Inför bortamatchen i Karlstad

Jag har en god känsla inför matchen idag. Egentligen borde jag skriva matcherna, eftersom även Dalens damlag spelar i Karlstad idag och jag känner mig optimistisk för utgången även där. För herrarnas del räknar jag dock inte med någon lätt match. När Dalen mötte Karlstad under hösten blev det en oväntad förlust. Vad jag minns från den matchen blev jag själv överraskad över hur jämn nivå Karlstad höll under hela matchen. De gjorde jobbet, spelade tålmodigt och vann. Dalen kändes något frustrerat och hade svårt att ta sig igenom Karlstads försvar.

Det finns ingen anledning att förvänta sig mindre från Karlstad idag. De har gått bra under säsongen, rentav imponerat med sina resultat, och det stod klart relativt tidigt i säsongen att Karlstad inte kommer att vara med i bottenstriden i år.

Nu gäller det för Dalen att ta med sig den positiva energin från hemmamatcherna och plocka fram den även på bortamatcherna. Jag hoppas innerligt att det är vad vi får se idag. Oavsett hur det går resultatmässigt. Fortsätter Dalen att spela som ett sammansvetsat lag, med självförtroende och utan övermod – så kommer detta att kunna gå vägen även borta.

Vad jag hoppas få se idag är den där lagmentaliteten jag nämnt tidigare, att skotten täcks bort, att bänken väsnas och peppar varandra. Ett säkert sätt att avgöra om Dalen är inställda på tre poäng brukar vara om bänken överröstar publiken via ”streamen” när någon täcker ett skott, eller gör en viktig brytning. När Dalen hade en riktigt jobbig säsong för två säsonger sedan och kämpade i botten av tabellen var det där vändpunkten kom enligt mig. Det var en bortamatch mot AIK där det enda som hördes i princip var Dalens bänk när skott efter skott täcktes bort. Självförtroendet växte. Dalen kändes som ett lag och det gav en märkbar energi och ett växande självförtroende hos spelarna.

 

Dalens trupp för matchen idag finner ni på Dalens hemsida (http://ibkdalen.se/?n=918)

Mina tankar kring truppen är bara positiva. Med ett undantag. Stefan Dellsand Lindberg är alltså skadad. Han saknades i matchen mot Mullsjö, men förhoppningen var att det var en förkylning eller något litet som spökade. Håller tummarna att Dellsand Lindberg är tillbaka i spel snart. Under tiden får vi förhoppningsvis se Ville Turula på backpositionen idag. Han gjorde det bra sist mot Mullsjö och förtjänar det förtroendet även idag.

Återkommer med lite tankar efter matchen ikväll.Har även planerat lite längre fram att tillsammans med min fru lyfta fram lite av våra tankar kring säsongen som varit hittills och om spelarna i laget. Lite smått och gott som vi diskuterat och hobbyanalyserat sedan försäsongen kan slinka med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>