Vad händer i ”världen”

Det finns orsak till att backspegeln är mindre än framrutan!
Vi kör framåt och måste fokusera på att göra en säker och bra färd.
Att analysera omvärlden blir svårt för den som ser angränsande jaktvårdsområden som hela omvärlden!

Det behövs att vi tar del av vad som händer inte bara i Övriga Sverige, Norden eller Sverige. Vi måste ta del av vad som händer i vår globaliserade och kommunicerande omvärld.
Jag ser med fasa hur man i NordKorea med hot försöker få världen att gå med på deras orimliga krav.
Citat: Jan Arell : det yttersta syftet med Nordkoreas politik är att bevara den styrande elitens privilegier och makt. Det är i det skenet man ska se de senaste veckornas krigshets. Motivet har delvis varit att tvinga USA till en dialog och att få ett erkännande som motsvarar Nordkoreas bild av sig självt. Ett annat skäl är inrikespolitiskt – att stärka bilden av en ledare som fruktas av imperialisterna men dyrkas av folket.

Och det är faktiskt en upprepning: Även 1994, när Kim Il-Sung dog och Kim Jong-Il tillträdde, hotade Nordkorea att förvandla Sydkorea till ett eldhav. Skillnaden är att Nordkorea nu har kärnvapen. Och den stora faran är vad som kan hända om Nordkorea tycker att raden av tomma hot inte leder någon vart.
jan.arell@gp.se

Halva världen är rädd för honom, den andra halvan skrattar säger Jan, att vika sig för hot kan aldrig vara en väg att gå. Vi måste som påven Franciskus säger om denna hotbild: söka försoning.

Oavsett vad det gäller så är inte hot en väg att gå, det visar att argumenten tryter för den hotande parten, diskussioner och debatter där olika intressen får möjlighet att framföra sina åsikter och synpunkter för att kunna nå uppgörelser i demokratisk ordning där man måste jobba vidare och acceptera majoritetens beslut.
Man måste titta genom framrutan och använda backspegeln till återblick och hjälpmedel vid kursändringar så det inte händer olyckor.
Att titta i backspegeln och försöka backa till målet ger en långsam och vinglig färd, det är inte säkert att man når målet innan det är för sent.

2 kommentarer

  1. Körkortsägare

    Backa eller köra framåt, okey. Det fattar jag, men gamla gubbar i hatt som vinglar och är i vägen och svänger hit och dit är farligare.

  2. Peter Lindström

    Det kan vara så att man kan bli stressad eller irriterad över den som är osäker på sin ”färd” men man kan också bli rädd eller orolig över en vårdslös och nonchalant färd i hög fart som kan äventyra säkerheten då också. Att respektera de regelverk och den kultur som gäller, se till att fordon eller annat följer gängse regelverk att vi har rätt utrustning och förutsättningar för att göra en säker färd, inte bara för oss själva utan för alla som befinner sig i ”trafiken”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>