Slutspelet nära, så nära nu!

Spänningen är oerhört stor just nu. Vilka lag väljer vilka motståndare? Vi går mot ett riktigt intressant slutspel i år där det lär bli jämnare möten än vad vi kanske vant oss vid att se.

Mycket talar för att Dalen kommer att möta Växjö i slutändan. Ett av lagen kommer att bli fyra efter dagens matcher (de sista i serien). Mycket talar också för att inget av de tre topplagen väljer Dalen i kvartsfinalen. Jag kan visserligen ha fel, men Dalen har ju faktiskt lite historia av att skrälla i dessa sammanhang, och statistiken som innebandymagazinet presenterade för ett tag sedan talar ju även för att Dalen har en ganska god statistik mot de flesta av lagen. Just Växjö har dock varit svåra för Dalen denna säsong.

Vad är drömscenariot i mina ögon? Hur ska slutspelet se ut?

Inget lag ska ta sig ”enkelt” till semifinal. Jag avskyr verkligen när det slutar med att ett lag vinner samtliga matcher och tar sig vidare. Jag hoppas på jämna och tuffa kvartsfinaler där lagen som går vidare gör det med små marginaler på sin sida. Kvartsfinalerna mellan Växjö och Mullsjö förra året stod för den största underhållningen i hela slutspelet, bortsett från SM-finalen. Helsingborg skrällde stort och slog ut serievinnaren och ”guldutmanaren” Pixbo. Ett Pixbo som ärligt talat såg förvirrade och bleka ut. I år lär de ju knappast vara lika passiva dock. De har en del att bevisa. Linköping var stabila och spelade som ett lag ut Helsingborg och gjorde en bra finalmatch mot Falun. Men Falun är så grymt duktiga när ”pressure is on” – ett lag som verkligen levererar när det är som viktigast. Ser vi inte Falun i SM-finalen i år vore det en rejäl chock för innebandyvärlden.

Vilka vill jag att Dalen får möta i kvartsfinalen?

Jag hoppas att vi får se Storvreta välja Dalen. Där finns det historia och känslor som kan skapa intensiva matcher där ingendera lag kommer bjuda på något alls. Storvreta är väldigt duktiga i år. Såg någon matchen mellan Storvreta och Linköping? Alexander Rudd, förkyld och tveksam om han alls skulle spela, gick in och bokstavligen dominerade. Den killen beskrivs ofta som en trollkarl på planen – och wow, abra-kadabra vad han kan spela innebandy. En kvartsfinalserie mellan Dalen och Storvreta vore underhållning på högsta nivå. Och vilket eldprov – att slå ut Storvreta i slutspelet skickar verkligen signalen att Falun bör se upp. Men vi får se hur valen görs ikväll :)

 

I kvällens match mot Linköping kommer Dalen ställa upp utan Alexander Bodén och Mattias Ljunggren, vad jag vet. Jag kan anta att Marcus Berglund också vilas, men det är inget jag läst eller hört något om. Det bör bli en intressant match mellan två lag som gärna vill ha poängen. Linköping måste ju ta poäng för att inte riskera att förlora sin slutspelsplats till AIK som möter Pixbo och som ligger precis under strecket.

På tal om Bodén förresten, det har blivit känt nu att Alexander väljer att sluta i SSL efter denna säsong. Väldigt tråkiga besked för Dalens del, och för innebandyn, men det kändes som att det var på gång. Han verkade tveksam redan innan denna säsong. Jag kan bara hoppas att han får spela sin sista säsong för laget med att göra ett rejält bra slutspel. Får vi se ännu en Bodén-tröja hissad i arenan i Umeå framöver? Vad tycker ni?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>