Sminkbloggen, del 5

Nu är jag äntligen tillbaka med ett nytt inlägg om smink, denna gång om FYLLESMINKNINGEN. Ni vet, när man spar sminkningen till efter nåt vinglas hemma hos någon kompis innan det är dags för utgång. Jag tar upp det eftersom det finns många fällor att falla i vid dessa tillfällen. 

Först och främst så ökar fumligheten om man har druckit. Vi har ju säkert alla mött grabbgängen på krogen som är rosiga på kind, troligen efter en lång bastuafton, men med kajal som går långt utanför ögat, mascara i skägget osv. I såna här lägen hjälper det inte heller att be någon kompis om hjälp eftersom polarna druckit lika mycket själva.

En annan fara är också att sminkningen inte blir av alls. Man har tänkt sig en diskret aftonsminkning efter sing-star-tävlingen är slut, men vid det laget är ju festen så rolig att det där blir bortglömt. Lagom till att taxin tutar utanför kommer man på det, och så känns det inte så kul längre.

Sist, men inte minst kan det ju balla ur helt. Nämligen för att man får för sig att man ska sminka sig LITE mer än vardagssminkningen. Fullt normalt kanske, men med en gin & tonic, en shot jäger och fler vinglas än man vill tänka på blir det lätt MYCKET mer än vardagssminkningen. Till och med Vladimir Putin faller i den fällan ibland.

Eller kanske den något överdrivna ögonsminkningen hos.

Slutsatsen torde vara självklar. Alkohol och smink hör inte ihop!

 

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Helena Nilsson Springare

  Jag är benägen att hålla med. Och egentligen.. så behöver man ju inte ens smink när alkoholhalten stiger för då tycker man ju ”schälv att man e sjiitsnygg *hicK*..”

  Men just det där med att sitta med sina flickvänner vid bordet och sminka sig själv OCH varandra bland drinkglas, plattänger och kajalpennor… ja, det är ganska trevligt faktiskt.

  Höll på att säga att du borde prova men näe.. med tanke på Putins look så är det nog bättre att betrakta på avstånd! Haha..

 2. Betraktaren X

  Svar till Helena Nilsson Springare (2013-04-24 17:47)
  Jag står nog över sminkningen i helgen, men fnissar lite åt vilka ögonkast jag troligen skulle få om jag efter ett par öl med killkompisarna frågade runt vid bordet om nån kunde lägga lite kajal på mig 🙂

 3. Anna H

  Tycker Putin lyckats sjuuuuukt bra med eyelinern…. Kan nästan tänka mig att blanda alkohol å smink om linjerna blir så där jämna! //a

 4. Betraktaren X

  Svar till Anna H (2013-04-24 18:02)
  Haha! Vem hade kunnat tro att Putin var en sån hejare på att sminka sig? Man kanske blir stadig på hand av rysk vodka 🙂

 5. anna

  Efter ett visst intag av starkare varor borde det vara alkolås på så väl mobiltelefon som sminket!! det blir liksom inte bättre… på nått sätt!! Och man ångrar sig alltid dagen efter!!

  Föresten när kommer delen om vad killar egentligen tycker om smink?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.