Edward Riedl (M)

Oärligt utspel av vänsterpartiet idag

Idag gick vänsterpartiet i Västerbotten ut och lovade sänkt bensinskatt till västerbottningar boendes i inlandet. Det är ett oärligt och oseriöst utspel då vänsterpartiet redan gjort upp med socialdemokraterna och miljöpartiet i frågan. Deras gemensamma vallöfte är precis det motsatta. En röst på vänsterpartiet är en röst för höjda bensinskatter. Märkligt att lokalmedia inte frågar upp vänsterpartiet hur de tänker leverera ett sådant löfte till väljarna när de redan gjort upp om annat?

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

26 kommentarer

  1. Minna Toivanen

    Kära Edward Riedl,
    jag brukar läsa Er blogg rätt så ofta och jag la märke till en mening i Ert senaste blogginlägg som löd ”Istället för att berätta vad de vill göra om de får väljarnas förtroende smutskastar de alliansregeringens olika företrädare”.

    Och tyvärr så måste jag upplysa Er om att det är samma sak som Ni gör i Er blogg. Istället för att berätta vad Moderaterna vill göra så försegår mest negativa inlägg om alla andra partier.

    Skriv omväxlingsskull vad Moderaterna vill göra.

    Mvh Minna Toivanen

  2. Fredrik Wirenblad

    Jag läser Edwards blogg och tycker ofta det står positiva och bra besked om Nya moderaternas politik. Självklart en del om hur vänstern kontant skämmer ut sig själva men vad då, det är ju bara bad de gör också.
    Se på vänsterns bloggare, de spyr Bara galla över andra. Se valaffisherna på stan från den röda sidan, till och med där öser de på. Inte något enda eget budskap, bara klagande på andra och smädande bilder :/

  3. Pelle

    Edward du är väl inte rätt man att kalla någon annan för oärlig. Vi som följer din blogg är säkra på att det en gren som du är i skyhög ledning i!

    Dessutom klagar du på ”vansterfolk” som jag och andra bara gnäller på det regeringen gör utan att presentera en egen politik – och vad är det du alltid gör på din blogg?

  4. Olle

    Er allianskollega Kristdemokraterna lovade ju samma sak i förra valet… Varför kritiserar du inte de för sin politik?

  5. Helén Pettersson

    Det blir lite komiskt att läsa Fredriks kommentar här. De socialdemokratiska partiaffischerna på stan har budskap om socialdemokratisk politik. Den enda som snackar illa om någon här blir alltså…?

  6. Dennis

    Det är ju oärlligt på det viset att detta utspel verkar inte vara förankrat hos det egna partiet ens. De erbjuder alltså västerbottningarna något som de inte har. Svagt.

  7. Wotan

    Minna: Jag brukar ofta påpeka samma sak, att Edward är en mästare på att kasta sten i glashus. Men tydligen så är det inte smutskastning när det kommer från allianssidan, då är det bara en upplysning om konsekvenser av rödgrön politik. 🙂

  8. Marcus

    Fredrik: Senast jag kollade var det LO:s affischer, och inte något partis. Och senaste gången jag kollade så var inte LO ett parti.

  9. Johan Karlsson

    Jag kan hålla med Minna, det saknas visioner. Liberalerna har för länge sedan gett upp den teoretiska debatten. Man har kapitulerat och hävdat att socialismen kanske funkar i teori men inte i praktiken. Trots att den inte ens fungerar på det teoretiska planet. Ni måste tala om VARFÖR lägre skatter är bra, inte bara upprepa att det är så. Ni måst förklara SYFTET med avregleringar och privatiseringar, inte låta vänstern så oemotsagda när de hävdar att det är ”privatisering för privatiseringens skull”. Framför allt måste ni få väljarna att förstå varför de tjänar på frihet och valmöjligheter.

  10. Fredrik Wirenblad

    Marcus: Exakt! Därför är det så skumt att deras valrörelse länkas ihop med S, samma bord på torget och en länk på LOs hemsida får till en sosse valsida. Inte konstigt folk lämnar facket när de är så tydligt att de inte är opolitiskt knutna:/

  11. Edward Riedl

    Svar till Minna Toivanen (2010-08-23 18:36)
    Om du läser min blogg kommer du att se att det mesta ägnas åt våra moderata idéer och förslag. Men självfallet kommenterar jag även andra partiers politik och utspel.

  12. Edward Riedl

    Svar till Olle (2010-08-23 18:44)
    Skillnaden är stor. KD hade vid tiden för sitt löfte ingen överenskommelse med sina samarbetspartier om någon annan politik. Vänsterpartiet har redan kommit överens med miljöpartiet och socialdemokraterna om att höja bensinskatten. Till och med vänsterpartiets egen ekonomisk politiske talesperson förklarar att det aldrig kommer att kunna förverkligas. jag menar att de lokala vänsterpartiesterna endast försöker lura sina väljare.

  13. Edward Riedl

    Svar till Helén Pettersson (2010-08-23 19:00)
    Om du inte ser kopplingen mellan LO:s kampanj och socialdemokraternas tror jag inte du är riktigt ärlig med läsarna.

  14. Edward Riedl

    Svar till Johan Karlsson (2010-08-24 11:04)
    Jag delar din uppfattning och att det kanske mer idéburna samtalet kommer i skymundan för realpolitiken. Däremot finns det i allra högsta grad som en närvarande del i politikutformingen. Jag försöker ibland skriva korta inlägg om t.ex. varför det är bra om din granne blir rik. Det är ett inslag i den idéburna debatten. Men självklart skulle det kunna vara mer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.