Livet, just nu

Har varit på semester med Lotta. Vi har gjort någöra veckor nere i Asien.

Där har vi hittat en oas, vår pärla är Bang-Niang i södra Thailand. Lång flygning till Phuket, taxi till Khao Lak och sen leta sej fram till en bungalow på soi4.

B81A9A54-9176-439A-9D81-2FD192E43220

Långa härliga dagar i värme och sol, ja såhär tidigt på vintern håller sej regnperioden delvis kvar. Kan vara nån störtskur om dagen i 27 graders värme så de går an. Håller koll hemma i Lomsjö med hjälp av mina stora barn, kameror som man styr via telefon och väderleksrapporter och nyhetsrapporteringen. Sen har nog grannarna ett vakande öga för varandra. När man ser att det är 20 grader varmt inne, 20 grader kallt ute då njuter man extra i 30 graders värme. Bada, läsa, höra på nån podd åsså äta såklart. Då rullar dagarna på, träffar en del gamla bekanta, blir en del nya bekanta. Och vet ni vad man träffar alltid några från hemtrakterna även om det är på andra sidan jorden.

2CB8F506-EB2A-4A27-92AE-951E1D96F141

Dom bygger nya vägar, nya hus, affärsverksamheterna utvecklas – det finns en framtidstro. Det är roligt att se och höra deras planer för framtiden. Hemma på byn har vi fått ” nya grannar”

Det är jätteroligt att se ( på internet medans man är bort) vilken energi och framtidstro dom har. Det injekterar naturligtvis oss som bor runt om när människor skapar framtid, gör fint, bygger och fixar. De är jätteroligt. Jag tycker att November är en lång, trist, svart månad. Nu har vi njutit sol å bad så då blir november plötslig kort ( och lite stressigt att hinna med allt).

729B07A4-4021-46DD-977A-A171F468A482

December så både lugnar vi ner och vissa gasar på inför jul och ledighet. Själv längtar jag efter lediga dar, umgänge med släkt och vänner och god mat, inte alls olikt en semester i Thailand.

” varje dag är en del av din framtid”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.