Bloggen gör en omstart

Jag har försökt skriva om detta inlägg ett antal gånger och sitter nu här igen och gör små justeringar innan det laddas upp. Med mer nervositet än vad jag hade förväntat mig, måste jag erkänna. Bollen är i rullning, jag har pratat med Dalen och bloggen är nu nedtagen från Dalens hemsida och den tilltänkta omstarten är påbörjad. Syftet med detta inlägg är att kortfattat försöka förklara några av omständigheterna som gjorde att jag slutade blogga och även varför jag valde att väcka liv i den gamla adressen och inramningen igen. Det blir kanske inte så mycket innebandy i detta inlägg, men jag lovar att det kommer.

Varför har bloggen varit så inaktiv?
Jag vet inte om jag har några läsare kvar, men jag ville börja med att skriva ett lite mer personligt inlägg och i korthet förklara varför det varit sparsamt med inlägg, varför jag valt att flytta tillbaka bloggen till den gamla adressen och vad mina tankar är för bloggens framtid. När jag från början fick frågan om jag var intresserad av att börja skriva på Dalens hemsida i stället var jag väldigt taggad och försökte tänka på nya sätt att göra ännu mer – samtidigt som jag tillsammans med Maria i perioder försökt väcka liv i vår podd (Dalenpodden) och någonstans längs vägen kände jag mer och mer att jag inte längre räckte till och att allting blev väldigt utspätt. Jag har inte varit nöjd med det jag skrivit, känslan i mitt huvud var alltid på allt jag inte hann med eller allt jag missade att följa upp och glädjen i att skriva förbyttes mot ångest och dåligt samvete som blev till en ond cirkel i mitt huvud. Mönstret var svårt att bryta, men jag kände i perioder att jag var på väg att hitta tillbaka till glädjen att skriva. Försöken att hitta tillbaka motivationen slogs sedan abrupt i spillror när vår familj drabbades av motgångar privat vilka jag inte vill utveckla närmare här, men jag valde då bort skrivandet helt. Med pandemin som följt därefter och de stora svårigheter den förstås innebär för många, har jag i alla fall funnit stor glädje och tröst i innebandyn den senaste tiden och jag känner mig för första gången på ganska länge redo för att göra ett allvarligt försök att starta om med bloggen – det känns roligt igen. Jag känner ett behov att skriva av mig och jag har ännu en gång hamnat i det här läget då mitt nötande av innebandy i detaljer och hobbyanalyser här hemma driver Maria smått galen (misstänker jag) och då kanske bloggen är ett klokt alternativ – om inte annat så för stackars Marias skull!

Bloggens framtid och huvudsakliga fokus
För att undvika att hamna i samma mönster igen har jag valt att kommande säsong försöka begränsa mig i bloggen till att i första hand följa IBK Dalens damer och herrar. Härutöver kommer jag sannolikt att skriva både det ena och det andra om andra ämnen och även om andra lag eller spelare, men jag ger inga löften om detta. Mitt andra mål är att försöka hitta tillbaka till min gamla känsla av att skriva för att det känns roligt och att lyfta sådant jag tycker är intressant. Den som vill läsa detaljrika matchreferat eller djupa analyser om tempoväxlingar och domares syn på man-man-spel genom tiderna kommer nog att bli besviken – mitt fokus kommer handla om att försöka återge mina tankar kring den innebandy jag tittar på och förmodligen innehålla både hyllningar, bekymrade hobbyanalyser och problematiserande av sådant som andra knappt ägnat en tanke.

Beslutet att flytta tillbaka bloggen?
Varför har jag valt att flytta bloggen från Dalens hemsida då? Det har verkligen ingenting med Dalen att göra i alla fall. Jag har fått ett fantastiskt bra stöd både kring de tekniska delarna och allt kring bloggen, samtidigt som jag aldrig har begränsats i något jag uttryckt i bloggen eller haft några uttalade förväntningar på mig – ”bara fortsätt göra din grej”.

Det handlar nog om mina egna hjärnspöken, men jag har trots det nämnda haft svårt att känna mig helt avslappnad i mitt bloggande, känt mig otillräcklig och befarat att det varit lite otydligt för den som läst något av mina inlägg om det är något som jag skriver på uppdrag av Dalen. Så har aldrig varit fallet, jag har haft fria tyglar, men jag har som sagt befarat att det kan upplevas så. Jag hoppas även kunna nå ut till fler innebandyintresserade i Västerbottens-området genom att skriva på bloggen här hos den lokala tidningen. Och framför allt hoppas jag att den gamla bekanta bloggmiljön ska ge mig en skjuts tillbaka till min gamla känsla av att bloggandet är roligt! Kravlöst och en massa personligt tyckande där jag hoppas kunna dra mitt lilla strå till stacken för att skapa intresse kring vårt älskade lag!

Vad händer härnäst?
Jag har förberett ett antal ämnen som jag kommer att ägna tid åt att skriva om den kommande tiden. Jag har antecknat tankar och ämnen under hela säsongen som varit och även om delar av dessa spillt ut på Twitter har jag tänkt utveckla dem mer här i bloggen den närmaste tiden. Hur ofta inlägg kommer ut beror nog mycket på vad som händer, det kommer komma fler inlägg vissa veckor och färre inlägg under andra perioder av året. Sedan har vi ju förstås närmast silly season, där jag får erkänna att mina listor och anteckningar är gamla och jag inte har lika bra koll längre.

Silly season som kanske får kallas för horrible season eller något i den stilen i år, med tanke på vissa av de negativa nyheterna som florerat kring både Dalens herrar och till viss del även damer. Jag har dock hört ett rykte som om det stämmer kommer göra alla Dalensupportrar betydligt gladare – men det har inte bekräftats ännu. Så vi får helt enkelt se, och hålla tummarna…

Jag ska för övrigt även försöka summera säsongen 2020/21 och titta närmare på lagbyggena i Dalen. Hur ser respektive lagdel ut och vad hoppas jag på att få se nästkommande säsong? Hur lyckades det nya spelsättet egentligen? Vilka chanser har Dalen till nästa säsong? Jag hoppas att ni följer bloggen och delar med er av era tankar och kommer med förslag och önskemål på ämnen! Nu kör vi igång!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.