Edward Riedl (M)

Övertramp i debatten om sjukförsäkringen

Det är tragiskt när människor dör och det är alltid tragiskt när människor dör utan att ha fått möjligheten att leva ett helt och fullt liv. Den 39-åriga Anna är inget undantag och jag lider med hennes mamma och andra eventuella anhöriga hon lämnat efter sig. Att mista nära och kära är alltid jobbigt och när någon nära avlider alltför ung blir smärtan ännu större.

När socialdemokratiska företädare nästan vill få det till att regeringen bär ansvaret för dessa tragiska dödsfall är övertrampen i debatten stora. Oaktat att jag inte alltid delar socialdemokraters uppfattningar i olika frågor misstror jag aldrig deras syften och ambitioner utan endast deras metoder. Att försöka utmåla sina politiska motståndare som empatilösa och elaka är lågt.

Självgodheten hos dessa s-företrädare som ser sig som de enda som verkligen förstår de sjuka och utsatta är endast osmaklig. Tomas Hartman (S) mfl borde höja debattnivån istället för att sänka den. Det finns inga vinnare i demokratin när smutskastning används som politiskt redskap.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

7 kommentarer

  1. Isak

    Bäste Herr Riedl, nu har du verkligen sänkt debattnivån.
    Jag och många andra har under en längre tid varnat för att
    dom nya reglerna i sjukförsäkringen kommer att tvinga ut
    sjuka människor. Att det skulle behövas att canserläkare
    gick ut i media, för att göra moderaterna uppmärksamma på
    problemet, kan ni ju inte anklaga socialdemokraterna för.
    Sen att ni skyllde ifrån er var lågt. Moderaterna borde
    vara så rakryggade så ni går ut och ber om ursäkt. Annars
    är risken stor att denna fråga kommer att förfölja er
    igenom hela valrörelsen. Det finns många som kommer att
    påminna er.

  2. Edward Riedl

    Svar till Isak (2009-12-14 19:37)
    Vi får se vad väljarna slutligen säger om de två blockens politik. Hitintills vet de endast riktigt vad det ena blocket vill. Min gissning är att opinionen kommer att svänga när alternativet blir tydligare.

    När det gäller debattnivån ser jag att du väljer att inte förstå. Förhoppningsvis gör andra det.

  3. Peter Andersson

    TH skriver

    ”Hon jobbade 25 procent som socialsekreterare och hade arbetsuppgifter som tog hänsyn till hennes sjukdom.Som en konsekvens av högerns nya sjukförsäkringsregler..fick hon trots ett brev från Försäkringskassan. Så fick hon veta att hon skulle komma att bli utförsäkrad vid nyåret 2009/2010….”Jag tror vi får anledning att återkomma till detta.”

    Menar Thomas att Reinfeldt är ansvarig för dödsfall? Obegriplig tolkning om nu inte Schlingmanns instruktioner är att sätta just den bilden av motståndarna. Ni förlorar ännu mer på den desperata argumentationen.

  4. Lennart

    Debatten kan även höjas av moderaternas partiordförande. Hans tal i gårdagens tv-nyheter om att oppositionen vill kasta ut svenska folket i kallvattnet, var inte statsmannalikt. Det var pinsam pajkastning (fast egentligen vattenkastning) från en uppenbart irriterat statsminister. Det var kort sagt osympatiskt.

  5. Pelle

    Som vanligt Edward så är det inte fel på högerns representant (översteprästen) utan på någon annan som enligt dig lagt orden i hans mun – hur vore det med lite självkritik?

  6. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2009-12-16 10:13)
    Jag förstår uppriktigt inte ens vad du syftar på? När har jag påstått att någon lagt orden i hans mun? Vem är han? Fredrik Reinfeldt, eller?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.