Ett år går fort 18

Mina yngsta pojkar bor i Lomsjö varannan vecka. Då är det skolbil som gäller. 10 över sju hämtas dom vid busskuren, 40 meter från huset. Jag försöker pussla jobbet så att jag jobbar närmare hemmet dessa veckor. Går väl sådär…. som tur är så har jag en snäll och go sambo, Lotta som finns närvarande när pusselbitarna inte riktigt stämmer. Ibland är dagarna riktigt långa och ibland måste jag sova borta även de veckorna. Att vakna i sin egen säng kan inte övervärderas. Hotellfrukostar och varma handdukar i badrum med golvvärme är inte fy skam men, borta bra men hemma bäst. Har inte ångrat en dag att jag sålde storhuset i Gafsele för ett litet ett i Lomsjö.  Det är hemma nu.

53350BC1-06C5-49B8-9701-B7215B5B8048

 

Mindre utrymmen, mindre att underhålla, mindre att städa. Men vi ryms. Vi har valt att vara utan tv. Ja barnen har uppe hos sej, för tv-spel och tv-tittande. Nyheter och det man behöver veta får vi med bredbandet, in i dator och platta. Istället fyller vi på bokhyllorna, läser, umgås och pratar, spelar spel och gör våra vardagssysslor. Sen är garaget en trevlig plats där man mekar, snickrar och fixar. Ryms mycket där. Fyrhjulingen, nån skoter, Cyklar och allt annat som vi grejar med. Billyften är ju attraktiv och gör mekandet enklare. Ibland kryper tankarna på att köpa jänkare igen nu när man har så bra garage.

7562FA96-222B-4E8F-86F7-DE03F9F9BCD0

 

Tankarna styrs snabbt undan av förnuftet, hur mycket tid finns att använda sig av en sådan. Finns så många andra upplevelser jag njuter av. Att bara kunna gå ut och vara direkt ute i naturen och njuta av dagen. Det har jag ju hemma, direkt bakom huset. Och sjön framför. Det finns otaliga kvadratmil runt Lomsjö att utforska med skotern.

” Vart man än reser är det alltid lika trevligt att komma hem”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.