Intervju: IBK Dalen #27 Camilla Lundin – ”Skönt att vi är på rätt väg”

Camilla Lundin (Bildkälla: www.ibkdalen.se)

 

En spelare både jag och Maria pratat om att vi velat intervjua till bloggen är nyförvärvet för säsongen Camilla Lundin. En spelare som Urban Karlsson i samband med att hon presenterades för Dalen beskrev som en duktig bollhållare och playmaker och som kommer kunna bidra med mycket i det offensiva spelet. Det ska dock även tilläggas att Lundin har fina skott, något jag skrivit om tidigare i bloggen!

Camilla bidrar med både skicklighet och viktiga poäng till ett Dalen som i skrivande stund kämpar hårt för att försöka klättra uppåt i tabellen. Själv ligger Lundin tvåa i Dalens interna poängliga efter nio spelade matcher och har bidragit med både mål och assist (3+3).

Vi blev väldigt glada när Camilla ställde upp på att svara på några frågor till bloggen och hoppas att ni läsare uppskattar det minst lika mycket!

 

Hej Camilla!

Hur gammal är du?

Jag är född 1994, så det blir väl 23 år.

 

När började du spela innebandy?
Hmm, jag har ju knappt koll på hur gammal jag är nu så åldrarna som barn är oklara, men skulle gissa att jag var kring 6-7 år…

 

Vilken är din moderklubb?

Täby IS.

 

När insåg du att du var duktig på innebandy?

Ja, redan som liten hade jag ju extrem hybris om att jag var bäst haha… Men skulle nog våga påstå att jag har bättre självuppfattning nu.

 

Hur länge har du spelat med Dalen?

Jag är ny för säsongen, så cirka en halv säsong.

 

Har du hållit på med några andra sporter, eller var det alltid självklart att det skulle bli just innebandy?

Ja, man har ju gjort det mesta som liten, men fotboll och innebandy kombinerade jag ganska länge tills det blev elvamanna. Då var det inte lika kul med fotboll längre, eftersom man inte fick bollen lika ofta (bollkåt) och det var alldeles för mycket springa (vilket aldrig varit min grej haha).

 

Vilket nummer spelar du med och hur kommer det sig att du spelar med just detta nummer?

Just nu spelar jag med nummer 27, men dessförinnan hade jag spelat med nummer 15 ända sen jag börja med innebandy. Nummer 27 blev det väl mest för att 15 var upptaget och för att jag tycker 27 är ett fint nummer.

 

Hur är känslan i laget just nu?

Jag tycker den är bra, vinsten mot Karlstad var kul. Skönt att vi är på rätt väg i att börja göra mer mål än typ 2 på en match. Vi får se till att det fortsätter i rätt riktning. Stämningen är och har alltid varit bra.

 

Hur upplever du att säsongen varit för din del?

Mjo helt okej. Sen finns det ju alltid saker som man vill utveckla, typ som att komma till mer avslut och göra mer mål.

 

Har du några personliga mål du vill uppnå inom innebandyn? 

Jag är ju faktiskt en sån som bara kör för att det är kul, men skulle det vara så att man mot förmodan skulle bli landslagsaktuell så skulle man ju inte säga nej…

 

Är det någon spelare i laget som du upplever är extra jobbig att möta på träningarna? Varför?

Wirthig tar ju typ alla mina skott ☹.

 

Har du, eller har du haft någon förebild eller favoritspelare du sett upp till inom innebandyn?

Sofie Andersson! Kung på planen precis som utanför.

 

Vilket är ditt bästa innebandyminne?

Kunna välja ett enda är tufft, men när jag gjorde mitt första mål i min första SSL-match är svårslaget.

 

Om du var fast på en öde ö tillsammans med en spelare eller ledare från laget – vem skulle du helst vilja ha med dig och varför?

Oj svårt att välja. Jag skulle nog välja (Andreas) Ågren, han är ju i försvarsmakten och grejer. Känns som han kan det där med överlevnad.

 

En kommentar

  1. Pingback: IBK Dalen – Pixbo (2-7): En tydligare identitet och hon som sken Clarast | #KämpaDalen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>