Sminkbloggen, del 2

Jag förstår att ni väntat hela dagen på uppföljningen i sminkbloggen. Nu ikväll tänkte jag att vi skulle fördjupa oss i en viktig sminkprodukt både för kvinnor och män, nämligen FOUNDATION. Vi tar väl nybörjarvarianten:

Fösta steget till en lyckad applicering av en foundation är att välja rätt nyans. Som ni vet är den täckande, och det kommer inte att se bra ut om det blir en tråkig kant mellan där foundation har applicerats och resten av huden. Tänk dig själv att du som man aldrig har sminkat dig, och kommer första dagen på jobbet, med en foundation som gör att du plötsligt ser ut som att du varit på Mallis i en vecka, men där den effekten slutar mitt på halsen. Det är en garant för att kvinnorna på jobbet kommer att chatta om dig mest hela dagen, och de kommer inte att säga positiva saker. Alltså: Välj samma nyans på din foundation som din huds nyans. Och för guds skull, FRÅGA PERSONALEN i sminkbutiken. Det där är ingen lek, det krävs proffs för att säkerställa att nyansen blir rätt. När du ändå är igång och pratar med personalen kollar du förstås av så att sminket inte är testat på djur. En självklarhet kanske du tycker, och det är ju bra i såna fall, men det slarvas en hel del med det där.

Sen kan du glömma det där pliktskyldiga vattenskvättandet i ansiktet som du troligen brukar ägna dig åt på morgonen. En seriös rengöring ska det vara, och efter det väljer du en av dina återfuktande krämer och smörjer in dig med.

Själva appliceringen av din foundation ska ske med varsamhet. DET ÄR INGEN FINGERFÄRG! En för ändamålet avpassad borste ska du använda. Sen börjar du med kinderna, jobbar vidare i mitten på ansiktet och utåt. Tänk TUNNT!

När det där är klart tar du dig en titt. Ser det förjävligt ut? Tvätta bort, och åk till jobbet. Väl där kollar du in allas smink, bjuder in någon av de som verkar kunna sin sak på en kopp te efter jobbet och fråga om hen inte kan hjälpa dig med din första foundationapplicering.

Lycka till!!!

P.S. Marianne, Anna och anna. Var det bra tips?

Etiketter: , , , , , , ,

32 kommentarer

 1. Anna H

  Jamen nu är jag lite förvirrad.. Hur menar du… Skall jag använda flytande foundation eller typ mineralfoundation.. Jag tycker det bästa tipset var att se upp för kanten… //a

 2. Marianne Hägglund

  Ja det var bra, men jag fattar inte vad du menar, när du säger
  att man inte ska köpa smink som är testat på djur?
  Brukar verkligen älgar, harar och hästar t.e.x. ha smink???
  Jag har då ALDRIG sett något djur som testat att ha smink på sig.
  Inte ens om jag varit plakat,för då skulle jag ha blivit allvarligt oroad över mig själv.

 3. Betraktaren X

  Svar till Anna H (2013-04-14 19:53)
  Det där är en fråga jag inte offentligt vill ta ställning till, jag riskerar så kallat näthat om jag gör det. Vad jag tycker att man ska vara medveten om när man väljer just mineralfoundation är ju att det blir lite extra att städa, om man sen tycker att det är värt besväret är upp till var och en att bedöma.

 4. Marianne Hägglund

  Nää! inte ens en sminkad rosa elefant faktiskt.
  Om, ja jag sa OM man skulle få rynkor någongång i framtiden.
  Vad rekommenderar du dåför foundation och smink? kan tänka mig att det är svårt då, tror att sminket väldigt lätt krackelerar i nunan när man blir äldre.Jag ställer denna fråga åt en vän till mig.

 5. Betraktaren X

  Svar till Marianne Hägglund (2013-04-14 20:04)
  Det där behöver du inte vara orolig för! Det finns gott om högklassiga produkter som håller måttet även om det skulle bli så om 15-20 år framåt för din del att du skulle få någon liten rynka. Men eftersom jag saknar sponsoravtal med sminktillverkarna ligger jag lite lågt med tips ännu. Vi får se framöver hur det blir. Det kanske ramlar in några topprodukter från Lóreal eller kanske Maybelline i min brevlåda. Sånt gör en ju lite mer frispråkig.

 6. Betraktaren X

  Svar till Anna H (2013-04-14 20:08)
  Ja, den där typen av luddiga formuleringar kanske man ska vara försiktig med. Jag tänker att om man applicerar så tunt man kan kommer huden under att skina igenom lite grann och det kommer att bli fint värre!

 7. Betraktaren X

  Svar till Anna H (2013-04-14 20:18)
  Jo, det är vanligt att det blir missförstånd runt det där. Om man börjar så tunt att huden skiner igenom och man tycker att det ser bra ut bör man nöja sig med det (för bästa lyster). Nu är det ju långt ifrån alla som har den naturliga kvaliteten på huden att det fungerar i praktiken och då får man ta lite mer så att den blir täckande.

 8. Anna H

  Hmm… när kommer nästa del? å hur blir det med eyelinern?, jag är trött på att bli blind och se ut som en panda. Det är urakut!! //a

 9. Betraktaren X

  Svar till Marianne Hägglund (2013-04-14 20:20)
  Det var så lite så. Om din vän har frågor kring kommande sminkbloggande går det bra att hon fortsätter att ställa dem via dig. Internetanonymitet när den är som nödvändigast.

 10. Betraktaren X

  Svar till Anna H (2013-04-14 20:30)
  Jag ska se vad jag kan göra för din skull. Det kanske blir att hoppa över inlägget om concealer tills vidare. Nu tar det ju ett antal timmar att skriva ett sminkinlägg så jag lovar inget, men så snart jag hinner!

 11. Betraktaren X

  Svar till Anna H (2013-04-14 20:41)
  Ja, på dejter vill man ju vara fin. Rent hypotetiskt alltså! Jag ska skynda mig så mycket som möjligt, men vill inte heller slarvskriva ihop något på ett så pass seriöst ämne.

 12. Betraktaren X

  Svar till Marianne Hägglund (2013-04-14 20:50)
  Det är verkligen fördjupningskursen i smink! Den bör man gå även om man bara vill vara säker på att kunna lägga en lyckad makeup där belysningen är mycket dålig. Eventuellt återkommer jag med ett separat inlägg om det, men tills vidare tror jag att jag ger rådet att nån annan får sminka den blinda.

 13. Marianne Hägglund

  Ja alla vill vara fina och hitta sina färger som gör sig bäst.
  Men kan det inte bli ett problem om man är ensam hemma, ska på dejt, och är färgblind?det är ju många som är det också.Då hjälper det inte att ha en spegel , vad ska man ha då??

 14. anna

  Nu verkar du ju ha väldigt akuta frågor att lösa så du kan få det där förslaget när du tagit hand om panda- och rynkproblemen … Jag kan vänta :)

 15. Helena Nilsson Springare

  *skrattar högt*

  Ser redan fram emot fler tips.. hmm.. det här med mascara är ju också en väldans viktig attiralj som MÅSTE finnas i sminkväskan.

  Tips om applicering? Märke? Färg? (INTE marinblå bara… de e SÅ åttital liksom..) haha…

 16. Betraktaren X

  Svar till Marianne Hägglund (2013-04-14 21:02)
  Jag tänker att man får se till att bara ha de färger på sminket som man vet att man passar i hemma, då borde det inte bli något problem. Eller missar jag någon väsentlig information här?

 17. Betraktaren X

  Svar till Helena Nilsson Springare (2013-04-14 21:58)
  Själv slarvar jag verkligen med mascaran, men man kan ju vara expert ändå, så det kommer såna tips också :-)

 18. anna

  Okej då… Bara för att du arbetar brett och behöver öva på multitaskingen lite mer ;) Det skulle vara intressant att höra vad män eg tycker och tänker om smink… Vad kan vi helt sluta med att kladda dit och inte … Det skulle iaf jag vilja veta … Även om det är rätt kul att läsa när du försöker ge råd på ett ämne där du kanske inte är så himla insatt :)

 19. Betraktaren X

  Svar till Anna H (2013-04-15 14:59)
  EVENTUELLT hinner jag med att sammanställa mina samlade visdomar om eyeliners under kvällen. Den som väntar på nåt gott…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>