LANDSTINGETS ELIT SKÄRP ER!!!!!!!!!!!!!!

Min mamma brukade säga åt mig så här….. ibland är du en rebell, det fattas bara baskern, och jag kan säga jag tar på mig två baskrar nu.

HUR SKÖTER NI LANDSTINGET EGENTLIGEN FÖR ATT VÅRDEN HÄR  I INLANDET SKALL GÅ VIDARE TILL DET BÄTTRE?

JAG ställer frågan till PETER OLOFSSON  OCH NI ANDRA ELITER inom LANDSTINGETS VÄGGAR.

HÄR I STORUMAN SÅ TAR DET CA EN VECKA INNAN VI ÖVERHUVUDTAGET FÅR TALA MED EN LÄKARE PER TELEFON,
DET FINNS INGA TIDER FÖR ATT FÅ TRÄFFA EN LÄKARE PÅ ETT BRA TAG, VI  HÄR MÅSTE STÄLLA OSS I KÖ FÖR DET, OCH  DE PÅ MOTTAGNINGEN RINGER DÅ ISTÄLLET  ELLER SKICKAR EN KALLELSE NÄR DET BLIR AKTUELLT ENLIGT DEN JAG PRATADE MED PÅ STORUMANS SJUKSTUGA.

VAD I..?. HÅLLER NI ELITEN PÅ MED I LANDSTINGET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DET ÄR VÄL INTE MENINGEN ATT SJUKSKÖTERSKOR SKALL GÅ MINA ÄRENDEN, JAG SKALL HA RÄTT OCH FORT FÅ HJÄLP NÄR JAG BEHÖVER DET!!!!!!!ÄVEN OM JAG INTE BEHÖVER TILLKALLA AMBULANS.

MEN !

JAG SÄGER BARA TILL PETER O MED ELIT (oberoende av de politiska ideologier det är ,för risken  finns att Moderaterna tyck ha varit och är bättre på alla sätt vad det gäller köerna inom vården ) ANSTÄLL FLER SKÖTERSKOR, LÄKARE  TILL AKUTEN PÅ STORUMANS SJUKSTUGA! FÖR FÅR INTE JAG OCH JAG KAN GÅ SJÄLV HJÄLP NÄR JAG BEHÖVER DETTA, DÅ LOVAR JAG ER ATT JAG KOMMER ATT STÅ BAKOM AKUTDÖRREN OCH BANKA.
VI HÄR UPPE SKALL HA VÄRDENS TÅLAMOD OCH BARA FÖLJA MED I ERA BESLUT. SKÄRP ER! NI HÅLLER NU PÅ ATT FÅ VÅRDEN ATT FÖRSVINNA HÄR I INLANDET!!!!!!!

TÄNK ÄNDÅ OM JAG HADE ER FRAMFÖR MIG! SKULLE VARA INTRESSANT ATT HÖRA VAD NI HAR ATT SÄGA. MEN DET BLIR VÄL SOM DEN GÅNGEN DU PETER OLOFSSON (OM DU NU ÄR KVAR INOM LANDSTINGETS VÄGGAR) SA PÅ FOLKETS HUS I SORSELE. NI SKULLE ÖPPNA UPP DÖRRAR SOM VAR BRA FÖR VÅRDEN. VART TOG DOM DÖRRARNA VÄGEN?????? DEN GÅNGEN VAR JAG EN AV DE SOM KÄMPADE I LAPPLANDSUPPRORET, SÅ JAG MINNS VAD NI LOVADE OCH SA.

TANDVÅRDEN ÄR LIKA DAN…… TVÅ TANDLÄKARE CA EN VECKA PER MÅNAD!!!!!!!!!

MED ICKE HÄLSNINGAR

ANNEVI LINDER

 

 

 

 

 

2 kommentarer

Var är du? Kommunalrådet i Storuman

Hej!

” Bladet.online” tror jag den heter den tidning som skickas ut gratis till alla som bor i Storumans kommun, och jag har en undran…

Varför skriver inte Storumans kommunalråd  i det bladet?

Det skulle verkligen vara roligt att få läsa vad kommunalrådet här har för tankar och funderingar vad det gäller Storumans kommun. Vad de håller på med och så vidare.

Det kan väl inte kosta så mycket, en sida i tidningen ”Bladet.online” så vi kommunbor får lite information och så att vi ser att vårt kommunalråd har ett intresse av att vi skall trivas i Storuman. Eller bara skicka en hälsning som ” Hej på er Storumanbor och turister jag vill önska er en trevlig sommar och semester, själv ska jag ut och fiska, och sedan underskrift av kommunalrådet.

Ja det skulle verkligen vara trevligt kanske sätta det på sidan två i bladet.

Jag har sökt med ljus och lyckta efter några bokstäver men ej funnit ett minsta skriftligt tecken av kommunalrådet.

Så…

Var är du? Storumans kommunalråd.

Bli först att kommentera

Storuman vaknade till, och det gjorde jag med

 

Om jag försöker att skydda mig och andra för smitta och försöker att på möjliga sätt inte smitta andra med den enkla metoderna vi har just nu, såsom munskydd som ett exempel, och kommer till en lokal,eller liknande och ser att andra inte har munskydd på sig men ändå sitter tätt tillsammans eller står nära intill, då blir jag frustrerad, ledsen och arg. Vad är det för mening då att använda munskydd om inte alla andra har det i samhället. Det är väl lika bra att skita i allt och samlas i grupper igen så blir det överstökat, precis som de gjorde i Stockholm de som ansåg där att covid- 19 inte finns.

Nu vände jag på tanken och skickade in ett inlägg på Storumans Aktuellt, frågade de som inte bär munskydd, hur de skulle göra om där kom in en som hade en lapp på sitt bröst där det stod ” jag har covid- 19, och satte sig intill er, eller stod väldigt nära. Det är detsamma som om jag går ut och sätter mig omedvetet intill er utan munskydd och inte vet att jag bär på smittan, endast det att orden på lappen är synliga

Enligt Folkhälsomyndigheterna så kan du utan att veta om det, och inte känna några symtomer alls bära på smittan, och hur än det spekuleras om att använda munskydd så kan det inte förvärra situationen. Varför skulle det annars rekommenderas. Det finns mutationer den Brittiska,sydafrikanska, Brasilianska som har tillkommit och det förvärrar situationen ännu mera.

Det blev ett ramaskri i Storuman Aktuellt från folk här i samhället. Oförskämda kommentarer som påstod jag var det ena med det andra, men där fanns också de som förstod vad jag syftade på.
Jag kan ta oförskämda kommentarer, det har jag fått lära mig kan jag meddela.
Men jag svarar också på ett eller annat sätt.

Det som jag mest reagerade på var att Storuman Aktuellt uteslöt mig från gruppen, och igår ifrågasatte jag ”Admin gruppen och undrade vad jag hade gjort för fel, och undrade om de som var oförskämda i kommentarerna också hade blivit utesluten från gruppen, och måste ansöka igen om medlemskap.
I morse fick jag svar. Storuman Aktuellt är ingen diskussion grupp, men tyvärr inget om vad jag gjorde för fel eller om de som kommenterade oförskämt hade blivit utesluten.

I morse på förmiddag läste jag som jag inte har sett tidigare att.
Citat: den här gruppen är privat, gå med i denna grupp för att visa eller delta i diskussioner citat slut.
Hur ska jag tolka det då?
Det är en privat grupp och jag förstår att ni gör precis som ni tycker är bäst, och hur ni anser att det skall vara absolut förstår jag det, så även folk som inte har munskydd på sig, det är er och deras sak.
Men min åsikt min tanke är lika så god som någon annans, jag står för vad jag tycker.
Det här är en kritik till Storuman Aktuellt från mig.

Nu Emedan jag skriver och jag läser nu på eftermiddag så ser jag att jag har fått ett svar till av Storuman Aktuellt admingruppen i Messenger som nu verkar stå på Storuman Aktuellt eller….
jag är ju utesluten så Jag kan inte se om det har ändrat eller om det är ett gammalt meddelande till de som är medlemmar.
Citat:
Nya inlägg i reglerna.
Det är ingen diskussionsgrupp, det får man anordna på sin privata facebooksida.
Det är vi administratörer/ moderatorer som avgör tillsammans om ett inlägg eller en kommentar skall raderas.
Citatslut.

Det finns många grupper på Facebook och blir det för otrevliga disskutioner stänger admin kommentarsfältet, inte inlägget det skall då vara om inlägget är ett hot. Det var en fråga jag ställde.

Ja vad det mig belangar så klarar jag mig utan Storuman Aktuellt, där finns andra ställen som man kan få information ifrån. Stryka medhårs känns inte bekvämt för mig att göra mot de som ger oförskämda kommentarer och inte blir borttagna från inlägget heller, eller stryka medhårs mot Storuman Aktuellt som inte förklara för mig vad jag gjorde för fel så att jag blev utesluten från gruppen utan enbart bara tar bort det.

Ps.
ett är säkert att få möta folk här i Storuman som har munskydd på sig där folk rör sig mycket, som Ica personalen här i Storuman, Coop personalen här i Storuman som ett exempel, och vissa människor som rör sig på samhället in och ut i butikerna. Det ger mig glädje och hopp i dessa tider. Ds

@aja

 

Bli först att kommentera

Heeeeja Storumans kommunbor, Coop, och ICA.

För några dagar sedan läste jag På Facebook att någon hade varit inne på Coop och handlat i Storumans kommun. ALLA I PERSONALEN HADE VISIR PÅ SIG, blev så jätte glad när jag läste det.

OCH IDAG!

läste jag på Facebook att någon hade var inne och handlat på ICA här i Storumans kommun och ALLA DÅ SOM HANDLADE OCH PERSONAL HADE MUNSKYDD PÅ SIG.

Ett samhälle som vill visa  ”VI GEMENSAMT TAR ETT ANSVAR” ja jag säger då det, blev verkligen så glad. Hoppet att förinta viruset här inom kommungränsen gör oss starkare och gladare i själen. Vi vågar se att det går att göra något åt det, vi vågar se att det är ett steg i rätt riktning  Desto bättre mår vi inombords och vi tappar inte hoppet.

 

 

 

 

 

Bli först att kommentera

Håll varandras händer innan vi faller.

Pandemins framfart har lagt världen på ett tunt tunt spegelglas. Där vi människor halkar, irrar omkring i stress,ångest, oro, rädsla och hat.
Ingenting är sig längre likt i vår vardag..
Ingenting!
Förändringar sker i varje världsdel, och den är skapad av oss själva. Generationers framfart.
Se dig omkring!
Vi har en allvarlig pandemi! Som liknar mer och mer Spanska sjukan.

Vår älskade Moder jord, förändras och vi med den.
Vad har vi för skydd?
Vad finns för alternativ? Innan spegelglaset tippar.

Vaccin!
Forskarna söker förtvivlat ett svar emedan vi andra sparkar benen under varandra, trampar på och förfar för att hålla oss kvar i vår tidigare vanliga vardag. Vi ska äta på kakan, men ändå ska vi ha den kvar. Precis som om virusarterna inte fanns, den Kinesiska, Brittiska, Sydafrikanska, Brasilianska.. vad kommer härnäst?

I vår skyttegrav kan vi människor åtminstone i rika länder enbart värja oss med det vi har. Tvål, vatten, handsprit, munskydd och nu vaccin men som kanske inte biter på virus mutationerna.

Se dig omkring!
Ska vi fortsätta att halka på, trampa på precis som om ingenting har hänt, eller ska vi ta strid mot denna avskyvärda pandemi.
Eller ska vi gå gemensamt ut ur detta, med vetskapen att vi alla har hjälpt till.
Eller det värsta, ska vi bara låta oss åka med, ska vi bara låta oss halka ned falla handlöst över spegelglasets kant så länge vi bara får leva och uppleva en timme eller mer i vår vanliga vardagliga anda.
Ska vi bara INTE SE vad som händer?

FÖRST NÄR VI TAR STRID MOT DENNA EPIDEMI KAN VI MOTA OLLE VID GRINDARNA.
Först då kan vi få spegelglasskivan att fästa under fötterna., och sakta förvandla det mörka till det ljusa.
Först då hjälper vi upp varandra.
Nu tar vi ALLA strid mot denna epidemi…Snälla!
SPRITTVÄTTA HÄNDERNA.
RES INTE STANNA HEMMA
HÅLL AVSTÅND
MUNSKYDD FÖR ALLA INOMHUS såsom i BUTIKERNA, ARBETSPLATSERNA med mera…

HELA VÄRLDEN HÅLLER NU ANDAN.🌍

Bli först att kommentera

Plus, plus minus noll.

Jag läser om covid-19

plus… ett rött sträck där det står om Coronan.

plus … likadant.

plus… lika dant

plus, plus, plus plus fortsättningsvis plus……

snart är hela VK endast ett rött streck där det står PLUS,

och nu har det för en tid sedan börjat skriva överskriften på något spännande utan den röda rutan med INSKRIVET PLUS.

jaaaaaaaaaaa…. tänker jag heja VK och när jag trycker på den så får jag bara läsa typ! Två meningar sen inget mer.

 

 

 

Bli först att kommentera

Ja men då va Hä bara åh…fortsätt åh…


ja men då val Hä till å dubbel snyt sä och dubbel tvätt sä, å dubbel skölj sä igen åh.. i i dubbel bemärkelse.

 

Bli först att kommentera

Citat: nytt villainbrott i Västerbotten citat slut. Källa Västerbottens kuriren.

Men vad håller ni på med på VK!

Det är inbrott efter Villa inbrott här i Västerbotten hur mycket som helst, och ni stoppar läsare för att få veta var någonstans. Bara att det står i länet eller lokalt. Vi skall måsta betala för att få fortsätta läsa och sedan försöka locka oss att prenumerera på VK läsplattan för 119:- i månaden. Hur många har råd med det, hur många ungdomar har råd med det undrar jag.

VILL NI INTE HJÄLPA TILL I DETTA KAOSET ! Det är inte att hjälpa det är att stjälpa kommuninnevånarna med erat sätt. som natt efter natt går upp för att kolla hur det står till runt våra hem. 

ÖPPNA UPP FÖR LÄSNING TACK!

här har jag bloggat länge, men nu tror jag att ni har verkligen har fått ”fnatt”.

 

 

 

Bli först att kommentera

Från valborgs ris till att försiktigt stapla ved.

En vedhög för några dagar sedan.
En vedklabb två ”vedklabbar” sakta men säkert fick jag allt i vedboden.

Tog ofta fem till tio minuters paus mellan varven, gjorde vissa övningar för rygg och nacke som jag har lärt mig genom programmet i kanal ett ” Sofias morgongympa”. Lät veden vara några timmar, och passade på att ta in någon klabb då och då, när jag var ute med min lilla hund Molly,  och nu ligger veden säkert under taket. Tålamodet fanns och finns fortfarande  kvar i kroppen det var jag glad för.

Bli först att kommentera

Valborgs firandet

Vill önska Er alla en fin, lugn helg, och låt inte Corona viruset vara en del i Valborgs firandet.
Håll avstånd och med det får inte heller ”Coronan” fäste.
Vi hjälper därmed till att också avlasta sjukvårds personalens svåra arbeten.
Låt 1:à Maj firandet visa att här i Sverige kan vi om vi vill, ung som gammal, trygga det Svenska landskapet.
Genom att visa hänsyn till alla, genom att försöka mota bort den hemska sjukdomen.

💜Kramen👵🏻

Bli först att kommentera