Ett år går fort 15

Tillbaka i kylan, på flera sätt. En partiordförande som fryser ut, med härskarteknik på ett psykopatiskt sätt. Kallt, en massa snö. Bara att återigen skotta taken rena från den drevsnö som blåst in från sjön. 130 cm, fast det är skottat en gång. Tråkigt när jaget går före laget. När man stängs ute från information, uppgifter ges till andra- utan förklaring eller orsak. Svårt att göra ett bra politiskt arbete när någon hela tiden lägger krokben som man kan som ordförande. Synd att personlig avundsjuka ska drabba det viktiga politiska arbetet som ska göras.

ECA1E9B1-F7F0-481D-B5C3-6392CCC2AB73

Men eftersom mitt engagemang i politiken grundats på att förbättra samhället, att stå upp för de svaga och utsatta och göra förändring så får jag använda andra vägar att göra politiskt arbete. När vissa bara tänker på politiska positioner, platser, så lägger jag energin på att göra förändring, att skapa bättre villkor för de utsatta, svaga och ensamma människorna, för alla är lika mycket värda. Jag engagerar, utbildar och får folk att ta ställning inför det val som kommer till hösten. Går själv utbildning med en av Sveriges stora ledarskribenter, utveckling av skrivandet som gör det enklare att nå ut med de budskap man har. Korta stunder av ledighet hemma i Lomsjö, när man bara vill vara och umgås med Lotta och barnen. Blir en del utevistelse i den djupa snön, nån hamburgare eller två som grillas eller steks på murikkan.

DCD67593-CE51-4725-8DEC-728A313BA18D

Ena dagen i Luleå, andra i Stockholm. Träffar många olika människor, engagerade och drivande, de flesta jobbar osjälviskt för att skapa förändring.

9FC152E1-8FBD-4E34-9DDB-FC20D4ECB214

Synd att vi i rörelsen ibland får in själviska, cyniska egopersoner som bara finns där för egen vinning. Tur dom är få. Och våra färder runt lomsjöskogarna fortsätter, bockar av vindskydd, sjöar, berg och gamla kulturlämningar. Pojkarna är glada över skoteråkningen och jag som läst den litteratur jag kommit över om Lomsjö får nu egna bilder av byns historia.614CC606-FD53-4ED2-BFD5-64CB3B229D1E

Vi fick byaböckerna när vi flyttat in på byn, sen skulle det vara förhör sa man. Jag vet att historien om en bygd är viktig för att förstå varför det ser ut som det gör idag. Därför frågar och lyssnar jag när jag träffar andra Lomsjöbor och läser allt ja kommer över.

”Jag kan inte ändra vindens riktning, men jag kan justera mina segel så att jag alltid når min destination

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.