kommunstyrelse

 

På Torsdagens Kommunstyrelse så var enigheten stor, det revs upp "felaktiga" beslut-i enighet, det fattades nya beslut- i enighet.

Vi tog även upp VAtaxan som ett extraärende, där vi hade en del som inte kommit med i första beslutsvängen. Har man enskild anläggning och delvis kommunalt så måste det vara en egen lägre  taxa. Eftersom det ekonomiska underlaget var felaktigt så har vi stoppat fortsatta höjningar och ska gå igenom och se över konstruktionen för att till 2014 försöka få balans och rättera de som kan vara felaktigt.

Bygdeavgiftsmedlen brukade tidigare för mej vara en ganska långdiskuterd punkt men efter AUs förslag så gick även denna punkt  snabbt och enigt.

Att vi ska besöka de som tidigare både beviljats bygdeavgiftsmedel. Och fått avslag, för att följa upp hur det tillför eller kan tillföra bygden och anläggningarna ökade värden och nyttjande var ett uppslag som mottogs positivt.

En dag som denna är det trevligt att vara politiker, att diskutera och få föra fram fördelar respektive nackdelar med tänkta beslut och därefter nå en väg framåt, med långsiktiga och förhoppningsvis bra beslut.

Jag måste avsluta med att skicka en klapp på axeln till de tjänstemän ( kvinnor) som försett oss med information, och på plats kunnat svara på de frågeställningar som vi naturligtvis har inför besluten. Vi fick fullständig och bra information -kanske därför som vi hade lätt att enas i besluten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.