Låna ut röster

Jag läste i Västerbottens nytt för någon vecka sen att Moderaterna ville att vi väljare skulle låna ut röster till deras parti.

Jag var faktiskt i valet och kvalet att göra detta, så till ett möte som Moderaterna hade anordnat  åkte jag. Där var en känd Moderater från Umeå som skulle vara den som representerade det moderata partiet.

Jag hade frågor som jag då ville ha svar på först, om jag skulle känna för att låna ut min röst. Där var inte mycket folk heller i salen, en grupp på åtta personer plus jag då.

En fråga var om det inte var så att privatiseringar börja så smått att privatiseras inom Region Västerbotten, men tydligen så förstod han inte frågan. Jag ville också höra hur moderaten ställde sig till detta med Ukrainas stora kärnkraftsverk som nu var i en stor risk att haverera på grund av Putins krig. Hans tänkte en stund och svaret jag fick var ”Det finns det som är värre”

Eftersom det var lite folk i lokalen så tyckte jag att jag kunde ställa fler frågor, men det var ledsamt det här,

Mina frågor tycktes inte passa, endera så avbröt jag honom när han talade, jo men det gjorde jag också ibland motargument, men han avbröt mig i mina frågor också genom att plötsligen i min fråga blev han väldigt kaffesugen så vi skulle dricka kaffe och sedan fortsätta efteråt, då var ju min fråga som bortblåst och han sökte efter någon Annas fråga när vi var klara med vårt fika. En annan fråga som jag ställde tog han handen för sin mun och viskade till hans kollega som stod bredvid lite sådär nonchalant vid sidan om emedan jag pratade, och såklart jag tappade bort mig i frågan, och jag ställde också för mycket frågor ansåg denna Moderat. Den arroganta attityden  som denna Moderat hade på detta offentligs möte gjorde så att jag behöll min röst. Jag  tänkte för mig själv när jag gick ut, tur att jag gick hit först annars hade jag bara kunnat gå till vallokalen och låna ut min röst.

Nu är detta min bloggsida och om inte nu vk blockerar mig så ett är säkert, här kan du inte moderat som tycktes vara så duktig tysta min röst, för det är ju så här att väljare ska politiker vara rädda om, vare sig väljaren stället frågor som politikern tycker är inte relevanta,

Varför jag skriver så här sent är för jag just nu har värk i kroppen och kan inte sova, men ska jag riktigt vara ärlig så tänkte jag ni skulle få en chans att slippa höra och läsa detta och att väljare istället skulle få chansen att se er som trevliga och tillmötesgående.  Det är inte många som hinner läsa detta, för det är valdag i morgon.
men jag är heller inte den som är den.

jag önskar er ändå lycka till på valdagen

Hälsningar Annevi.

 

 

 

Är det skillnad på Regionalpolitik i Stockholm och Regional politik Västerbotten?

Regionalpolitiken kommer den att försvinna om Högern vinner valet och Ebba Busch KD får sin vilja fram.

För ni kan ju gå in på utfrågningen av politiker som Robert Aschberg hade där Ebba konstaterade med en bestämd röst, att Regionråd och alla Regionpolitiker i sjukvården ville hon ta bort och det skulle bli då ett nationellt ansvar istället.

Om inte jag missuppfattat detta så inkluderar väl Region Västerbotten detta också.

Rätta mig om jag har fel…..

Regioner kommuner är väl ett självstyre, och styrs av regionalt och lokalt folkvalda politiker, du väljer alltså demokratiskt vilka politiska partier som skall styra Region Västerbotten ( förr hette det Landsting) och det är även grundlagsstadgade, om jag inte missuppfattar detta.

Men detta kanske bara berör regionerna i Stockholm eller? Men detta tål att tänkas på ändå tycker jag…

👵🏻

Till Storumans kommun

Jag bor på Smedsvägen och mitt i detta bostadsområdet finns en stor gräs matta, där står en cementring ( förresten cementringen håller på att växa över av ogräs). På den plätten har det ryktas om att där har funnits en lekpark som ni tog bort en gång. Varför frågar jag mig? För här finns faktiskt barnfamiljer också både på Smedsvägen och snickarvägen, även så kommer det barnbarn till området och hälsar på sin mormor/morfar eller farmor/farfar. Det hade väl varit kul för barnen att då få gå till lekparken för en liten stund och träffa andra barn. Så en önskan är att ni även prioriterar detta område till barnfamiljer likväl som ni prioriterar andra områden med lekparker.

 

 

 

Tänkte också fortsätta att gnälla på Er, när jag ”liks” är i farten. Har irriterat mig på dessa gråa plankor som är snickrat runt björkarna nedanför sjukstugan, intill vägen. Det kostar väl inte så mycket att använda någon  skvätt måla som har blivit över för att måla dessa i härliga glada färger istället för att de är grå grå…..grå…grååååååå.så även de bänkarna ni har ställt ut efter denna väg skriften på de bänkarna syns inte heller när man kör förbi.

Så….. 

En lekpark med gungor, rutchkana, sandlåda, med mera på smedsvägen/snickarvägen, och gladare färger på plankorna och bänkarna efter den stora vägen. Lägg det på bordet nästa kommun möte ni har. Tack på förhand.

Med varma hälsningar 

@Annevi

 

Dörrar stängs i Storumans kommun

Jag läste någonstans att Socialkontoret här i Storuman har stängt ute ” Väntjänsten” från äldreboendet på Tranan.
” Väntjänsten”  är som jag har förstått en grupp frivilliga pensionärer som genomför meningsfulla och hjärtliga inviter på olika sätt för att glädja de äldre på Tranan. Som bara ett exempel av många fler så samlas  ”Väntjänsten” och bjuder på nygräddade våfflor på våffeldagen, och de får ett hjärtligt mottagande från de gamla.

Men… ett stort MEN…

Socialchefen på Storumans kommun har  med orden menat ( rätta mig om jag har fel) att ” gamlingarna märker inte om ” Väntjänsten” är där eller ej, och att kommunen skulle istället transportera gamlingarna från Tranan  till Aktiviteten som ligger mitt i samhället där de skulle bli bättre aktiverad.

Lilla jag ( fast jag har gått upp ett par kilo, och längden har krympt) riktar kritik till Storumans Kommuns förfarande mot ”Väntjänsten” och tycker att Tomas Mörtsell som är ytterst ansvarig skall se till att dörrarna öppnas igen för…

Kom ihåg! Och det kan sägas igen!
VÄNTJÄNSTEN är en FRIVILLIG grupp av människor som har i MÅNGA MÅNGA ÅR uppmuntrat många gamlingar genom sina glada inviter på Tranan här i Storumans kommun, och nu har ni stängt dörren för dom, de får inte längre vara där.

SÅ JAG STÄLLER FRÅGAN TILL TOMAS MÖRTSELL

Tycker du att en tjänsteman  verkligen skall kunna genomföra detta som är en helt sanslös tanke enligt mig, utan att ärendet inte går vidare till socialnämden. Tycker du verkligen att detta är rimligt, och skulle vilja fråga också…

Är inte ni tacksamma för all den hjälp ni har fått och får  i alla dessa år från Väntjänsten, och ser Ni inte hur det höjer glädjen hos de gamla på Tranan?

Jag tycker detta är en oförskämd handling av er mot ” Väntjänsten” och inte att förglömma mot de äldre som bor på Tranan som säkerligen  har längtan till att Vängruppen skall åter komma och hälsa på. Kom också ihåg! Det är inte alla gamlingar som orkar åka till Aktiviteten.

 

 

 

LANDSTINGETS ELIT SKÄRP ER!!!!!!!!!!!!!!

Min mamma brukade säga åt mig så här….. ibland är du en rebell, det fattas bara baskern, och jag kan säga jag tar på mig två baskrar nu.

HUR SKÖTER NI LANDSTINGET EGENTLIGEN FÖR ATT VÅRDEN HÄR  I INLANDET SKALL GÅ VIDARE TILL DET BÄTTRE?

JAG ställer frågan till PETER OLOFSSON  OCH NI ANDRA ELITER inom LANDSTINGETS VÄGGAR.

HÄR I STORUMAN SÅ TAR DET CA EN VECKA INNAN VI ÖVERHUVUDTAGET FÅR TALA MED EN LÄKARE PER TELEFON,
DET FINNS INGA TIDER FÖR ATT FÅ TRÄFFA EN LÄKARE PÅ ETT BRA TAG, VI  HÄR MÅSTE STÄLLA OSS I KÖ FÖR DET, OCH  DE PÅ MOTTAGNINGEN RINGER DÅ ISTÄLLET  ELLER SKICKAR EN KALLELSE NÄR DET BLIR AKTUELLT ENLIGT DEN JAG PRATADE MED PÅ STORUMANS SJUKSTUGA.

VAD I..?. HÅLLER NI ELITEN PÅ MED I LANDSTINGET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DET ÄR VÄL INTE MENINGEN ATT SJUKSKÖTERSKOR SKALL GÅ MINA ÄRENDEN, JAG SKALL HA RÄTT OCH FORT FÅ HJÄLP NÄR JAG BEHÖVER DET!!!!!!!ÄVEN OM JAG INTE BEHÖVER TILLKALLA AMBULANS.

MEN !

JAG SÄGER BARA TILL PETER O MED ELIT (oberoende av de politiska ideologier det är ,för risken  finns att Moderaterna tyck ha varit och är bättre på alla sätt vad det gäller köerna inom vården ) ANSTÄLL FLER SKÖTERSKOR, LÄKARE  TILL AKUTEN PÅ STORUMANS SJUKSTUGA! FÖR FÅR INTE JAG OCH JAG KAN GÅ SJÄLV HJÄLP NÄR JAG BEHÖVER DETTA, DÅ LOVAR JAG ER ATT JAG KOMMER ATT STÅ BAKOM AKUTDÖRREN OCH BANKA.
VI HÄR UPPE SKALL HA VÄRDENS TÅLAMOD OCH BARA FÖLJA MED I ERA BESLUT. SKÄRP ER! NI HÅLLER NU PÅ ATT FÅ VÅRDEN ATT FÖRSVINNA HÄR I INLANDET!!!!!!!

TÄNK ÄNDÅ OM JAG HADE ER FRAMFÖR MIG! SKULLE VARA INTRESSANT ATT HÖRA VAD NI HAR ATT SÄGA. MEN DET BLIR VÄL SOM DEN GÅNGEN DU PETER OLOFSSON (OM DU NU ÄR KVAR INOM LANDSTINGETS VÄGGAR) SA PÅ FOLKETS HUS I SORSELE. NI SKULLE ÖPPNA UPP DÖRRAR SOM VAR BRA FÖR VÅRDEN. VART TOG DOM DÖRRARNA VÄGEN?????? DEN GÅNGEN VAR JAG EN AV DE SOM KÄMPADE I LAPPLANDSUPPRORET, SÅ JAG MINNS VAD NI LOVADE OCH SA.

TANDVÅRDEN ÄR LIKA DAN…… TVÅ TANDLÄKARE CA EN VECKA PER MÅNAD!!!!!!!!!

MED ICKE HÄLSNINGAR

ANNEVI LINDER

 

 

 

 

 

Var är du? Kommunalrådet i Storuman

Hej!

” Bladet.online” tror jag den heter den tidning som skickas ut gratis till alla som bor i Storumans kommun, och jag har en undran…

Varför skriver inte Storumans kommunalråd  i det bladet?

Det skulle verkligen vara roligt att få läsa vad kommunalrådet här har för tankar och funderingar vad det gäller Storumans kommun. Vad de håller på med och så vidare.

Det kan väl inte kosta så mycket, en sida i tidningen ”Bladet.online” så vi kommunbor får lite information och så att vi ser att vårt kommunalråd har ett intresse av att vi skall trivas i Storuman. Eller bara skicka en hälsning som ” Hej på er Storumanbor och turister jag vill önska er en trevlig sommar och semester, själv ska jag ut och fiska, och sedan underskrift av kommunalrådet.

Ja det skulle verkligen vara trevligt kanske sätta det på sidan två i bladet.

Jag har sökt med ljus och lyckta efter några bokstäver men ej funnit ett minsta skriftligt tecken av kommunalrådet.

Så…

Var är du? Storumans kommunalråd.

Storuman vaknade till, och det gjorde jag med

 

Om jag försöker att skydda mig och andra för smitta och försöker att på möjliga sätt inte smitta andra med den enkla metoderna vi har just nu, såsom munskydd som ett exempel, och kommer till en lokal,eller liknande och ser att andra inte har munskydd på sig men ändå sitter tätt tillsammans eller står nära intill, då blir jag frustrerad, ledsen och arg. Vad är det för mening då att använda munskydd om inte alla andra har det i samhället. Det är väl lika bra att skita i allt och samlas i grupper igen så blir det överstökat, precis som de gjorde i Stockholm de som ansåg där att covid- 19 inte finns.

Nu vände jag på tanken och skickade in ett inlägg på Storumans Aktuellt, frågade de som inte bär munskydd, hur de skulle göra om där kom in en som hade en lapp på sitt bröst där det stod ” jag har covid- 19, och satte sig intill er, eller stod väldigt nära. Det är detsamma som om jag går ut och sätter mig omedvetet intill er utan munskydd och inte vet att jag bär på smittan, endast det att orden på lappen är synliga

Enligt Folkhälsomyndigheterna så kan du utan att veta om det, och inte känna några symtomer alls bära på smittan, och hur än det spekuleras om att använda munskydd så kan det inte förvärra situationen. Varför skulle det annars rekommenderas. Det finns mutationer den Brittiska,sydafrikanska, Brasilianska som har tillkommit och det förvärrar situationen ännu mera.

Det blev ett ramaskri i Storuman Aktuellt från folk här i samhället. Oförskämda kommentarer som påstod jag var det ena med det andra, men där fanns också de som förstod vad jag syftade på.
Jag kan ta oförskämda kommentarer, det har jag fått lära mig kan jag meddela.
Men jag svarar också på ett eller annat sätt.

Det som jag mest reagerade på var att Storuman Aktuellt uteslöt mig från gruppen, och igår ifrågasatte jag ”Admin gruppen och undrade vad jag hade gjort för fel, och undrade om de som var oförskämda i kommentarerna också hade blivit utesluten från gruppen, och måste ansöka igen om medlemskap.
I morse fick jag svar. Storuman Aktuellt är ingen diskussion grupp, men tyvärr inget om vad jag gjorde för fel eller om de som kommenterade oförskämt hade blivit utesluten.

I morse på förmiddag läste jag som jag inte har sett tidigare att.
Citat: den här gruppen är privat, gå med i denna grupp för att visa eller delta i diskussioner citat slut.
Hur ska jag tolka det då?
Det är en privat grupp och jag förstår att ni gör precis som ni tycker är bäst, och hur ni anser att det skall vara absolut förstår jag det, så även folk som inte har munskydd på sig, det är er och deras sak.
Men min åsikt min tanke är lika så god som någon annans, jag står för vad jag tycker.
Det här är en kritik till Storuman Aktuellt från mig.

Nu Emedan jag skriver och jag läser nu på eftermiddag så ser jag att jag har fått ett svar till av Storuman Aktuellt admingruppen i Messenger som nu verkar stå på Storuman Aktuellt eller….
jag är ju utesluten så Jag kan inte se om det har ändrat eller om det är ett gammalt meddelande till de som är medlemmar.
Citat:
Nya inlägg i reglerna.
Det är ingen diskussionsgrupp, det får man anordna på sin privata facebooksida.
Det är vi administratörer/ moderatorer som avgör tillsammans om ett inlägg eller en kommentar skall raderas.
Citatslut.

Det finns många grupper på Facebook och blir det för otrevliga disskutioner stänger admin kommentarsfältet, inte inlägget det skall då vara om inlägget är ett hot. Det var en fråga jag ställde.

Ja vad det mig belangar så klarar jag mig utan Storuman Aktuellt, där finns andra ställen som man kan få information ifrån. Stryka medhårs känns inte bekvämt för mig att göra mot de som ger oförskämda kommentarer och inte blir borttagna från inlägget heller, eller stryka medhårs mot Storuman Aktuellt som inte förklara för mig vad jag gjorde för fel så att jag blev utesluten från gruppen utan enbart bara tar bort det.

Ps.
ett är säkert att få möta folk här i Storuman som har munskydd på sig där folk rör sig mycket, som Ica personalen här i Storuman, Coop personalen här i Storuman som ett exempel, och vissa människor som rör sig på samhället in och ut i butikerna. Det ger mig glädje och hopp i dessa tider. Ds

@aja

 

Heeeeja Storumans kommunbor, Coop, och ICA.

För några dagar sedan läste jag På Facebook att någon hade varit inne på Coop och handlat i Storumans kommun. ALLA I PERSONALEN HADE VISIR PÅ SIG, blev så jätte glad när jag läste det.

OCH IDAG!

läste jag på Facebook att någon hade var inne och handlat på ICA här i Storumans kommun och ALLA DÅ SOM HANDLADE OCH PERSONAL HADE MUNSKYDD PÅ SIG.

Ett samhälle som vill visa  ”VI GEMENSAMT TAR ETT ANSVAR” ja jag säger då det, blev verkligen så glad. Hoppet att förinta viruset här inom kommungränsen gör oss starkare och gladare i själen. Vi vågar se att det går att göra något åt det, vi vågar se att det är ett steg i rätt riktning  Desto bättre mår vi inombords och vi tappar inte hoppet.

 

 

 

 

 

Håll varandras händer innan vi faller.

Pandemins framfart har lagt världen på ett tunt tunt spegelglas. Där vi människor halkar, irrar omkring i stress,ångest, oro, rädsla och hat.
Ingenting är sig längre likt i vår vardag..
Ingenting!
Förändringar sker i varje världsdel, och den är skapad av oss själva. Generationers framfart.
Se dig omkring!
Vi har en allvarlig pandemi! Som liknar mer och mer Spanska sjukan.

Vår älskade Moder jord, förändras och vi med den.
Vad har vi för skydd?
Vad finns för alternativ? Innan spegelglaset tippar.

Vaccin!
Forskarna söker förtvivlat ett svar emedan vi andra sparkar benen under varandra, trampar på och förfar för att hålla oss kvar i vår tidigare vanliga vardag. Vi ska äta på kakan, men ändå ska vi ha den kvar. Precis som om virusarterna inte fanns, den Kinesiska, Brittiska, Sydafrikanska, Brasilianska.. vad kommer härnäst?

I vår skyttegrav kan vi människor åtminstone i rika länder enbart värja oss med det vi har. Tvål, vatten, handsprit, munskydd och nu vaccin men som kanske inte biter på virus mutationerna.

Se dig omkring!
Ska vi fortsätta att halka på, trampa på precis som om ingenting har hänt, eller ska vi ta strid mot denna avskyvärda pandemi.
Eller ska vi gå gemensamt ut ur detta, med vetskapen att vi alla har hjälpt till.
Eller det värsta, ska vi bara låta oss åka med, ska vi bara låta oss halka ned falla handlöst över spegelglasets kant så länge vi bara får leva och uppleva en timme eller mer i vår vanliga vardagliga anda.
Ska vi bara INTE SE vad som händer?

FÖRST NÄR VI TAR STRID MOT DENNA EPIDEMI KAN VI MOTA OLLE VID GRINDARNA.
Först då kan vi få spegelglasskivan att fästa under fötterna., och sakta förvandla det mörka till det ljusa.
Först då hjälper vi upp varandra.
Nu tar vi ALLA strid mot denna epidemi…Snälla!
SPRITTVÄTTA HÄNDERNA.
RES INTE STANNA HEMMA
HÅLL AVSTÅND
MUNSKYDD FÖR ALLA INOMHUS såsom i BUTIKERNA, ARBETSPLATSERNA med mera…

HELA VÄRLDEN HÅLLER NU ANDAN.🌍

Plus, plus minus noll.

Jag läser om covid-19

plus… ett rött sträck där det står om Coronan.

plus … likadant.

plus… lika dant

plus, plus, plus plus fortsättningsvis plus……

snart är hela VK endast ett rött streck där det står PLUS,

och nu har det för en tid sedan börjat skriva överskriften på något spännande utan den röda rutan med INSKRIVET PLUS.

jaaaaaaaaaaa…. tänker jag heja VK och när jag trycker på den så får jag bara läsa typ! Två meningar sen inget mer.