Edward Riedl (M)

Fler kan äta ute och jobba inom restaurangnäringen med alliansen

Nu föreslår vi från alliansen halverad restaurangmoms som innebär att ännu fler jobb inom restaurangnäringen kan skapas. Dessutom blir det billigare att gå ut och äta. Det svenska högskattesamhället har många fördelar som vi ska slå vakt om. men baksidan blir orimliga skattekilar på att anlita fönsterputsning, snickarhjälp eller att gå ut och äta en bit mat. Med alliansregeringens redan genomförda och nu också föreslagna skattelättnader minskar skattekilarna och gör att vi både skaffar fram nya jobb, gör svarta jobb vita och möjliggör för vanliga löntagare att få extra guldkant på tillvaron – Oavsett om det gäller att få hjälp med spika upp lister, snickra garage eller gå ut och äta en bit mat.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , , ,

15 kommentarer

  1. Toini

    Det bör påpekas att detta, bland många andra förslag (som ROT, RUT, Jobbskatteavdraget) är Centerförslag från början! 😉

  2. Minna Toivanen

    ”Restaurangmoms” & ”Ha råd att gå ut och äta” känns väl inte som en aktuell fråga för mig som är ung och fattig, min ”guldkant” på tillvaron är toalettpapper som inte är som sandpapper och billigt lådvin.
    Fast inlägget kanske var riktat till en äldre grupp samhällsmedborgare?

  3. Pelle

    Fler kan äta ute, skriver du på din blogg – sanningen bäste högerman att med er politik så tvingas många att äta utomhus (ute) för ni tagit bort så stora delar av välfärden för de som exempelvis drabbats av sjukdom så de inte har möjlighet till ett drägligt boende.

    4 år till med högerpolitik skulle få ödesdigra konsekvenser för många i vårt samhälle, handikappade – sjuka – arbetslösa – ungdomar – pensionärer när ni ytterligare skär ned på välfärden!

    Din underf.. ledare Borg sa igår på TV att sjukförsäkringen inte tillhörde det ni kallar för välfärdens kärna och därför skall skäras ned!

  4. Arbetare

    Det blir bara ännu en subventionerad bransch, som höjer priserna, precis som Rut och Rot.
    Apoteksvarorna har också ökat i pris.
    Bilbesiktning kommer att kosta mer, när privata tar över.
    Förresten kan en vanlig arbetare knappast äta ”ute” 3-5 ggr i veckan. Ej heller en sjuk, handikappad eller arbetslös eller pensionär, ensam mamma eller student, eller den som bor i glesbygd. Jovisst- de som bor o jobbar i city med hyfsat bra lön förstås. Dvs de som räknas.
    Ännu ett välriktat förslag!

  5. Lena Strömberg

    Ja, jag måste säga att det där med att äta ute är ingenting jag eftersträvar. Garanterat gör Rutan mycket bättre käk än de främsta kockarna i den här stan och jag är rätt bra också. Majsan är helt fenomenal och har en förmåga att servera med stilfull inramning. Nej, jag har intet mer att önska!

    Alltså laga maten själv från grunden, gärna närproducerat. Det blir himla gott, trevligt och mycket billigare dessutom.

  6. Lars

    Typiskt er moderater. Ni fokuserar endast på att hjälpa er själva, ni som redan har massvis med pengar men bara bryr er om att tjäna mer pengar. Ni säkert skatterna till er så att ni kan tjäna mer, samt införa massa jävla rot o rut avdrag. Tänk att kunna ha ett sånt fint liv att du behöver HJÄLP med städningen o kunna betala för skiten? Luktar översittare.

    Ni sänker skatterna och kastar bort dom utförsäkrade och sjuka. Sluta ge dom bidrag = mer pengar till er. It makes me sick.

  7. äte ute?

    Så jag har råd att äta ute? Jag som är utförsäkrad och inte har ett öre i inkomst?

    Det låter trevligt att ni bryr er om oss. Kommer du stå vid kassan och betala min nota då när jag ätit mig mätt? Något jag för övrigt inte haft råd att göra på många månader.

  8. Edward Riedl

    Svar till Minna Toivanen (2010-08-25 15:17)
    Många av dem som jobbar inom restaurangnäringen är yngre. Vår politik öppnar upp för både fler jobb och ökade möjligheter utan att andras möjligheter försvinner. För visst är det väl bra om fler har råd att gå ut och äta samtidigt som fler kan få ett jobb att gå till?

  9. Edward Riedl

    Svar till Arbetare (2010-08-25 19:29)
    Jag menar att du har helt fel. ROT och RUT -avdragen har fungerat mycket bra. Många jobb har skapats och räddats med dessa åtgärder. Att fler har ett jobb att gå till vinner vi alla på.

  10. Edward Riedl

    Svar till Lena Strömberg (2010-08-25 19:37)
    Men det finns andra än du som kan ha nytta av förslaget. Både de som får ett jobb och de som har råd att gå ut att äta mer. Sedan kan vi alla välja vad vi vill lägga våra egna pengar på. Boende, bil, semester, kläder, mat eller något helt annat. Det är inte politikens uppgift att berätta vad utan bara möjliggöra.

  11. Edward Riedl

    Svar till äte ute? (2010-08-26 09:01)
    För att klara vår gemensamma välfärd, där även bidrag och ersättning till dig ingår, krävs att vi har en fungerande jobbpolitik. För vem skall annars betala in skatten så du, jag och alla andra kan ta del av världens mest omfattande trygghet?

  12. Jörgen

    Sänkt restaurangmoms till en kostnad av 5,6 miljarder kronor. Detta ska ge 8.000 nya helårsjobb, anser man.

    Det är alltså 700.000 kronor per arbetstillfälle och år.

    Använder man istället pengarna till att anställa 8.000 människor direkt skulle det kosta 2,8 miljarder kronor till en månadslön på 22.000 kronor, vilket till råga på allt förmodligen är mer än de skulle tjäna i restaurangbranschen.

    Då uppstår frågan – vart tar de övriga 2,8 miljarder kronorna vägen? Det är alltså inte en retorisk fråga – svar önskas verkligen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.