Edward Riedl (M)

Cykellyse och reflex gör att vi syns bättre

Det kan tyckas självklart att cykellyse och reflexer borde användas i höstmörkret. Men efter en biltur genom Umeå nu på eftermiddagen kan jag konstatera att många cyklister och gångtrafikanter inte nyttjar dessa enkla livförsäkringar. Lysen och reflexer lyser så att säga med sin frånvaro hos väldigt många.

Ge en reflex eller ett fungerande cykellyse till någon du bryr dig om. Det är en billig livförsäkring. Sen så "ser" vi varandra ute i trafiken.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Ingemar Wincent

    Det är för bedrövligt att folk ska ha så svårt för att använda cykellysen och reflexer. Umeå borde ju vara en upplyst stad med tanke på universitetet och allt, men tydligen har umeborna inte blivit tillräckligt upplysta om fördelen med att vara upplyst i mörker…

  2. neo

    Själv är jag rädd för reflexer sedan en traumatisk upplevelse som barn. Cykellysen påminner mig om kattögon och springer efter mig varje natt i mina drömmar. I staden vill jag omsluta mig i mörkret som en blåsvart rock. Jag vill inte bli sedd eller upptäckt. Mörkret är mitt skugga. Om någon ger mig skulden för min egen skada eller död, då får ni göra det. Min relation till mörker och ljus är min. Ni andra må spegla er i liv och ljus. Det är ert liv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.