Edward Riedl (M)

Få låglönejobb i Sverige

Sverige har endast 2,5% låglönejobb jämfört med EU-snittet som är 17%. I Storbritannien är 22% av jobben låglönejobb. Att Sverige har så få låglönejobb är en förklaring till att unga och invandrare har svårt att komma in på arbetsmarknaden och få sitt första jobb. Ska Sverige långsiktigt klara av målet om full sysselsättning och snabbt inträde på arbetsmarknaden måste det bli lite fler enklare jobb vid sidan av de idag redan befintliga. Annars kommer arnbetsmarknaden att vara stängd för vissa grupper. Men i den här debatten kommer socialdemokraterna medvetet att både missförstå och smutskasta oss moderater.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

18 kommentarer

  1. Bergis

    Vad utskälld du blir i Umeå Tidningen efter ditt Asperger liknande debattinlägg om barnfattigdomen. Gå och raka dig!

  2. Stefan

    Man behöver inte smutskasta er moderater. Er politik fixar det själv. Och jag tror inte någon ”missförstår” er i den här frågan heller – eftersom det ni påstår är struntprat! Visa mig/oss att låglönejobb är svaret på sysselsättningsproblemet!! Det är väl i så fall på det viset att t.ex Storbritannien i stort sett har full sysselsättning bland dessa grupper!? Är det så?
    Här kommer verkligen ditt rätta moderata ansikte fram! Låglönejobb…… Så underbart det måste kännas för en moderat att verkligen kunna slå ett slag för klasskillnaden! Usch och fy!

  3. Leif

    Så, moderaterna vill sänka lönen för vanliga arbetare. det är exakt det du skriver fast du själv inte förstår det.

  4. Masse Borglund

    Bäste hr Reidl

    Man kan och fram för allt bör man inte sluta förvånas över Moderaternas fullständiga oförmåga att se orsak och verkan. För det första så är det inte Sverige som har få låglönejobb det är EU och fram för allt Storbritannien som har alldeles för många låglönejobb. En av förklaringarna till att vi har så få låglönejobb är att vi fortfarande har en fungerande facklig politik, och en väl fungerande arbetsrätt!

    En vidare fråga att ställa sig är hur ser klasspolitiken och klassklyftorna ut i de länder du nämner? Hur stor del av befolkningen i England, Irland, Skottland eller övriga EU har raderat ut sina klassskillnader genom att sänka minimilönerna? Svaret på den frågan är Ingen… Klyftorna är enorma i Storbritannien jämfört med Sverige, och de fortsätter att växa. Det har direkta kopplingar till hög arbetslöshet och oförmågan att klara sig på den låga lön man får för sitt arbete, samt att lönerna pressas ned ytterligare för att det är för många som tvingas till slavlöner för att kunna betala sin mat och hyra! En sådan utveckling vill vi inte ha i Sverige.

    Lösningen ligger inte i att sänka lönerna för de som redan har det svårt, lösningen ligger i att låta de som tjänar på andras arbete betala mer! Varför diskuterar Moderater och Alliansföreträdare alltid bara minimilöner, och aldrig maximilöner..? Det är nämligen DÄR jag anser att lösningen ligger!

  5. Peter

    Det är alltid så att de som har fasta och trygga jobb med bra lön skall tala om för de som inte har just det vad som är bäst för dom. Pinsamt.

  6. Kofoten

    Man behöver inte smutskasta moderater. Det räcker så bra att tala sanning. Sanning är t ex att moderater anser 35000 arbetslösa – jag snart en av dem och hade avlönat jobb för MINDRE än ett år sedan – är värda MINUS 5000 kr per månad.

    Sanning är vidare att moderater ger bort offentlig egendom.

    Sanning är också att moderater år 2006 LOVADE jobb till alla som ville ha och kunde ta ett jobb. Det löftet var medvetet skitsnack.

    Sanning även att högerpolitiker i Skåne har mördat 5 sjukvårdspatienter som följd onödiga besparingar.

    Visste du att om man släcker ner FAS 3 i två månader per år så täcker man hela SUS årliga underskott?

    Föresten, har du kollat hur arbetslösheten ser ut i de här fina länderna med fler låglönejobb?

    Men… antagligen är du själv sådan så att du tjänar på detta och skiter blanka fan i andra människor. Ditt inlägg här ovan är bara propagandablaha.

  7. Conny Forsström

    Jo jag tackar, en armé av låglönearbetare – för trötta för att protestera, och för beroende av slavdrivande arbetsköpare för att våga annat än att slita på. Med arbetsskador och låga pensioner som en annan. Vilken härlig dröm, tycker ni moderater!

  8. Edward Riedl

    Svar till Leif (2013-02-08 10:11)
    Inte alls. Det är tvärtom du som i vanlig ordning missförstår vad jag skriver. Jag menar att det måste finnas även enklare jobb i en ekonomi om man vill få in alla på arbetsmarknaden. Många kommer sedan att gå från enklare jobb till mer avancerade. Det handlar om att komma in och få visa vad man kan.

  9. Edward Riedl

    Svar till Masse Borglund (2013-02-08 10:18)
    Jag menar att du i ditt inlägg helt missförstått det hela. Det handlar inte om att sänka lönerna på befintliga jobb. Det handlar om att även enklare jobb måste finnas i en ekonomi där vi vill att alla ska få vara med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.