Dalen möter Endre: SSL-premiär, ”innebandyplågan” och Jernbergs tankar

Snart är det äntligen dags! Den efterlängtade premiären av svenska superligan börjar i morgon på damsidan och redan nu på söndag får vi se Dalen göra sin första match under säsongen 2017/18 när de tar emot gästande Endre IF kl. 14.00 i Umeå Energi Arena! Jag förväntar mig en underhållande match mellan två skickliga lag som båda kommer kämpa hårt för att säkra säsongens allra första poäng.

Matchen kommer som jag förstår det att webbsändas och det är även gratis inträde som gäller – befinner ni er i Umeå tar ni er med fördel ner till Umeå Energi Arena och hejar fram de båda lagen förstås! :)

 

Uppladdningen

Jag är helt galet taggad på premiären och har plockat fram våra fina svartvita Dalentröjor, samt laddat upp med den nya ”innebandyplågan” som finns på Spotify.

Om ni har undgått den sköna hitlåten hittills kan jag passa på att tipsa er: gå in på Spotify och sök efter Dirty Dalen – Gameday (eller använd länk: spotify:track:5sdp5BBEkUbssrLC9SY3Mk ) och njut. Det är IBF Dalen herr, also known as Dirty Dalen, som bjuder till tillsammans med Urban Karlsson (frivilligt, eller ofrivilligt?). Väldigt roligt med lite klassiska Urban-citat och jag fick mig ett gott skratt när Maria skickade länken till mig! Och så finns det de som fått för sig att Dalen är osköna…

 

Tränare Christer Jernbergs tankar

Och på tal om uppladdning… Jag kände att det vore både väldigt intressant och roligt att höra efter med IBK Dalens tränare Christer Jernberg för att känna av stämningen inför premiären. Jag tycker att han bjöd på några sköna svar och jag kan även varmt rekommendera er att följa honom på twitter, där han brukar bjuda på lite goda innebandyrelaterade reflektioner!

 

Hej Christer,

För de läsare som möjligen inte vet vem du är – presentera dig gärna kort och berätta om vad du har för anknytning till Dalen!

Jag har fostrats i Dalen. Spelat i föreningen som junior och sedan i samarbetsföreningen Sandåkern under tåget upp till dåvarande division 1. Sedan har jag tränat IBF Dalens herrar i några säsonger innan jag fick förtroendet med damerna säsongen 15/16 och nu är jag tillbaka efter ett års föräldraledighet.

 

SSL-tränarna tippade Dalen utanför slutspel under upptaktsträffen och någon tränare tippade rentav att ni åker ur… Jag är dock mer intresserad av att veta: vad har ni för uttalad målsättning i laget denna säsong – hålla er kvar, eller slutspel?

Tippningen av tabellen inför brukar alltid följa samma mönster. Alla sneglar på förra årets tabell och kompenserar lite på känn efter hur bra föreningen värvat, det är enligt mig rätt ointressant. Många ser oss knappt en enda match utom då de möter oss så de har ingen koll. Vi skall dock ta oss till slutspel, det är vårt mål med seriespelet.

 

SSL-säsongen drar igång till helgen, är ni redo och hur är känslan i laget?

Vi är så redo vi kan vara. Laget är extremt taggat och det märks att det är extra nerv i alla moment på träningarna den här veckan.

 

Ni inleder med en hemmamatch mot starka Endre. Utan att gå in för mycket på det taktiska – vad blir nyckeln för att vinna säsongens första match?

Vi skall vara beredda på hur de spelar så att vi inte blir överraskade men sedan handlar det om vår egen prestation. Gör vi rätt saker kommer vi vinna.

 

Om du får välja en spelare publiken ska hålla ett extra öga på under söndagens match, vem väljer du och varför?

Victoria ström. Hon har alltid varit ett rivjärn men hon har växlat upp ytterligare i år.

 

Ge läsarna tre goda skäl att ta sig ner till Umeå Energi Arena på söndag och heja fram Dalen på plats!

För att man troligen väntat på tok för länge på att få se ssl, för att jag tror att det kommer bli en rejält fartfylld match och för att se och stötta det ssl-lag som har spelare med lokal förankring och hjärta för sitt lag.

 

Ni hörde Christer, ta er ner till Umeå Energi Arena på söndag! Heja Umeåpubliken! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>