Sparta Praha – Dalen (2-12): Krigaransiktet, en trogen skara och Marias topp-3

Jag tänkte summera lite av mina tankar efter att ha spenderat några timmar i en alldeles för varm innebandyarena där jag praktiskt taget svettades bara av att befinna mig i den varma miljön. Och om det var varmt för publiken – hur illa måste det inte vara för spelarna på planen? Galet!

Jag har även haft kontakt med Maria som såg matchen via streamen där hemma och hon lovade – och levererade – hennes topp-3 från kvällens batalj. Hon tillade dock för mig att streamen dessvärre inte höll måttet vilket gjorde att det var svårt att följa matchen till punkt och pricka, eller ja, hon använde beskrivningen: ”streamen var så dålig att du hade lackat ur om du inte druckit sangria samtidigt vill säga”.

 

Sparta Praha – Dalen (2-12)

Nyckelorden inför matchen var intensitet och övertändning. Det märktes tydligt i laget att det fanns (finns) mycket energi och längtan efter att få spela match. Urban Karlsson och Jonatan Brolin betonade bland annat vikten av intensitet i spelet – något som skulle uppnås genom korta byten och att ta vara på speltiden på planen. Inspirationen? De bättre sekvenserna i kvartsfinalserien mot Falun senast.

Dalen inledde matchen helt i enlighet med den övergripande spelplanen. Visst, det var en del detaljer och instruktioner åt de respektive tre femmorna som tagits ut för matchen mot Sparta Praha, men en klar nyckel till framgångarna i den första perioden och matchen överlag var helt klart att Dalen hade ett tempo som motståndarna inte mäktade med att matcha fullt ut. Det öppnades upp ytor som Dalen skoningslöst tog vara på och det stod drygt tio minuter in i matchen 0-4 till Dalen.

Matchen i övrigt då? Mja, tyvärr inte jättespännande om jag ska tycka till som innebandyälskare. Det kittlade inte till av nervös anspänning, såsom det gjort i de allra bästa innebandyminnena jag har, men det är å andra sidan en ren fröjd att se Dalen vinna – och vinna stort! Att vinna med stora siffror var förstås även en väldigt trevlig inledning på Bohemia Trophy.

Dalen_firar

Ett av Dalens mål under de första tio minuterna var förresten extra nämnvärt. Niclas Brohlin Ljung vann bollen på offensiv planhalva och lade en riktigt fin passning till Alexander Hedlund som kvickt uppfattade läget och stack mot mål, kom fri och nyttjade läget fullt ut genom att sätta Dalens andra mål i matchen. Mycket fint samspel mellan de båda som ledde till ett vackert mål!

 

Hemmalaget

Sparta Praha? Dessvärre blekare än vad jag hade förväntat mig. Det var en temposkillnad mellan de båda lagen i matchen som möjligen borde ha förmått Sparta att se över den inslagna linjen i matchen. Lite som Daniel Sonidsson uttryckte det efter matchen: varför gick de inte mer på försvar och kontringar?

Noterbart var dock delvis ett av Spartas två mål i matchen som gjordes lite fräckt på volley. Jag minns dessvärre inte vilken spelare som stod för målet, men av Pär Forsmans rapportering i Sportswik var det nummer 99. Nå, snyggt var det i varje fall!

Det ska även nämnas att Sparta hade en skara trogna och möjligen glatt berusade supportrar som med hjälp av trumma och varandra höll igång hela matchen. Ja, det var faktiskt lika livat från klacken när det stod 0-0, 0-7 och 2-12. Sköna typer!

 

Bortalaget

I Dalen visade nyförvärvet Linus Holmgren upp fin trygghet i spelet och kändes väldigt hemma i formationen med kedjekamraterna Ketil Kronberg och Sebastian Degeryd. En annan offensiv formation som visade fint samspel var den med Wilhelm Vihtari Hansson (också ett nyförvärv), Niclas Brohlin Ljung och Alexander Hedlund som resulterade i både flertalet farliga chanser och mål.

Jag noterade även vad jag valt att kalla Mattias Ljunggrens krigaransikte på planen, faktiskt ganska skräckinjagande, samt det faktum att Lukas Harnesk gjorde 1+1. Det är visserligen sedan gammalt att Lukas är en poängspelare när det kommer till försäsonger, men jag efterlyser några fler ”hockeyslagskott” från Lukas klubba framöver, ni vet de där slagskotten han gör varje uppvärmning.

Lukas Harnesk

Lukas Harnesk

 

Marias topp-3

1. Linus Holmgren, oww så duktig ikväll!

2. Lukas Harnesk, mister offensiv! *tumme upp*

3. Anton Åkerlund såg ut att vara väldigt pigg i benen!

 

Nästa match

Spelas inte förrän på fredag, vilket innebär att det är spelfri dag under morgondagen. På fredag spelar Dalen mot det slovakiska landslaget klockan 18.00 och det ska bli intressant att se om Dalen bjuds på ett större motstånd än kvällens match.

IBK Dalen

IBK Dalen

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>