Möjligheternas Åsele

Vilka möjligheter vi har, att man på någon timma kan gå från sommar, sol och värme till vinternskalla grepp. Att få lämna en hetsig, stressad plats fylld med ett myller av människor. Att få komma till lugnet, och det välbekanta ljuden och vyerna som naturen bjuder oss i södra Lappland.
Att vi har vargar som stressar renarna, andra rovdjur som jagar sina byten det liknar jag vid den stressade miljö som jag lämnade när jag for från Göteborg.
Jag säger det igen att i Åsele finns möjligheter, där trivs jag

2 kommentarer

  1. Hierke

    Tycker du inte att det hade varit ännu bättre, om vi inte hade behövt ha vargen som stressar och biter våra renar.
    Då hade till och med vi som jobbar i renskogen, kunnat njuta av tillvaron lite grand.

    Kan det vara något, att kommunen skall jobba för ”Ett vargfritt Åsele”

  2. Dan Lindberg

    Det är en omöjlighet att försöka förena ett bevarande av varg i områden där renar befinner sej. Med tanke på den bevarandestatus som regeringen har bestämt kan man tycka att det är fel att betala fem miljoner på en hybtid. Svenska rovdjurförvaltningen är ett stort skämnt som kostar hundratals miljoner sammantaget. Dessutom rädda en varghybrid som kallas för Junselevargen, Finns inget genetisk värde i en sån individ.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>