Vad gör ni på denna tavla?

 Gå bort från Lapplands inland ni armade ”storstövlar”! Ni har inget att göra med folket och marken som hör hemma här. Mygel i tåspetsarna det är just vad det är, försöker ni få in foten?

 Det ska smekas medhårs med ren och gruvnäringen och det ska smekas medhårs med bredbandet som ska byggas ut.  Sametinget får miljoner för att stärka politiska arbeten och det skall då i sin tur stärka dialogen med regeringen, men pensionärerna skall få en femtiolapp mera i plånboken, det är ju ohyggligt vad ni är hyggliga! Måste vi få pengar för att kunna prata med varandra nu för tiden, ja men ge mig då några tusenlappar så ska jag säga vad jag tänker. Inte tänker då jag klia er bakom skoryggen, än vad fasen ni tycker.

Och nu har vi fått en ny landshövding som skall ta itu med rennäringen och gruvnäringen och avstånden! Hon är Moderat sedan 1970 – talet, kommunpolitiker i Jönköping, ordförande i socialnämnden. Riksdagsledarmot sen 2003 och så är hon med i civilutskottet och så har hon varit verksam i näringslivet m.m. Nog är väl det ändå märkligt att hon måste läsa på om ren och gruvnäringens funktioner, så välbalanserade arbeten som hon verkar har haft här i livet, och duktig på alla områden.

SJUKVÅRDEN DÅ! Skall hon inte läsa på det också?

 

Vilka schackdrag ni gör! Ni var ju i Kiruna strax före ni deklarerade om den nya landshövdingen och dess utom är det statsministern som har erbjudit henne Landshövdings tjänsten. Vad gjorde ni där förresten debatterade ni om ren och gruvnäringen, eller var ni  där för att stötta sjukvårdsindragningarna som händer på Kiruna lasarettet.

 

Men herre ge.. det går inte ens att få vara ifred i skogen, snart har vi  den stora GP:sn över hela vårt vackra område. Jag säger på bondska ”BACKA BÅLL`E TAVLA” för era skor klämmer, och ni kan få skavsår, och det är långt till sjukvården mellan fjälltopparna.

Nä.. nu ska jag och min väskbåt åka vatten ruschkana, det blir väl ett dopp kan jag tänka. Hej då! Jiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihoooooooooooo…………..  

@aja

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.