Ett år går fort 27

Våren är här, med livstecken från stort och smått. I veckosluten så ryker grilloset från var och varannan gård. Grillningen ger både god mat, fisk, kött, grönsaker, svamp eller ost. Och en känsla av kultur och nordisk historia. Många förfäder som över eller i glöden tillagade måltider på ett smakfullt och trevligt sätt. Jamen Vilken grill ska det vara då?

Var och en måste nog prova sig fram, anpassat efter förutsättningar. Här ute i Lomsjö så är det webers kolgrill jag använder. En grill där man enkelt får rätt temperatur och en god smak, ja det beror ju på vad man grillar, vilken marinad man använder osv. Vi sparar oljan efter ” pepperballs” och fyller på med soya, vinäger, färska örter och en hel del kryddor, chili är obligatoriskt sen beror det på vad man ska grilla.  Fläskytterfilé är en favorit, naturligtvis halloumi och några goda svampar. Vi brukar ofta göra en ugnsplåt med rotsaker, grönsaker och lök så att var och en får ta det som passar till .

949AB7F1-E822-4877-8D05-097AD58D9499

 

Både djur och människor, ja även växter för den delen ska ju sommarskrudas. Ja och ett valår som detta så behövs det extrafina ”skrudar” så man syns.

Tagit in storlekar på mina medarbetare, där flera behöver större storlek än i fjol. Och jag vet att några tror sig kunna ha en mindre, men det funkar inte och sen ska det bytas. Har sett att vi tvärtemot ex björnar lägger på hullet under vintern. Vi människor behöver nog extraresurser inför allt vi ska göra under de intensiva sommarmånaderna.

F4E0F154-2D3D-40B5-AB7F-F3DFB22BAC04

 

Ser i mejlkorgen och kalendern att jobb kommer in, kalendern fylls på. Maj är en stressig månad när alla vill göra färdigt inför sommaren. Jag skjuter semester och ledighet till hösten, det är ju valår och den här veckan blev det alldeles för mycket timmar igen. Sen har vi den där delen med fritid. Familj, barn, barnbarn och föreningsengagemang i en by som Lomsjö. Vi har städdagar, röjningsdagar och arbetsdagar som de flesta hjälps åt med, efter förmåga och färdighet. Jag fick uppgiften att vara en av de som ska hålla tillsyn över fiskevårdsområdet. Jag tituleras nu fisketillsyningsman.

7ADF0D50-EC20-4D75-9CEB-9C18F923A89A

 

”Att tänka utan att agera kan vara lika förödande som att agera utan att tänka”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.