Edward Riedl (M)

Solsting Lennart Holmlund (S)?

När jag läser morgonens blogg av Lennart Holmlund (S) undrar jag om solsting är förklaringen till hyllningen av kommunistdiktaturen Kina? För på vilka andra sätt går det att förstå?

Läs hans blogg: blogg.vk.se/lennart-holmlund-kommunalrad/2009/08/17/bolt-ett-under-kineser-maste-fa-kora-bil-som-vi-laxens-vandringar-133131

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

5 kommentarer

  1. Sixten J Svensson

    Nämn Kina eller Kuba så reagerar bloggaren.
    Men nän icke hur USA har använt sig av ekonomiska torpeder i sina syften både i Latin-och sydamerika och har dessa inte åtlytts har genast schakler sänts in för att förstöra och döda presidenter för sina syften. Se Chile, Ekvador och Panama. Även Irak kan nämnas i sammanhanget. AJ Aj aj.

  2. Tommy

    Vet ej vart i Lennarts blogg som du kan utläsa en hyllning till kommunistdiktaturen i Kina, däremot så gör han en jämförelse mellan Kina o Sverige på olika plan o där har han gett sig ut på tämligen svag is.

  3. Edward Riedl

    Svar till Sixten J Svensson (2009-08-17 11:13)
    Usa förtjänar i många lägen kritik för sin utrikespolitik. Men det innebär inte att det är ok när andra länder beter sig fel. Dessutom är skillnaden mellan Usa och Kina milsvid. Det ena landet är en fungerande demokrati och det andra en diktatur.

  4. Edward Riedl

    Svar till Tommy (2009-08-17 11:38)
    Lennart Holmlund (S) skriver i sin blogg att Sverige borde bedriva en liknande ekonomisk krispolitik som Kina. Den kinesiska ekonomin har då vissa avigsidor som jag ser som föga eftersträvansvärt att följa – Den tar sig vidare också i uttryck när det gäller den ekonomiska politiken. T.ex. så innebär de stimulanser den kinesiska regimen nu använder att fattiga människor fördrivs från sina hem när de rivs. Detta sker utan ekonomisk kompensation. Det är bara ett av många exempel på varför jag inte ser det positiva i de kinesiska stimulanserna.

  5. Jacob

    Att USA var behjälplig vid kuppen i Chile 1973 är en myt. Det finns inga bevis för det.

    Tycker du att det var fel att USA införde demokrati i Panama 1989? Panamas demokratibetyg på den tiogradia Polity-skalan steg från -8 till 8 efter kuppen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.