V 34 ett år går fort

Varmt som i ….. nåt annat land som jag gillar. Man kan nästan känna Asiens värme här hemma. Men de lugna livstempo som finns därborta, med en siesta under hetaste tiden. Och ett tankesätt att ” de vi inte hinner idag kan nån göra nån annan dag”. Den livsstilen ser man inte här. Jobba mer och fortare. Skaffa fler prylar, jaga status för att visa upp för andra. Det är de ekorrhjul vi svenskar springer allt snabbare i. Nu ska alla överträffa varandras semesteräventyr. Resor, sol, bad, spännande exotiska äventyr, ju dyrare, desto bättre verkar det som. De som stred för att vi skulle få rätt till semester skulle vrida sig i gravarna om de såg Facebook idag. Semester var något vi arbetare skulle ha för att vila upp oss, återhämta oss så vi orkade med resten av årets hårda arbete.  Att bara slå sig ner, inte ha några måsten utan ta dagen som den kommer. Naturligtvis ska man göra trevliga saker, umgås med släkt och vänner, bada, sola och slappa. Återhämta kan man göra hemma i lugn och ro, billigaste alternativet. Men ibland kanske man behöver komma bort från vardagen och hemmiljön. Vi, jag och Lotta har hittat en miljö där vi varvar ner och trivs så ininordens bra. Men då är det långt bort, kostar en del. ( som en skotervecka i fjällen). Men med ett klimat och en kultur som vi trivs förbaskat bra med. Så vi försöker åka iväg nån gång varje år. Sen tycker jag det är skönt att bryta av våran kalla, snöiga, mörka vinter med ett par veckors sol, reflektion och återhämtning.

7B5796EF-421C-4C01-8AF4-5703F58B9FB6

 

Har blivit bekanta med många därborta i södra Thailand. Brukar ringa och hyra nån enrumsbungalow nära stranden, typ som en campingstuga. Billigt, enkelt men det är precis vad vi behöver. Finns hur många matställen som helst inom några hundra meter, ju mindre, desto billigare och ofta oxå bättre. Ibland åker vi ”flaktaxi” när vi vill längre bort för att äta, handla eller något äventyr. Men mest av allt så gör vi ingenting….. återhämtning. Vakna av fågelkvittrande, Lite färsk frukt efter morgonkaffet, på med badbyxor och gå ner på stranden. Lägga sig på en solstol och höra en podd, ta en promenad ( stranden vi brukar vara på är flera mil totalt), stanna och äta, (finns serveringar nästan överallt) bada och bara vara.

B2ED870E-2247-4DA5-875F-10FCE69D7C13

 

Varje portion tillagas när man beställer den, fräscht, gott och roligt att få se och känna dofterna. Klart man inspireras och lagar lite annorlunda när man är hemma i Lomsjö. Barnen brukar lite tveksamt fråga vad det är, dofterna från kryddor och buljonger kan vara ganska dominanta. Men bara dom vågar smaka så brukar dom oxå gilla det.

”de längsta resorna görs i vårt eget inre”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.