2018 åskådare såg Dalen vinna mot Växjö

Oj oj oj så många intryck från kvällens match. Jag vet knappt var jag ska börja.

 

Jag börjar nog med det löjliga antalet utvisningar Dalen drog på sig, för riktiga, ursäkta språket, skitsaker. Fördröjande av spelet, felaktigt beträdande av planen, hands x 2… Dalen blev utvisade totalt sex gånger under matchen och fick dessutom en straff mot sig. Det håller såklart inte i längden…

Växjös facit i numerärt överläge då? 1 mål, och det är med straffen inkluderad.

Dalen å andra sidan, gjorde ett mål i numerärt underläge genom Martin Tokos som gjorde en helt galen uppvisning – själv skrek jag så mycket vid detta tillfälle att jag tappade rösten lagom i tredje perioden av matchen (mer om detta nedan).

Dalen hade också två numerära överlägen och gjorde mål i ett av dessa.

Jag tänker mig att Växjö har en del att jobba på här, medan Dalens box play ska ha stort beröm. Att de dessutom visat sig farliga för motståndarna genom kvicka fötter har nu både Växjö och Linköping fått känna på helt nyligen.

 

Det hände mycket spännande saker på kort tid i matchen. Växjö fick till en riktig klassisk kontring och Valdemar Ahlroth lade in bollen bakom Måns Parsjö-Tegnér när det återstod 19 sekunder att spela av tredje perioden. Ledning 4-5 till Växjö, time-out Dalen. Alexander Bodén får bollen och lägger över den till Jim Johansson som gjorde det vi i publiken desperat hoppades få se – mål! Här försvann min röst mitt i ett galet tjoande och skrikande. Samtidigt som det innebar att jag blev tyst innebar det även förlängning med ”sudden death” (nästa mål vinner). Väl där hade båda lagen lägen. Det såg så när ut som om Ketil Kronberg skulle få lägga in den tidigt på en galen pass från Bodén, men den satt inte i målet. Jonas Svahn klev dock slutligen fram och gjorde det matchvinnande målet assisterad av Parsjö-Tegnér i slutet av förlängningen.

 

Vilka var matchens spelare i Dalen? Jim Johansson, Jonas Svahn, Martin Tokos och Ketil Kronberg. Johansson gjorde nog sin bästa match någonsin – han var helt fenomenal! Visst har han haft ett antal riktigt bra matcher under säsongen, men att spela så här bra under slutspelet är väldigt imponerande. Det samspel han och Svahn börjat få nu är också riktigt underhållande att se. Det som tidigare under säsongen mest såg ut som om Svahn rörde sig fram och tillbaka utan att komma någon vart i motståndarnas zon, har nu förvandlats till en avancerad dans med koreografi som börjar med en oskyldig pass eller två och slutar med en diagonalpass mot Svahn som kommer in i raketfart mot målet – och det är så svårt att hinna reagera på det innan han plötsligt är där.

Jonas Svahn, tillsammans med Ketil Kronberg, två spelare som bäst beskrivs som hjärtat i sina kedjor. Oerhört viktiga för Dalen och ikväll visade de vägen. De nämndes ju nyligen som kompletta spelare, duktiga på både power play och box play, och jag tänker att ett till namn kanske är redo att läggas till här… Martin Tokos – mål både i power play och box play. Han matchades rättvist in vartannat byte i matchens viktigaste skeden. Jaja, jag börjar bli tjatig, men jag säger det igen. Killen är för bra för att spela i en tredje kedja – även om det är tre bra kedjor och han behövs i tredje kedjan. Bara så att ingen får för sig att han spelar i tredje kedjan för att han inte platsar i första eller andra kedjan tänker jag.

 

Övriga tankar då?

Ville Turula tillbaka. Behöver nog lite tid för att komma in i spelet igen, men väldigt glada besked för Dalen att ha ännu en center redo.

På tisdag väntas tredje matchen mot Växjö. Det blir nog rejält grinigt – något vi fick se tydligt idag. Jag kan tycka att det finns en gräns för när det blir lite fånigt att ett lag börjar gnälla för varenda liten grej som händer på planen. Absolut, protestera när det är befogat, men alla lag kan nog hamna i den där ”gnäll-mentaliteten” i en eller annan match. Det är något att se upp lite med tycker jag. Rent sportsligt känns det ju faktiskt lite sådär när ”matchens hjälte” irriterat sparkar en papperskorg samtidigt som sekretariatet ber honom i högtalarna att komma dit för att få sin gåva. Bara en observation :)

 

Publiksiffror från match 2 i kvartsfinalerna?

Dalen – Växjö = 2018

Mullsjö – Falun = 1614

Helsingborg – Storvreta = 1173

Linköping – Pixbo = 1251

 

Kan bara säga – härligt Umeå! :)

 

Tyvärr blev det inget slutspel för Dalens damer som förlorade idag mot Rönnby.

 

Falun fick se sig besegrade av Mullsjö i match två. Stort dessutom. Jag är förvånad och väldigt glad för Mullsjös skull. Vilken potential detta slutspel har eller hur? En intressant notering, jag såg inte matchen själv, men såg Innebandymagazinets betygsättning där hela Falun utom Johan Rehn fick 1:or. Wow.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>