Framtid Åsele

Om alla Åselebor rannsakar sig så har man det ganska bra. Vi har ingen trängsel. Den lättillgängliga natur vi har i vårt närområde är det många som avundas oss. Vi kan röra oss fritt, nästan vars, hur och vid vilken tidpunkt på dygnet som helst med trygghetskänsla.
Kommunen har i samverkan med olika föreningar, fritidsanläggningar som en mindre stad.samhällsservicen finns centralt och lättillgänglig, Skola, fritids och förskolor, ligger mitt i samhället och det är gångavstånd till simhall, sporthall, styrkehall, ishall, fotbollsplaner, skidstadion och ridhus. Vi har slalombacke, 18-håls golfbana, skoter/crossbana och en fin motorstadion. Till detta kommer en flora av skoterleder, vandringsleder och hundspårsystem i världsklass. Vi har ett kulturhus med digitaliserad projektionsutrustning, bio, opera, teater, sportevenemang och möjlighet att se och medverka i olika direktsända arrangemang från hela värden.
Vi har gott om fiskevatten till viss del unika och det finns skjutbanor och jaktstigar för Olika intressegrupper samt tillgång på jakt av alla de slag och övrigt friluftsliv som cykling, vandring, paddling, bär och svampplockning. Det finns många olika föreningar, för alla intressen, där det finns likasinnade. Det är låga avgifter till aktiviteter. Alla ges möjlighet att delta, prova på verksamheter. Du tas omhand, av kunniga, trygga och duktiga ledare i olika föreningar. Alla jobbar ideellt och det är föräldrar och intresserade som hjälps åt, för att hålla föreningarna levande. Alla bryr sig om varandra. Det som efterfrågas finns i Åsele. Vi har många aktiva byar i vår kommun, där de flesta större har ett väl utbyggt bredband. Det är därför jag trivs här och bor kvar. Välkommen till Åsele!

4 kommentarer

 1. Mja

  Jag är övertygad att du ”är något på spåret”? Natur, aktiviteter som fiske, jakt samt lugn och ro är onekligen något som finns lättillgängligt i kommunen. Dessvärre så kan den något ”frikostiga” inställningen till vindkraftsetableringar i kommunen snabbt förstöra den tillgången. Den typen av turistnäring som är kapitalstarka (Tyskland, Holland) och gärna spenderar tid i vildmark är ofta inte intresserade av att tillbringa sin tid i en miljö som på många sätt påminner om sin egna normala miljö. Nu kan man hoppas att marknadskrafterna hunnit ikapp dessa etableringar innan det står en propeller på varenda berg i kommunen. Tyvärr så finns ingen större erfarenhet eller tradition hos lokalbefolkningen för att ”ta tag” i denna typ av affärstillfällen, man kan bara hoppas att det med tiden växer fram? Om man tittar på de företag som vuxit fram inom detta segment så kan man snabbt konstatera att det i de flesta fall är personer som kommer utifrån och inte helt ovanligt har sitt ursprung i annat land än Sverige som står bakom dessa.

 2. Skytten

  Låter väldigt intressant att du nämner att det finns skjutbanor med jaktstigAR (??) för olika intressegrupper. Hur tänker du då? Pistolbanan har sedan länge fått stega på återtåg,och nu är jaktskytteklubben i farozon – där kommunen dragit in bidraget exempelvis! EN gång om år är det en kulstig på jaktskyttebanan,men i år mest troligt inte ens den. Så som sagt,intressant att du nämnde just det här. Utveckla mera,du verkar ju ha bra insikt inom det mesta som händer i kommunen så det vore väl inget problem?

 3. Peter Lindström

  Ja du skytt, kunskap om allt är omöjligt att ha, däremot är det viktigt att ni som finns i olika organisationer och föreningar har en dialog, kommer med information om hur läget är, om vilka konsekvenser beslut och andra förändringar gör för den verksamhet man bedriver. Och det du beskriver är inte roligt att höra men jag skulle vilja veta mera om orsakerna.
  Hör av dej till fritidsavdelningen eller mejla hur jag når dej
  Peter

 4. Linnéa Lindberg

  Det skulle ju vara kul om du eller resten av kommunhuset kommer och faktiskt ser en opera! Istället bara för att skryta om att vi visar opera! Vi blir inte hjälpta av att åselebor ”tycker det är roligt att vi har opera”. Folk måste gå dit och titta på dem dessutom! Och vad är bättre än att kommunhuset visar framfötterna och går på opera! Annars är det snart slutvisat..

  Har man inte sett en opera, kan man heller inte uttala sig om att ”det är inget för mig”. Ta dina partikamrater, gå dit och visa åseleborna att det är ofarligt att få en dos kultur!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>