Den mest bortskämde snorungen!

Jag kollar varje dag ett par amerikanska nyhetskällor för att hålla koll på mitt hemland. Till min häpnad läste jag i morse en kort artikel om Elin Nordegren som är den svenska kvinnan som tidigare var gift med golfspelaren Tiger Woods. Det som jag läste i artikeln var så otroligt att jag kollade flera andra nyhetskällor för att ta reda på om det var sant – och jo, det är det.

Enligt överenskommelsen i samband med skilsmässan fick Elin Nordeberg av Tiger Woods 100 miljoner dollar som motsvarar 690 734 992 kronor. Kort efter skilsmässan köpte hon den vackra herrgården-liknande (mansion) som visas i bilden ovan för 12 miljoner dollar som motsvarar 82 827 732 kronor.  Herrgården ligger i den exklusiva trakten av Palm Beach, Florida. Men hon "gillade inte" själva huset och därför anlitade hon ett rivningsföretag för att rasera hela huset!! (titta på bilden nedanför).

Det är uppenbarligen mycket lättare att slösa bort pengarna som man själv inte har förtjänt genom hårt arbete. Enligt statistiken är det 925 miljoner människor i världen som svälter. Dessutom lever 80 % av världens befolkning i fattigdom.  Men den där lilla bortskämde snorungen river ner ett vackert hus p.g.a. att hon helt enkelt "inte gillade" det. Hon borde skämmas!

18 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Kapitalisterna ”leker” med pengar oberoende av hur de tjänats och oberoende av vilken nationalitet de tillhör. Nog är det ändå en skam för mänskligheten att sådana här saker sker och FÅR ske utan att någon kan göra något åt det. Om hon skulle ha beställt en sådan där rivning och det hade blivit känt, skulle hon med all säkerhet ha fått en förvaltare förordad direkt!

  2. Bara jag

    Platsar fint i kategorin ”Du vet att du har för mycket pengar när…”.
    -Helt sanslöst egentligen.

    Jag har ingen aning om vad för sorts vansinnesgrejer jag skulle spendera 600 miljoner kronor på, men jag kan i alla fall säga vad jag INTE skulle göra med dem, och att köpa ett hus för nästan 100 miljoner bara för att sedan riva det är definitivt en grej!

  3. Anders

    Att Elin har en socialdemokratisk politiker som mamma (Barbro Holmberg) verkar inte ha haft någon större fostrande verkan…

  4. Peggy Sjöström

    Svar till Anders (2012-01-06 18:07)
    Ja precis… det har du rätt i. Pengarna är tydligen roten till all ondska. Jag misstänker att för mycket pengar och omedelbart kändisskapstutas gjorde hon lite tokig.

  5. RWR

    Finns uppgifter att huset revs för att det var invaderat av termiter och myror(typ Hästmyror). Vissa väggar var i princip genom ätna av skadedjur!

    Tydligen så donerade hon det som kunde räddas till ”The Martin County Habitat” och det säljas till välgörande ändamål. Förväntas inbringa minst $30,000.

    Källa: The Palm Beach Post

  6. Peggy Sjöström

    Svar till RWR (2012-01-07 11:41)
    Jättebra om det är sant! Det kan också bli så att hon fick så mycket kritik att hon hittade bara på förklaringen. Tack för upplysningen – jag skall försöka hitta den där artikeln in The Palm Beach Post.

  7. Johan

    Kan hon vara sosse? Åtminstone när det gäller att förse sig av andras pengar platsar hon bra i mallen.

  8. Peggy Sjöström

    Svar till Johan (2012-01-08 20:37)
    Vad duktig du är Johan att utnyttja ett blogginlägg som faktiskt inte hade någonting att göra med politik för att kunna vinna billiga poäng mot sossarna. Trots att moderaterna är långt ifrån perfekta förstår jag att det är varken lämpligt eller lönsamt att dra igång med någon debatt här och nu. Välkommen åter någon gång när jag verkligen skriver om politik.

  9. Karl-Gustav Sjöström

    Till Johan: Även om Peggys inlägg ju inte hade med politik att göra, som du tycks tro, ställer jag mig frågan vilket parti det är som de senaste åren snott till sig mest skattepengar för att medge jätteskattesänkningar åt de högavlönade.

    Ett tips, om du inte skulle fatta – det är INTE Socialdemokraterna.

  10. Maria Lundmark Hällsten

    Jag läste det där idag och funderar fortfarande på vad hon kunde ha tänkt??? Jag skulle ALDRIG ens elda upp en tjuga, bara för att jag hade råd, hellre gav jag väl bort den till någon som i så fall skulle uppskatta den bättre. Har läst att bakgrunden till rivningen var att huset var ”för gammalt”, men varför köper man det då, till att börja med?

  11. Peggy Sjöström

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2012-01-10 13:48)
    Precis! Jag läste idag (3-4 dagar efter den ursprungliga artikeln skrevs) att den ”äkta” anledningen för rivningen var att vissa väggar var i princip genom ätna av skadedjur, men jag köper det. Jag tror heller att denna ”ursäkt” kom ut senare som ett försök att lugna ner kritiken mot henne.

  12. Isak

    Har inga barn ihop med Elin Nordegren. Men kan konstatera
    att vi i Sverige har rivit fullt fungerande bostäder för
    tusentals miljarder kronor i s.k. saneringsprogram. För
    att inte tala om alla hundratals miljoner som staten har
    betalat kommuner för att riva nästan nybyggda hus. Vad
    tror Fru Sjöström att invånarna i kåkstäderna i Sao Paolo
    Kapstaden eller New Delfi skulle ha sagt om oss. Jag tror
    nog att innevånarna i I-länderna är lika goda kålsupare
    som vilken Elin Nordegren som helst. Det är faktiskt så
    illa ställt med oss, och hur vi förvaltar våra resurser.

  13. Peggy Sjöström

    Svar till Isak (2012-01-10 15:32)
    Jag förstår vad du menar och jag kan bara gissa att skamligt mycket pengar underlättar en människa – eller ett land – att hänsynslöst slösa bort resurserna. Tragiskt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.