Attraktiva städer

En härlig sak är att när vi jobbar för att hejda klimatförändringen och anpassa samhället så att det står pall för klimatförändringen, då får vi också förmånen att utveckla våra städer och samhällen att bli riktigt vackra och härliga att leva i. “Attraktiva” är ju ett svårt ord. Vad som är attraktivt för en person behöver inte vara det för en annan. Men några saker kommer av att utveckla samhället så att utsläppen av växthusgaser blir mindre, upptagen av koldioxid blir större och anpassningen till klimatförändringen gör att försäkringsskadorna blir färre.

Gör vi detta kan vi exempelvis få städer med snygga tak med inkorporerade solceller, renare luft, skogsdungar där barnen kan leka och ekorrarna får tillhåll, parker och ängsmark längs vägarna där fjärilar och bin surrar, tystare och mer rofyllda gator, mer utrymme att promenera och cykla, vackra träbyggnader, närhet till dagis och mataffären, schyssta cykelparkeringar under tak, gröna väggar och tak på byggnader som skapar lummighet, bäckar med grönska och dammar där vi kanske får mata ankor.

Jag vet inte om ni tycker det känns “attraktivt”? Men jag skulle gärna bo i en stad som hade allt detta!

 

4 kommentarer

  1. Ville-Valle

    …lycka till med din kandidatur till riksdagen. Hoppas bara att du är införstådd med vem du utmanar och hans omtalat smutsiga arbetssätt för att försöka behålla sin riksdagsplats. Om du inte förstår vad jag menar, ta kontakt med Nihlén…

    • Elin Söderberg (inläggsförfattare)

      Tack så mycket Ville-Valle! Som aktiv i partiet sedan flera år tillbaka känner jag att jag står stadigt på jorden och ser fram emot en aktiv valrörelse.

  2. Olle

    Varför fokusera hela tiden på klimatförändringen när katastrofen ligger närmare på grund av den massdöd som sker av våra pollinerare. Bin i våra bigårdar får det allt svårare att överleva,vi som haft Biodling sen barnsben ser det som händer men ingen politiker fattar allvaret .

    • Elin Söderberg (inläggsförfattare)

      Absolut. Vi är inne i det 6:e massutdöendet av arter i jordens historia och förlusten av pollinerare är oerhört allvarlig. För att hindra förlusten av biologiskt mångfald är det massor som behöver göras. Det rör exempelvis markanvändning, hur vi bedriver jordbruk och skogsbruk som främjar biologisk mångfald, hejda klimatförändringen samt att fasa ut främmande ämnen som vi tillför ekosystemen. Jag förstår din oro som ser detta med egna ögon och jag tycker det är bra att det numera uppmärksammas något mer i media också. Den biologiska mångfalden och klimatet är två oerhörda utmaningar som också är nära sammanlänkade. Min förhoppning är att vi i valrörelsen kan lyfta även försluten av biologisk mångfald högre på den politiska agendan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.