Spännande innebandyvecka

I morgon gäller det att skynda hem efter jobbet för att se på Dalens bortamatch mot Falun. Viktiga poäng för Dalen i jakten om en topp-fyra placering… men framför allt lär det bjudas på mycket underhållande innebandy!

I matcherna mot Falun brukar vi få se den där envisa vinnarmentaliteten som kan återspeglas hos spelarna i viktiga matcher. Falun är topplaget (i världen) – det där laget som alla vill slå. Och Dalen brukar vara som bäst när de möter tufft motstånd. Någon lätt match blir det däremot inte, även om vi får se ett fokuserat Dalen. Falun har en hel uppsjö av skickliga spelare att hålla koll på. Jonas Gustavsson (journalist) skrev häromdagen ut på Twitter att Alexander Galante-Carlström gjort imponerande 41 poäng de senaste tio matcherna. Som om det inte redan vore självklart att den killen måste hållas under hård bevakning? Rasmus Enström är ju också en sån där spelare som känns omänskligt skicklig och som måste vara svår att möta. Och när jag ändå kortfattat behandlar Falun så måste jag ju nämna backen Thomas Holmgren.

Holmgren har en skön och stabil spelstil och hörde till mina favoriter när han spelade i Dalen för några år sedan. Min fru överraskade mig med att ha vunnit hans tröja på auktion i samband med att det blev officiellt att han gick över till Falun efter att Dalen förlorade i SM-finalen. Trist och dubbeltrist! Eller kanske rentav trippeltrist? Nåväl. Skicklig spelare ändå, och fortfarande rolig att följa, om än jobbig att möta kan jag tro.

Vad jag hoppas få se:

ett Dalen som bestämt sig för att inte ge Falun en millimeter gratis, en Måns Parsjö-Tegnér som storspelar mot sitt gamla lag i mål och en Jonas Svahn som spelar ut sitt motstånd totalt med hjälp av sin kvickhet. Ja, och en Mattias Ljunggren som fortsätter skjuta förstås!

 

Sedan väntar hemmamatch mot Växjö i helgen för Dalens del. Alltså… jag har ingen bra känsla kring Växjö vad gäller innebandy och Dalen. Känslan är att de brukar vara ett svårt motstånd för Dalen. Sist de möttes på bortaplan blev det en tung förlust, även om det här bör tilläggas att Dalen hade en tunn trupp med sig ner. Det är förstås min förhoppning att vi får se en betydligt jämnare match här i Umeå, en match där Dalen får visa vad de går för när de kan spela med full trupp! Nåväl, vi får förmodligen se ett ganska tufft och målrikt spel. Det är min uppfattning att Växjö inte är rädda för att gå in i närkamperna om bollen och de brukar gilla fart. Underhållning för oss på läktaren med andra ord!

 

Och så klart några rader om vad som händer i botten av tabellen. Observera följande:

Granlo ligger på 19 poäng och jagar huvudsakligen Warberg som ligger ovanför med 24 poäng. Tufft läge för Granlo, helt klart.

Det återstår endast tre matcher av säsongen. Här blir det dock spännande, de motstånd som återstår för respektive lag är:

Granlo – Gävle (b), Warberg (b), Mullsjö (h)

Warberg – Pixbo (b), Granlo (h), Falun (b)

 

Warberg och Granlo möter alltså varandra. Lek också med tanken att Granlo vinner mot Gävle medan Warberg förlorar mot Pixbo. Den kommande matchen mellan Warberg och Granlo har potential att vara helt avgörande för vilket lag som stannar kvar i SSL och vilket lag som åker ut! Snacka om spänning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>