Dalen vidare till semifinal!!!

Så står det klart att Dalen går till semifinal – efter att ha slagit ut Växjö med imponerande 4-0 i matcher! Imponerande och också lite förvånande att Växjö inte vann en enda match. Där sprack mitt tips (och kanske de flestas tips) – men rätt lag gick klart vidare! :)

 

I kvällens match hade Växjö alla möjligheter att vinna inför 2515 åskådare. De ledde med 2-4 i tredje perioden i en jämn match, men kunde trots detta inte mota bort Dalen i slutändan. Precis som i förra hemmamatchen drog Dalen på sig en hel uppsjö utvisningar också. Något Växjö inte riktigt tog vara på. Tänker särskilt på den sista utvisningen som skedde på tid 18.00. Sista två minuterna i tredje perioden spelades alltså power play för Växjö, men inga lägen skapades.

Dalen tog över mer och mer i övertidsperioden som dock slutade mållös. Spänningen var så att säga olidlig – det gick till straffar! Hur skulle detta gå?

Måns Parsjö-Tegnér storspelade under straffläggningen och höll undan de första tre straffarna. Sedan klev Markus Jonsson i Växjö fram och satte en snygg straff som gick förbi Parsjö-Tegnér. Hoppet kändes nästan helt ute, men vem klev ut på planen om inte Dalens härförare – Ketil Kronberg. Om någon skulle rädda detta var det väl ändå Kronberg?

Ketil Kronberg gick ut och levererade ett rent avgörande mål. Bubblan var spräckt, ställningen återställd. Dalen vittrade vinst.

Parsjö-Tegnér räddade den femte och sista straffen och Johan Eriksson fick och tog också chansen att avgöra för Dalen med en liten flipp över Eero Kosonen. Arenan exploderade i jubel och glädje!

Dalen stod som segrare inför 2515 fans och är nu klara för semifinal!

 

Dalens starkaste spelare i kvällens match?

Utan inbördes ordning: Måns Parsjö-Tegnér, Mattias Ljunggren, Martin Tokos och Ketil Kronberg.

 

Jag har lite svårt att beskriva hur härligt det känns att få se Dalen vidare i detta slutspel. Spekulationerna kring vilka Dalen får möta har också börjat ta form. Det är möjligt att jag skriver något mer om detta framöver. I de övriga kvartsfinalerna har Linköping övertaget mot Pixbo (3-1), och Falun har kämpat sig tillbaka till (2-2) i matcher mot Mullsjö, medan Storvreta leder med (3-1) mot Helsingborg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>