Ett år går fort 16

Mera snö, ännu mera snö och ingen tö i sikte. Dylik djupsnövinter än denna 2018 är det länge sedan. Åkte vägen till lycksele och på flera ställen var plogkanterna högre än bilen. Tur man lejt snösvängen, är ju borta i jobb så mycket. Dagarna börjar kännas längre, och solen värmer lite mellan snömolnen. Trots att man nyss var borta i Asien och värmen så längtar då jag efter sommaren. Visst kan vårvinterdagarna vara härliga. Med sol, gnistrande snö och en sprakande Tjär-ve eld där man kan ligga, på ett renskinn och njuta av ett myggfritt Norrland medans kaffepanna sotar över elden. Karv loss na törkötte och bara blister.

2F78B99A-86BD-4CB3-9ACE-BA1AA776CB8C

 

Alldeles för lite sånt, däremot en massa mil i bil. Brukar ”belöna mej” med att äta gott när man är på resande fot.

De är förödande, blir många fler gånger man äter gott än som man rör på sej. Jag provar gärna nya maträtter,

B8ADAEB4-8638-4AF0-BC9A-5C7F8D597101

 

även om jag tycker väldigt bra om asiatisk mat, med alla dessa gott tillagade grönsaker. Är det helg uppskattar jag att vi får laga mat tillsammans och naturligtvis en god öl till. Maten smakar bättre när man lagat från grunden, med bra råvaror. Vi gör oxå egen marinad, dressing och såser. Till köttbullar ( av älgfärs) brukar jag använda 2msk smör, en burk creme freiche och en 2,5 cocosgrädde. I med några stänk soya av bra kvalite. Blandat med 3 msk sweet chilisås, lite ketchup för sötman och krydda med peppar, vitlökspulver och chili efter behag. Tillsammans med sötpotatis, ris eller pasta, går även bra med vanliga ” vitpären”. Man måste ju ha en rejäl grönsallad till naturligtvis. Maten är så viktig för vår existens att den måste få en stor plats i vårt leverne.

Med resor runt hela vårt land, runt världen så får man prova den lokala maten där man är. De är spännande och upplevelser av olika kulturer, även om maten oftast smakar bäst hemma med Lotta i Lomsjö.

“Njut av de små sakerna, för en dag kommer du titta tillbaka på dem och inse att det var större saker.”

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.