Könsskillnader på IKSU

 Alla som har satt sin fot på IKSU har sett dem, the beautiful people. Tajta märkeskläder som döljer just ingenting, diskret parfymerade, iPhonen med, ordning på håret och i kvinnornas fall, välsminkade. Inget fel med det, folk får se ut exakt hur de vill, ägna hela sin tid åt att ragga i gymmet istället för att lyfta tungt, eller vad man nu vill göra på IKSU.

Jag tror inte heller att det är nån större skillnad på kvinnornas och männens vilja att se bra ut, men i en avsikt kan man se en tydlig skillnad och det är på de tidiga morgongruppassen. Jag stiger upp så nära passets start som möjligt, häller i mig lite yoghurt och äter en banan, borstar tänderna och cyklar iväg. Innan passet börjar tittar jag mig omkring och ser andra män med håret på ändå, tydligt nyvakna och de flesta verkar ha börjat morgonen på samma sätt som mig. Efter passet och duschen ser jag dem fixa sig, hårprodukter, deo och parfym tas fram. Det sista tycks kvinnorna ha hunnit med redan innan passet. De har en snygg make-up redan då de kommer. Som morgontrött man undrar jag hur det går till. Vad är det som driver en att gå upp i svinottan och fixa sig snygg? Vana? Grupptryck? Ren och skär morgonpigghet? Förhoppning om att träffa en trevlig man redan på morgonen?

Innan nån exploderar i kommentarsfältet så får jag väl tillägga att det finns en tydlig åldersskillnad, ju äldre desto mindre benägen att prioritera morgonsminkningen och att beskrivningen inte alls gäller alla.

4 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Jag fick höra en gång, av en gammal granne, att det ABSOLUT viktigaste, prio nummer ett, då man ska träna, var… tadadaa… kläderna. Och jag höll på smälla av, vadå kläderna, viktigste måste väl vara bra skor, kläder du trivs och känner dig bekväm ,och träningen du håller på med. Jag uppfattade hennes åsikt som att man skulle ha ”dyra” fina saker, annars har man inget på gymmet att göra.

  Fast å andra sidan, många kanske tycker det, och jag håller inte med, och några andra kanske håller med mig, så är det bara 🙂

 2. Sambon

  Hehe, vad har rubriken med inlägget att göra?

  Jag håller med om att det viktigaste är ju inte kläderna eller utseendet, utan själva träningspasset! Men det borde ju gälla den som inte heller fokuserar på passet, utan mer på vad andra gör. Och sen kanske du inte tänker på att de människor som vill klä sig snyggt och sminka sig, gör de för att känna sig bekväm? Eller att de finner mer motivation att ha lite roligare kläder till träningen. Prova själv att köpa ett nytt träningslinne, visst blir man extra sugen på att köra ett pass?

  Sen ska det ju också tilläggas att den grupp som du besrkiver är kanske 5% av alla medlemmar på IKSU. Ett tips är ju att om du känner att du måste lägga energi på att kolla in vad andra håller på med, kanske kika in de andra som INTE sminkar sig innan passen.

  Det är lite orättvist att du tar upp en fördom som inte alls stämmer, vad vill du egentligen ha utav ditt inlägg? Vill du avskräcka folk därifrån?

  Klart man får ha olika åsikter, så jag och förmodligen 15 000 andra säger att IKSU är awsome! 😉

 3. Betraktaren X

  Svar till Sambon (2012-11-05 14:51)
  Jag tränar ca 4 ggr i veckan på IKSU, och tycker också att IKSU är awesome! Och eftersom jag tränar så hårt när jag är där hinner jag bara kolla in de mest piffade 🙂

  Skämt åsido så vill jag inte skrämma någon från att gå dit, och tror inte att jag gör det med det här inlägget heller. Jag köper din förklaring att många säkert känner sig bekväma eller mer motiverade när de är piffade eller har sina nya kläder. Jag gör det inte, den känslan får jag när jag köpt nya saker som faktiskt påverkar själva träningen, nya skor, nytt badmintonrack eller liknande.

  / Betraktaren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.