Spännande innebandytider

Det känns fortfarande lite overkligt – Dalen är vidare till semifinal! Härligt, fantastiskt, så välförtjänt! Nu återstår bara att se vilka motståndarna blir – Pixbo eller Linköping. Tufft motstånd, oavsett vilka det blir. Jag har ju tippat Pixbo i den kvartsfinalen, men med små marginaler. I skrivande stund talar dock mycket mer för att det blir Linköping, men vi får se. Dagens match kommer att följas via tv4sport med spänning.

Storvreta vann mot Helsingborg igår och är vidare till semifinal också. Samtidigt vann Falun mot Mullsjö och leder nu alltså med (3-2) i matcher. Mycket talar förstås för att Falun vinner, men Mullsjö i Nyhemshallen blir ingen enkel match. Vinner Falun nästa match, eller går det vidare till en sjunde avgörande match? Spänning!

 

Som Umeå-bo finns det ju ytterligare innebandynyheter att glädjas åt. Under gårdagen såg jag och Maria på Team Thorengruppen (TTG) slå ut Salem i kvalserien till svenska superligan (SSL). Rent spelmässigt tycker jag att Salem stod för bättre innebandy, väldigt imponerad av spelare och lagkapten nummer 70, Markus Khan, – men TTG hade något som saknades i Salem. Järnviljan. Det blev så tydligt när TTG väl gjorde ett viktigt reducerande eller kvitterande mål – laget exploderade av energi och vilja. Det vägde över i slutet av tredje perioden och följde med dem i övertiden där TTG avgjorde på knappa 8 sekunder. Wow! Och så typiskt för innebandyn.

Så nu väntar motståndare i form av antingen Wibax Patriots från Piteå, eller Djurgården, beroende på hur det går i deras tredje kvalmatch idag. Tummarna hålls för laget från Piteå! Det behövs helt klart fler norrländska lag i SSL, särskilt nu när Granlo åkt ut ur ligan. En avgörande kvalserie mellan Wibax och TTG – där snackar vi spänning!

 

På damsidan har IKSU tagit ledningen med (2-0) i matcher mot Karlstad. Jag får nog säga att det var väntat. Men IKSU, wow, vilken innebandy de spelar i år! Får vi se två lag från Umeå i SM-finalerna, ett på damsidan och ett på herrsidan? Jag tror det. Norrland levererar högklassig innebandy!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>