fysiskt, där har de några riktigt jobbiga spelare att möta på planen. Cirka tio minuter före matchstart när jag skriver på denna inledning av finalinlägget har hallen fyllts till uppskattningsvis två tredjedelar, trumman är igång och det finns en förväntansfull atmosfär. Nu kör vi!

 

IBK Dalen – Mlada Boleslav (5-10)

Såhär när jag ska summera mina tankar efter matchen som slutade med förlust för Dalen och därmed ett silver hem till Umeå kan jag inledningsvis konstatera det som jag redan visste – det tjeckiska mästarlaget Mlada Boleslav är riktigt bra! Tuffa i närkamperna, spelskickliga och med en tydlig inställning att de gick in för att vinna guldet. Därutöver hade de stödet från hemmapubliken, vilken trots att de inte var mer än kanske 200-300 personer gjorde väldigt mycket väsen av sig, det var nog inte lugnt en enda stund i arenan från början till slut.

 

Dalen då?

Någon revansch blev det inte och som så ofta var det misstagen som fällde Umeålaget, vilka trots resultatet ändå gjorde en relativt stark insats. Tyvärr infann sig den där vidriga känslan av att bollen inte går in någon gång där under andra perioden och det blev allt mer uppenbart när fina chanser skapades från Dalens sida, men avsluten var för höga, missades eller räddades med små marginaler.

Som så ofta under försäsong eller i början av en ny säsong fanns det även mer att önska från kontringsspelet, likväl som att målen fortsatt ramlat in varje tillfälle Dalen spelat numerärt underläge i någon situation under Bohemia Trophy. Dessvärre blev det många gånger så att passningar inte satt där de skulle, bollar fastnade längs vägen och det bjöds även på en del avslut som öppnade för farliga spelvändningar för motståndarna i stället.

Allt var dock som sagt inte katastrof, långt ifrån. Inledningsvis kändes det ändå som om Dalen hade matchen i goda händer och det var även en del situationer jag plockar med mig som positiva godbitar att suga på till nästa gång det bjuds på innebandy innan säsongen.

 

Gåshud och straffspecialisten

Det händer när jag lyssnar på en riktigt bra låt, eller ser en sekvens i innebandy som är något alldeles extra, som till exempel när Viktor Nystedt får feeling och löper för fullt och allt bara klickar. Idag ledde en sådan löpning till att Andreas Holmgren fick göra sitt första mål i Dalentröjan. Där satt jag på läktaren och njöt…

Viktor Nystedt

Viktor Nystedt

Tidigare under turneringen har det ju förresten blivit några straffar som tilldömts Dalen och då har Joel Grape Tjernström klivit fram och levererat. Finalen var inget undantag – två tilldömda straffar och ytterligare två mål in på Grapes målkonto från Bohemia Trophy. Fyra av fyra straffar har han alltså prickat rätt, Joel.

 

Backhandknacken och samspelet

När det ringde i stolpen från en hård backhandknack var det möjligen inte helt väntat att den som avlossade knackskottet var Niclas Brohlin Ljung, men så var det – och visst, det satt inte riktigt, men snyggt var det i alla fall!

Jag noterade även att det stundvis fanns ett trevligt samspel mellan Anton Åkerlund, Johan Larsson och Joel Grape Tjernström vilket ofta även ledde till kvicka och relativt farliga avslut. Om den samstämmigheten skulle sitta i en hel match tror jag att motståndarna skulle kunna få det kämpigt att hålla bollarna ute, eller ja, det var i alla fall min känsla.

 

Klippt och skurna?

Jag noterade även hur skönt Linus Holmgren och Ketil Kronberg verkar klicka på planen. Det finns något visst där som jag gillar. Jag satte även ett plus på Linus för hans intensitet när han ligger på motståndare för att stressa och jaga av dem bollen på mittplan och i forecheckingen.

Linus Holmgren

Linus Holmgren

 

Guld för Mlada Boleslav, silver för Dalen

Bohemia Trophy slutade alltså med att arrangören Mlada Boleslav tog hem guld och IBK Dalen silver. Utifrån matchen idag måste jag även säga att guldet vanns välförtjänt av det tjeckiska storlaget. Chans till revansch kommer dock Dalen att få när de båda lagen förhoppningsvis möts i Scandic Cup om någon månad.

IBK Dalen med silverpokalen

IBK Dalen med silverpokalen

Ett inlägg som summerar cupen lite närmare kommer möjligen under morgondagen om det hinns med under resans gång. Jätteroligt att det har varit så många som följt bloggen de här dagarna, ett stort tack till er läsare! Och stort grattis IBK Dalen till silvret!

Bli först att kommentera

Bohemia Trophy: Resultat, tabeller och placeringsmatcherna

Av , , Bli först att kommentera 0

Idag spelas samtliga placeringsmatcher inklusive finalen i Bohemia Trophy. Jag tänkte dock här summera resultaten från turneringen lite kortfattat för att tagga igång inför dagens underhållning!

Först ut gruppspelet, slutspelet nedan.

 

Grupp A.

Technology florbal Mlada Boleslav – Linköping (7-2)

Technology florbal Mlada Boleslav – SB Welhot (3-2)

SB Welhot – Linköping (4-9)

Technology florbal Mlada Boleslav, photo by: Štěpán Tomš (source: Bohemia Trophy on facebook)

Finalisterna Technology florbal Mlada Boleslav, photo by: Štěpán Tomš (source: Bohemia Trophy on facebook)

 

Linköpings Marcus Berglund (tidigare Dalen) utsågs till matchens spelare mot SB Welhot (photo source: Bohemia Trophy on facebook)

Linköpings Marcus Berglund (tidigare Dalen) utsågs till matchens spelare mot SB Welhot (photo source: Bohemia Trophy on facebook)

Rank i gruppspelet:

1. Technology florbal Mlada Boleslav 2-0-0

2. Linköping 1-1-0

3. SB Welhot 0-2-0

 

Grupp B.

ACEMA Sparta Praha – IBK Dalen (2-12)

ACEMA Sparta Praha – Slovensko (1-6)

IBK Dalen – Slovenso (6-2)

ACEMA Sparta Praha kämpade på, men fick se sig besegrade i gruppspelen (photo source: Bohemia Trophy on facebook)

ACEMA Sparta Praha kämpade på, men fick se sig besegrade i gruppspelen (photo source: Bohemia Trophy on facebook)

 

Min personliga favorit från det slovakiska landslaget, backen Gašparík Ronald (photo source: Bohemia Trophy on facebook)

Min personliga favorit från det slovakiska landslaget, backen Gašparík Ronald (photo source: Bohemia Trophy on facebook)

ACEMA Sparta Praha vs Slovensko (photo source: Bohemia Trophy on facebook)

ACEMA Sparta Praha vs Slovensko (photo source: Bohemia Trophy on facebook)

Rank i gruppspelet:

1. IBK Dalen 2-0-0

2. Slovensko 1-1-0

3. ACEMA Sparta Praha 0-2-0

 

Slutspelet

Kvartsfinal 1: Linköping – ACEMA Sparta Praha (7-5)

Kvartsfinal 2: Slovensko – SB Welhot (5-2)

Semifinal 1: IBK Dalen – Linköping (8-7)

Semifinal 2: Technology florbal Mlada Boleslav – Slovensko (7-5)

 

Placeringsmatcherna och tid

Placeringsmatch plats 5: ACEMA Sparta Praha – SB Welhot kl. 10.00

Placeringsmatch brons: Linköping – Slovensko kl. 12:15

Final: Technology florbal Mlada Boleslav – IBK Dalen kl. 14.30

 

Bli först att kommentera

Dalen – Linköping (8-7): Nerver, special teams och direktpassaren

Av , , Bli först att kommentera 0

Dalen – Linköping (8-7)

Så var det dags för semifinal för Dalens del och för motståndet stod svenska superligalaget Linköping vilka dock, likt Dalen saknade en del spelare på plats i Tjeckien. Linköping som slog Sparta Praha i kvartsfinalen tidigare under dagen vilket gav dem platsen i semifinalen mot Dalen. Det var dock ett taggat Dalen som gick in för dagens match.

 

Ett fokuserat Dalen

Ett fokuserat Dalen

Matchen då?

Jag måste personligen säga att detta var den första matchen som verkligen gav mig de där sköna pulshöjningarna som gör att jag är så otroligt fäst vid innebandy. Svårförutsebara och jämna matcher, med dramatik i slutminuterna… Ja, det bjöds vi absolut på i dagens semifinal!

Precis som kan förväntas en sådan här match, relativt tidigt under försäsongen, gjordes en del misstag från båda håll. Linköping var duktiga på att utnyttja slarvigt spelade bollar och fick möjlighet att kontra på Dalen och Max Wahlgren presenterade sig tidigt i matchen med två mål i första perioden.

Nerver…

I klassisk Dalenanda skapades en hel del chanser som nog borde ha genererat fler mål, särskilt under några minuter där i andra perioden där bland annat Linus Holmgren något snöpligt missade ett tomt mål i numerärt överläge, men Dalen även överlag skapade väldigt mycket fina möjligheter, men målen trots detta uteblev. Holmgren som dock annars gjorde en riktigt bra match och som ger mig mysvibbar när jag tänker på vad han ska kunna bjuda på under säsongen.

Slutminuterna av matchen blev totalt nervsprakande… med mindre än tre minuter kvar av tredje perioden att spela pendlade resultatet mellan en ettmålsledning och en tvåmålsledning och totalt gjorde de båda lagen fyra mål på mindre än tre minuter. Och visst låg det ett Linköpingsmål i luften? Längsta strået drog dock Dalen som är klara för finalen i Bohemia Trophy 2018.

 

Vikten av special teams…

Ja, special teams är minst sagt viktiga i innebandy, något vi blev varse om i den aktuella matchen. Flera av målen som gjordes i matchen skedde antingen i numerärt överläge vid utvisningar och spel sex mot fem, samt på straffar där Joel Grape Tjernström klev in och satte båda straffarna han lade för Dalen. Linköping gjorde ett målvaktsbyte inför den andra straffen och satte in Jonas Gustafsson, det blev dock som sagt Grape som gick segrande i straffduellen ändå.

 

Direktpassningar

Pratas det överlag ganska mycket om i innebandy, alltså förmågan att passa bollen vidare direkt utan att först ta emot den och lägga den till rätta, spana in omgivningen… för då kan möjligheten och läget redan vara missat. Det förutsätter att spelaren har god koll på sin omgivning och är duktig på att läsa av spelet.

Någon som verkligen stuckit ut i detta avseende under cupen ännu så länge är Niclas Brohlin Ljung som jag tycker har ett nästan kusligt fint sinne för passningar emellanåt – och det är så underbart att se samspelet mellan exempelvis Alexander Hedlund och Niclas, som jag nämnde tidigare i något inlägg, Brohlin Ljung vet till synes precis var han ska lägga passningen utan att behöva stanna upp och tänka när han får bollen, samtidigt som Hedlund sticker som skjuten ur en kanon för att komma mer eller mindre fri och tar emot passningen. Riktigt trevligt!

Niclas Brohlin Ljung

Niclas Brohlin Ljung

 

Fler som stack ut

Jag kan förstås nämna ett flertal spelare som stack ut i matchen, men ett axplock får ni här. Anton Åkerlund slet på bra, var jobbig i pressen för motståndarna och belönades med ett mål och två assist för sitt hårda arbete.

Ludwig Svensson är någon slags duracellkanin som bara går och går, har en härlig energi på planen.

Ludwig Svensson

Ludwig Svensson

Jag gillar känslan av att det synkar mellan spelarna på planen såsom det gjorde vissa sekvenser mellan bland annat Johan Larsson och Joel Grape. Det har också slagit mig att Larsson känns sådär bra som han var i slutet av föregående säsong, ja alltså, med viss försäsongsrost förstås, men det väcker förstås lite funderingar över hur mycket potential han har att växa under nästa säsong. Ganska mycket skulle jag tro, inte en trist tanke!

Johan Larsson

Johan Larsson

Pär Forsmans mål som gav Dalen ledningen med 6-5 i tredje perioden, en mycket viktig sekvens och jag unnar också Pär att få göra det målet med tanke på allt strul han haft med bagaget som nu verkar ha försvunnit för gott någonstans mellan Umeå och Prag.

Pär Forsman

Pär Forsman

Lagkapten Ketil Kronberg var förstås även en viktig faktor i Dalens vinst och stod i sedvanlig ordning för orubblig styrka och krigarinsats på planen. Kronberg utsågs även till matchens spelare i Dalen.

 

Finaldags

Närmast väntar för Dalens del finalen mot hemmalaget och en av cuparrangörerna, Mlada Boleslav, med bland annat Dalenbekantingen Milan Tomasik som en av flera mycket skickliga spelare som kommer göra allt för att titeln ska stanna i Tjeckien.

Matchen går av stapeln klockan 14.30 och ska streamas gratis via http://www.livesporttv.cz/

 

Foto: Nils Vilhelmsson.

Bli först att kommentera

IBK Dalen: Foton på nyförvärven under Bohemia Trophy

Av , , Bli först att kommentera 0

Tanken slog mig att det är väldigt svårt för många av oss, mig själv i allra högsta grad inkluderat, att hålla koll på alla spelare och ansikten såhär under försäsongen – det prövas nya spelare, nyförvärv spelar med lånade tröjor och vi som tittar har inte alltid hunnit bekanta oss med dem ännu. Så, för att underlätta tänkte jag ge lite information om vilka spelarnummer de nya ansiktena spelar med under Bohemia Trophy, eller i vart fall har spelat med hittills, samt med hjälp av Nils Vilhelmsson ge er några bilder för att underlätta.

 

Nummer och spelare

13. Linus Holmgren

20. Wilhelm Vihtari Hansson

33. Albin Carlsten

44. Andreas Holmgren

70. Joel Grape Tjernström

88. Jacob Mäkeläinen

 

Foton och kort information om senaste klubb

Linus Holmgren (tidigare Team Thorengruppen)

Linus Holmgren (tidigare Team Thorengruppen)

 

Wilhelm Vihtari Hansson, tidigare Gimonäs

Wilhelm Vihtari Hansson (tidigare Gimonäs)

 

Albin Carlsten (tidigare Gamla Stan)

Albin Carlsten (tidigare Gamla Stan)

 

Andreas Holmgren (tidigare Örnsköldsvik)

Andreas Holmgren (tidigare Örnsköldsvik)

 

Joel Grape Tjernström (tidigare Wibax Piteå)

Joel Grape Tjernström (tidigare Wibax Piteå)

 

Jacob Mäkeläinen (för närvarande IBF Dalen)

Jacob Mäkeläinen (för närvarande IBF Dalen)

 

Bli först att kommentera

Dalen – Slovakien (6-2): Lättnaden, ovant, tryggheten och ett stort ansvar

Av , , Bli först att kommentera 0

Dalen – Team Slovakia (6-2)

Genom vinsten ikväll är Dalen därmed klara för semifinal i Bohemia Trophy 2018 och semifinalen kommer gå av stapeln under morgondagen klockan 17.00. Trots ett resultat det knappast går att vara missnöjd med, fanns dock en tydlig känsla av besvikelse när matchen var över, en känsla av att Dalen inte kom upp i den nivå de hade velat. Med andra ord bör det finnas gott om revanschlusta när Dalen tar sig an antingen Linköping eller Sparta Praha i semifinalen, beroende på vilket lag som vinner kvartsfinalen. Mycket talar dock för att det blir Dalen mot Linköping som ställs i semifinalen under morgondagen.

Tränare Jonatan, Tommy och Urban.

Tränare Jonatan, Tommy och Urban

För egen del upplevde jag förvisso att Dalen inte hade samma frenesi och intensitet under matchen som i mötet med Sparta Praha senast, men det räckte i vart fall för att ta laget vidare utan större bekymmer och kanske kan besvikelsen fungera som en sporre att tagga till lite extra. Jag är i vart fall inte nämnvärt orolig.

 

Vilka stack ut då?

Jag noterade fyra spelare jag kände att jag vill nämna lite extra: Joel Grape Tjernström, John Stiglund, Andreas Holmgren och Lukas Harnesk.

 

Lättnaden…

över att det inte verkar ha varit någon fara med Joel Grape som fick en smäll mot knät i matchen mot Sparta och det befarades förstås det värsta. Tack och lov var Joel okej och fick till slut efter mycket försiktigt testande klartecken att spela.

Joel såg väldigt pigg ut, bidrog med både fart och offensiv glöd som gjorde det både underhållande att titta på när han var inne på planen.

Joel Grape Tjernström

Joel Grape Tjernström

Samtidigt var Grape högst bidragande till att femman han spelade i skapade en del fina chanser och det blev även två mål från Grapes klubba.

På tal om Joel Grape förresten. Jag passade på att kolla läget med Joel och spelade in en kortare intervju som ni kan lyssna på om ni söker på IBNorrland i appen Soundcloud. Där hittar ni även en intervju med Jonatan Brolin, samt en intervju med Anton Åkerlund och Ludwig Svensson, samtliga inspelade här under Bohemia Trophy.

 

Ovant att spela innebandy…

… sa John Stiglund efter matchen där han gjorde en riktigt stark insats. Om det inte varit för några svettiga räddningar från John hade Slovakien rimligen haft en betydligt större chans att få vittring i matchen.

John Stiglund.

John Stiglund

Lägg därtill några utkast som hade potential att bli riktigt farliga, någon assist blev det dock inte för Stiglund, men det känns bra att han ställer in siktet och förbereder sina lagkamrater på att de kan komma, långbollarna.

 

Trygg och säker…

hade jag skrivit om Andreas Holmgren, backen som värvades in från Örnsköldsvik och som gjort någon enstaka träning med Dalen bara före han följde med laget till Tjeckien för Bohemia Trophy. Holmgren visade upp en imponerande defensiv där han känns både trygg och tar lugna beslut i heta situationer, desarmerar dem innan de har möjlighet att hetta till och explodera. Jag har en riktigt god känsla kring Andreas!

Andreas Holmgren (foto från matchen mot Sparta Praha)

Andreas Holmgren (foto från matchen mot Sparta Praha)

 

Han tar ett stort ansvar…

… uttryckte jag till ledarna efter matchen när jag pratade om mina reflektioner kring Lukas Harnesk. Det finns flera goda exempel jag skulle kunna nämna i Dalen, men idag blir det Lukas som jag upplevde var påslagen och igång under matchen, jagade ner motståndare och delade ut tryckare till motståndaren i precis rätt läge för att desarmera en situation som skulle kunna bli farlig, likväl som väldigt kommunikativ med kedjekamraterna. Lägg dessutom till att han gjorde en sargfint (vallning? Jag är lite svajig på begreppen…) där han totalt spelade förbi sin motståndare som bara vara fantastiskt underhållande att titta på.

 

Mer innebandy under morgondagen, håll utkik på sociala medier och bloggen!

Foto: Nils Vilhelmsson.

Bli först att kommentera