Ett år går fort 19

Vanligtvis lägger majoriteten fram en budget, baserad på den politik man vill bedriva. Nyordning i politiken. Budgetarbetet i seminarieform vill man (åp) ha med alla partier i. Man har ingen egen politik utan vill ha ”tips” från övriga. Och jag är Utestängd från budgetarbetet, dit har ordföranden skickat andra att delta. Svårt att debattera och göra bra politiskt arbete när man hindras att få insyn och möjlighet att påverka av de inom egna led.

2F96146F-9659-4126-9575-06C9C3FC92E7

 

Har försökt få igång valrörelse med utåtriktade aktiviteter även i Åsele, men…… Får jobba vidare med att få våra LOmedlemmar i norra Sverige att uppmärksamma och bli aktiva i det val som kommer till hösten. Träffar på många engagerade människor från norr till söder. ( jag jobbar främst i norr, Gävle och norrut). Träffar också många tvivlare, många som är besvikna på politiken. Många samtal där man inte ser helheten. Att bara prata invandringspolitik, arbetsmarknad, arbetstillfällen, infrastruktur, skola eller polisväsendet var för sig funkar inte. Allt sitter ihop, allt behövs för att samhället ska fungera och utvecklas. Vi måste samverka . Att bo i en urbaniseringsbygd är en utmaning. Städerna lockar, utbildningar, jobb, nöjen och de representerar framtidstro. Någonstans där drömmar kan bli verklighet. En by som Lomsjö, där jag bor känner av urbaniseringen tydligt. Finns inte så mycket arbetstillfällen i närområdet. Ungdomarna söker sig till större orter för utbildning och sen arbete. Men i den här byn finns inflyttning, man vill ha livskvalité. Och det finns det hur mycket som helst här.

1A47AE96-1F2F-4372-BD0C-12BF91D915C7

 

Natur och allt som hör den till, fiske, friluftsliv, jakt, stillhet och tystnad om man vill. En stark bygemenskap med ett livfullt föreningsliv, där vi alla passar in på olika sätt. Hjälpsamhet och omtanke när det behövs. Svårighet med vår norrländska glesbygd är ibland att ”folk älskar ihjäl sin hembygd” . Man har kvar sina hus trots att man inte bor där, mer än någon vecka per år. Många skogsfastigheter fungerar som ”bankbok” för ägare som bor lååååångt härifrån och inte behöver dom för sin överlevnad. Om man bor på orten, där man har sin fastighet så skattar man oxå där. Det blir ett bättre skatteunderlag, en möjlighet för glesbygden att klara av kommunal service och den infrastruktur vi så väl behöver även i framtiden.

” Det är aldrig för sent att göra det du skulle ha gjort ”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.