Dörrar stängs i Storumans kommun

Jag läste någonstans att Socialkontoret här i Storuman har stängt ute ” Väntjänsten” från äldreboendet på Tranan.
” Väntjänsten”  är som jag har förstått en grupp frivilliga pensionärer som genomför meningsfulla och hjärtliga inviter på olika sätt för att glädja de äldre på Tranan. Som bara ett exempel av många fler så samlas  ”Väntjänsten” och bjuder på nygräddade våfflor på våffeldagen, och de får ett hjärtligt mottagande från de gamla.

Men… ett stort MEN…

Socialchefen på Storumans kommun har  med orden menat ( rätta mig om jag har fel) att ” gamlingarna märker inte om ” Väntjänsten” är där eller ej, och att kommunen skulle istället transportera gamlingarna från Tranan  till Aktiviteten som ligger mitt i samhället där de skulle bli bättre aktiverad.

Lilla jag ( fast jag har gått upp ett par kilo, och längden har krympt) riktar kritik till Storumans Kommuns förfarande mot ”Väntjänsten” och tycker att Tomas Mörtsell som är ytterst ansvarig skall se till att dörrarna öppnas igen för…

Kom ihåg! Och det kan sägas igen!
VÄNTJÄNSTEN är en FRIVILLIG grupp av människor som har i MÅNGA MÅNGA ÅR uppmuntrat många gamlingar genom sina glada inviter på Tranan här i Storumans kommun, och nu har ni stängt dörren för dom, de får inte längre vara där.

SÅ JAG STÄLLER FRÅGAN TILL TOMAS MÖRTSELL

Tycker du att en tjänsteman  verkligen skall kunna genomföra detta som är en helt sanslös tanke enligt mig, utan att ärendet inte går vidare till socialnämden. Tycker du verkligen att detta är rimligt, och skulle vilja fråga också…

Är inte ni tacksamma för all den hjälp ni har fått och får  i alla dessa år från Väntjänsten, och ser Ni inte hur det höjer glädjen hos de gamla på Tranan?

Jag tycker detta är en oförskämd handling av er mot ” Väntjänsten” och inte att förglömma mot de äldre som bor på Tranan som säkerligen  har längtan till att Vängruppen skall åter komma och hälsa på. Kom också ihåg! Det är inte alla gamlingar som orkar åka till Aktiviteten.

 

 

 

4 kommentarer

  • Annevi Linder och Emelinda Jakobina Jakobsdotter (inläggsförfattare)

   Precis det rätta orden Har du skrivit Håkan.
   Känner med de som har lagt sin glädje i att hjälpa till med de gamla i åratal, och sedan i dagarna få dessa våta handdukar kastat i ansiktet av socialchefen.
   Inte schyst alls på långa vägar.

 1. Yvonne Sjöberg

  Annevi och Håkan och alla ni andra som tycker som er men inte skriver ner det här så säger jag att det är märkligt att en verksamhet som bedrivs helt ideellt (inte en bekostnad av kommunens budget)ska dras in.
  Våra gamla är värd ett bättre beslut än detta!

  • Annevi Linder och Emelinda Jakobina Jakobsdotter (inläggsförfattare)

   Det verkar som om de inte har ändrat på beslutet heller Yvonne så…. att lyssna på besvikna medborgare här i Storumans Kommun och vilja rätta till detta till det bästa verkar inte heller falla denna socialchef i smaken heller.
   Glömde en sak…
   Vad jag har förstått så denna socialchef(vad han/ hon nu heter) jobbar som vikarierande. En kan ju tänka…. Här beslutas det kors och tvärs av en vikarie anställd.
   Dessutom så har vi pandemin bakom hörnet och den verkar börja eskalera igen. Enligt vad jag läste idag på kommun sidan så har vi nu ett fall här i Storumans kommun. Vi har ju ingen säkerhet på att det inte eskalerar igen här i denna kommun, om vi trodde det.
   Då kan ju ja tänka är det så jädrans( förlåt svärordet) bra då att ta gamlingar till aktiviteten forsla dom fram och åter, utsätta de äldre för smitta, för det är väl inte bara äldre som är på aktiviteten.
   Ja… Yvonne jag håller fullständigt med dig, men beslutsfattarna blir också äldre någongång, inte stannar de upp enbart för att de har tjänster inom kommunen, undrar hur de tänker då!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.