Hon besegrade leukemin, silly i skymundan och Scandic Cup-godbitar

Medan de flesta här i Umeå förmodligen insupit underhållande brännboll (eller varit för bakfulla) stod jag själv inför valet om jag skulle bege mig till IKSU för att öva lite dragskott, eller stanna hemma och dricka kaffe, samt glupa i mig ett glasswienerbröd. Jag valde det senare, veckan har varit tuff… :)

Dragskotten kan vänta till i morgon. Jag vågar nog drista mig till att hävda att de gått från helt obefintliga till det snäppet vassare ”i det närmaste obefintliga” – bara för att ge er en uppfattning över de enorma framsteg jag gör haha.. Nåväl, nog om detta!

 

Besegrade leukemi och spelar nu innebandy på högsta nivån

Jag läste under morgonen en både rörande och imponerande artikel i Västerbottens-Kuriren om Linn Mikaelsson som spelar till vardags i svenska superligan med IBK Dalen.

Jag ska inte återge innehållet, gå in och läs artikeln, men Linn berättar om hur hon som barn fick cancer (leukemi), om familjens kamp och hur hon sedermera övervann cancern, kämpade sig tillbaka och även hela vägen upp till att spela innebandy på högsta nivå.

Starkt av Linn att dela med sig och berätta om det hon varit med om och väldigt inspirerande!

Artikeln är skriven av Mikael Bergstedt och går att läsa för den som har VK på http://www.vk.se/plus/2020676/mikaelsson-besegrade-cancern-berattar-om-den-svara-tiden (den är plus-låst).

 

Silly-reflektioner

Det är svårt att undgå vilka föreningar som utmärkt sig något extra under silly season – silly-bomberna har florerat huvudsakligen kring Storvreta och Mullsjö, men även fler lag har utmärkt sig.

Ni kan gå in på innebandymagazinet eller ibnytt för att få en relativt uppdaterad sammanställning, men namn som Rikard Eriksson, Tobias Gustafsson, Omar Aldeeb och Valdemar Ahlroth gör förstås stora och spännande avtryck bland alla silly-nyheter. Jag kan fortsätta droppa namn här, men jag tror att ni förstår min poäng.

Min tanke är dock inte här att skriva ett hyllningsinlägg förärat Kim Knudsen i Storvreta, eller Jesper Axell i Mullsjö, jag tänkte i stället skriva någon rad om en annan silly-nyhet jag finner intressant och som jag tror kanske riskerar slinka undan lite i bakgrunden på grund av alla silly-bomber.

Kim Lundström, tidigare i Dalen och sedermera Pixbo, har skrivit på för Höllviken.

Min uppfattning om Lundström som spelare är visserligen grundad på tiden jag såg honom spela i Dalen, men i mina ögon är Kim något av en grovjobbare, har bra fart i fötterna och arbetar hårt i defensiven. Kan spela både back och forward. I Dalen upplevde jag att Kim ofta vikarierade där han behövdes, det vill säga, behövdes en back så spelade han back. Saknades en forward så.. ja, ni fattar.

Jag har ärligt talat inte haft jättebra koll på hur det gått för Kim i Pixbo, men jag känner att det ska bli intressant att se om han får och kan axla den större roll i Höllviken som han hoppas på. En fin och bra värvning av Höllviken, Kim vore ett bra tillskott i de flesta lag!

 

Vilka matcher ser ni fram emot i Scandic Cup?

Jag kanske tjatar lite om Scandic Cup, men det beror på att jag är helt galet taggad! Jag tar inte upp alla sköna tänkbara scenarion vi kan komma att få se under den kommande cupen, men jag har några jag tänkte ta upp här som lockar lite extra i mina ögon – vilka matcher eller specifika lag ser ni mest fram emot att få se? Eller är det någon enskild spelare ni ser fram emot att få se spela?

 

Damernas elitklass

I damernas elitklass är jag framför allt nyfiken på att få se IBK Dalen – några tongivande spelare har lämnat respektive slutat, samtidigt har viktiga spelare förlängt och Urban Karlsson och Dalen har inte varit inaktiva under silly season. Det har presenterats intressanta nyförvärv och jag är riktigt spänd på att få en försmak av vad Dalen 2017/18 kommer kunna bjuda på!

Annars är det förstås nervkittlande redan tanken på att få se SC Classic göra upp med IKSU om vilka som är det bättre laget. Det svenska mästarlaget mot det finska mästarlaget – wow?!

 

Herrarnas elitklass

Huvudattraktionen för mig är föga förvånande IBK Dalen, men jag ser även mycket fram emot att få se finska mästarlaget SC Classic, likväl som Wibax Patriots. Jag har sedan en tid tillbaka haft viss förkärlek för Piteå-laget: när de kvalade mot Team Thorengruppen om att få spela i svenska superligan blev jag lite frälst och jag hoppas i framtiden på att kunna göra några sköna resor till Piteå för att se Wibax Patriots när de spelar i svenska superligan.

En match mellan Wibax Patriots och Team Thorengruppen kittlar förstås ordentligt, två bra lag med i alla fall ett visst förflutet som förhoppningsvis taggar igång lite känslor.

Att Zug United kommer och gästar Umeå är även det en trevlig överraskning, vem säger nej till innebandygodis i form av Billy Nilsson?

 

Allvenskan(?)

Jag vet inte om jag förstått klasserna rätt, därav frågetecknet, men jag har även under säsongen som varit tänkt att jag gärna vill se Gamla Stan IBK från Skellefteå spela. För er som kanske missade det bjöd de i Dalens kvartsfinalserie mot Storvreta på den i särklass bästa hejarklacken när Valparna gästade Umeå för att stötta samarbetsklubben Dalen.

Med alla de duktiga spelare som kommit till Dalen från Gamla Stan ska det dessutom bli riktigt kul att få chansen att se Gamla Stan in action. Så scenariot jag hoppas på är förstås en avgörande match mellan Gamla Stan IBK och Skellefteå IBK.

Ett annat scenario som lovar att bli intressant är förstås IBF Dalen mot Örnsköldsvik IBK. Lagen möttes i kvalet om spel i norra allsvenskan, där IBF Dalen slutligen stod som segrare. Min förhoppning är att kunna se lite mer IBF Dalen under säsongen som kommer, bara det hinns med, och det skulle kännas som ett trevligt startskott att få se lite skön rivalitet mellan de båda lagen under försäsongen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>