Ett år går fort 24

Valborg då? Jo den härliga dagen, vårens intågande. I Lomsjö med en underbart god middag på bygdegården, med de flesta byborna samlade. Brasan tändes, samtal om allt mellan himmel och jord, många skratt och intressanta, trevliga diskussioner. Som många andra veckor så har jag kört många mil, än med vinterdäck för den frost och is som finns på mornarna. Har varit runt om uppe i norr. Några dagar utbildning, några med annat informativt arbete. Hedrat 1maj med ett demonstrationståg, hade tänkt två. Men där blev jag så besviken. De tre som gick i täten marscherade raskt på. Inte en tanke eller blick bakåt. Det finns många i arbetarrörelsen som inte kan eller orkar gå så fort. Jag tycker det är viktigt att alla får vara med, bidra på sitt sätt och känna gemenskapen i en folkrörelse. Det blev så tydligt när dessa landstingspolitiker valde en egen takt, inte folkets takt. Vid det efterföljande fikat och talen som ska ge oss hopp och styrka, framtidstro Så är det likadant.samma gruppering sitter för sej och pratar internt och ser inte och pratar inte med ”vanligt folk” . Att vara förtroendevald betyder att man fått ett förtroende att förvalta. När detta glöms bort och politiker tycker sig vara förmer då kommer missnöjet, man känner ingen samhörighet. Annars så tycker jag om 1a Maj som högtidsdag. Jag är stolt över den kamp som många, före mej har varit med om för att ta bort orättvisa, bekämpa klassamhället och ge alla människor lika värde. Inte klart än, men på god väg

0563DF6D-F611-4516-BED4-7B61AD9424B1

 

”Vi lovar och försäkrar att aldrig någonsin under några omständigheter

arbeta på sämre villkor eller lägre lön än det vi nu lovat varandra”

Det fackliga löftet som gett oss möjlighet att skapa ett jämlikt, solidariskt och tryggt samhälle. Med de samarbetskoalitioner som nu finns inom politiken är det tufft att försvara värnen.

De mest utsatta grupperna kommer att först få känna av den iskalla marknadsekonomiska kylan. Sjuka, arbetslösa, äldre och barn är de som först drabbas av bristen på genomförande av reformpolitik för alla. I glesbygden, som den jag bor i så kommer nedskärningar, nedläggningar och personalminskningar att bli vardagsmat. Det kommer att öka urbaniseringen, utslagningen av företag i glesbygd och skapa en misstro på politikens kraft att göra bra saker. Varenda dag, i arbete, hemma på byn, i lilla Åsele så kommer frågorna och diskussionerna om framtiden med ett otydligt politiskt styre. Decemberöverenskommelse, lösningar som ingen part, och definitivt inte folket är nöjda med. Ja så går det när arbetarrörelsen tar kapitalet i knäet och ska hålla de bortskämda egenkära nöjda. Svårt att bygga förtroende för en arbetarpolitik.

” Det är bara döda fiskar som flyter med strömmen”

 

En kommentar

  1. Thure Ekegerd

    Bra skrivet, speglar dåtid till nutid,framförallt dagens situation i vår kommun,både politiskt och verksamhets mässigt..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.