Ett år går fort 8

Naturligtvis pratas det politik hemma hos oss, med vänner, grannar och i familjen. Rikspolitik långt ifrån oss. Lokalpolitik om vårt lilla samhälle, Åsele.
Men det som oftast kommer till diskussion är världspolitiken. Klimatpolitik, krig, flyktingar och världsekonomin. Det låter ju som en omöjlig framtid.
Här försöker vi tänka på hur våra beslut hemma i Lomsjö kan påverka hela vår värld. vi undviker plast, har exempelvis plastbantat så mycket som möjligt. Köper inte saker som belastar miljö och ekonomi i onödan. Så här efter jul kan man komma ihåg att vi minns inte de presenter man fått under åren, man uppskattar upplevelserna, de kommer man ihåg. Jag själv älskar att resa, naturligtvis tillsammans med Lotta och ibland med barnen. Då blir man väl en miljöbov? Ja de tycker då pappa min iallafall. Men man kan välja flyg med bättre bränsle, med schyssta villkor för personalen och även då med aktiva val göra förbättringar. Man lär av andra kulturer och människor när man far runt i världen. Man tar med sej hem av kunskap och erfarenhet från andra platser. Jag fascineras av hur olika växtlighet vi har på olika platser och hur man använder växter och träd på olika sätt. Den kunskapen har förts från generation till generation och jag tar del av litegrann här och litegrann där. När vi skulle flytta från Gafsele upptäcke vi att vi hade över hundra växter inomhus. Dom tog stor plats. Vars skulle dom rymmas när vi flyttade? Växterna är ett intresse som har växt. Hahaha, de blev ordvitsning. Det finns en historia och ett syfte med varenda växt, något man lärt med åren. Vi behöver växter för vår överlevnad. Jag har under mitt yrkesliv haft kopplingar till växter, till naturen runt oss och den samverkan det innebär. ”Den som gjort en resa har alltid något att berätta”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.