Edward Riedl (M)

Riksdagsvalet 2010 blir spännande

Statsminister Fredriks Reinfeldts (M) förtroende hos medborgarna är skyhögt samtidigt som utmanaren Mona Sahlin (S) kämpar med ett lågt förtroende även hos det egna partiets väljare. Samtidigt är vår allians pressad i opinionsmätningar och de röd-gröna verkar för stunden ha viss medvind.

Valåret 2010 har precis börjat. Alliansen har en tydlig politisk agenda med jobbpolitiken i centrum. Fungerar jobbpolitiken får vi tillräckligt med skatteintäkter för att klara välfärdspolitiken. Även om de röd-gröna försöker få er att tro annat så kostar skola, sjukvård, äldreomsorg och våra trygghetssystem pengar. Den som klarar jobbpolitiken klarar också välfärdsåtagandena.

Edward Riedl (M).

Etiketter:

18 kommentarer

  1. Pelle

    Det enda som blir spännande med valet 2010 är om det blir både KD och C som åker ur riksdagen.

    Sedan får vi hoppas att SD inte kommer över 4% – blir det dessa siffror så stämmer de undersökningar som görs idag och då slipper vi högerregeringen och kan rädda landet från kaos.

  2. Arbetare

    ” Även om de röd-gröna försöker få er att tro annat så kostar skola, sjukvård, äldreomsorg och våra trygghetssystem pengar”
    Ibland undrar man ju hur det står till. De som byggt upp allt enl ovan har nog ganska bra insikter i kostnaderna, dessutom förvaltat allt detta frånsett ngra få år då högern raserat ekonomin och välfärden gång på gång. Så även nu!
    ”Fungerar jobbpolitiken ”, ja du ser väl själv; hittils ingen succe precis!

  3. lf

    Det blir säkert spännande var så säker.Fungerar jobbpolitiken så är allt löst.Men det är ju den som inte fungerat under moderaternas ledning.Man har slängt ut milliarder på s.k jobbcoacher till ingen nytta!
    Menar du att de röd-gröna inte vet att välfärd kostar.
    Om du skall in i riksdagen bör du nog höja debattnivån åtskilligt.

  4. Arbetare

    I ett seminarium om skatter, sändes svt24, varnade KO Feldt för att alliansen dränerat skattebasen, så att pengarna inte alls kommer att räcka till det mest nödvändiga.
    Alltså alliansen har sänkt skatterna för mycket, själva basen är rubbad. Ännu en gång har högern äventyrat vår gemensamma trygghet. Var inte helt blind för vad konsekvensera av alliansens politik blir, försök i stället rätta till misstagen. Annars har ni fällt er själva i nästa val.

  5. leif

    blir det liv om hur kronofogden fått möjlighet att straffa dom svagaste (fattigaste) i samhället så kan ni nog kyssa regeringsplatsen hejdå. Återigen är väl tanken ganska god men genomförandet kommer bara att drabba fattiga och det finns inget sätt att få något positivt utav det.

    Roliga är att ni kommer skylla på väljarna om ni förlorar.

  6. Conny Forsström

    Precis som signaturen Arbetare säger: skattebasen är dränerad. Så därför blir självklart (enligt högerns taktik) också välfärden för dyr och privata alternativ får komma in. Allt detta enligt alliansens plan för att kunna peka på hur skatterna inte längre kan finansiera välfärden för att sedan mer och mer, ju längre tiden går, istället lägga det finansiella ansvaret på individen via privata försäkringar. Alliansen är smart..förhoppningsvis är folket smartare än så!

  7. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2010-01-05 10:10)
    Troligen kommer varken KD eller C åka ur riksdagen och förhoppningsvis kommer opinionen att svänga vartefter det röd-gröna alternativet tar form. Sedan får vi hoppas att människor inte väljer SD när det kommer till kritan på valdagen.

  8. Edward Riedl

    Svar till Arbetare (2010-01-05 10:55)
    På vilket sätt menar du att högern tidigare raserat ekonomin? Bostadsbubblan som byggts upp under tio år av socialdemokratiskt styre som sprack några månader in för den borgerliga regeringen Bildt? Berätta hur du menar.

    Alliansregeringens jobbpolitik får väl sägas fungera rätt bra i ett läge där flera hundra miljoner arbetstillfällen försvunnit världen över till följd av den globala finanskrisen. Trots dennna djupa globala kris ser det svenska utanförskapet ungefär ut som när föregående s-regering styrde under global högkonjunktur.

  9. Edward Riedl

    Svar till Alejandro (2010-01-05 12:09)
    Det mest intressanta med sossars kritik av alliansregeringens jobbpolitik är följande:

    Idag trots global finanskris där det världen över försviunnit flera hundra miljoner arbetstillfällen ser det svenska utanförskapet ungefär ut som när den förra s-regeringen styrde i global högkonjunktur.

    Ni sossar klarade inte av att styra Sverige under bästa tänkbara förutsättningar trots att ni hade medvind och nerförsbacke fungerade inte er jobbpolitik.

  10. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-01-05 12:45)
    Jobbpolitiken fungerar bra. Begrunda följande. Idag trots global finanskris där det världen över försviunnit flera hundra miljoner arbetstillfällen ser det svenska utanförskapet ungefär ut som när den förra s-regeringen styrde i global högkonjunktur.

    Självklart vet de röd-gröna precis vad välfärden kostar. Därför blir det så ohederligt när de lovar allt åt alla alltjämt trots att de vet att den politiken inte går ihop. Det är precis min kritik.

  11. Edward Riedl

    Svar till Arbetare (2010-01-05 13:29)
    När gamla socialdemokratiska finansministrar används som sanningsvittnen för hur skattesystemet fungerar bör det mana till eftertanke. Den kris ni socialdemokrater beskyller den borgerliga regeringen Bildt för byggdes upp under den regering K-O Feldt satt med som finansminister i.

    Om ni socialdemokrater vill höja tillbaka skatten till hur den såg ut under regeringen Persson (S) är det er fullt fritt att föreslå det. Men det är väl ärligt om ni säger det till väljarna innan valet att ni tänker chockhöja deras skatter.

  12. Edward Riedl

    Svar till leif (2010-01-05 14:08)
    I en demokrati avgör väljarna vilka politiker som skall styra efter valet. Så självklart ansvarar väljarna för vilket block som vinner eller förlorar valet. Eller hur menar du?

  13. Edward Riedl

    Svar till Conny Forsström (2010-01-05 15:45)
    Detta är ohederligt struntprat som sänker debattnivån flera steg.

    Faktum är att ingen tidigare regering satsat så mycket pengar på den gemensmma sjukvården som nuvarande.

    Men för att behålla den goda gemensamma skattefinansierade välfärd som vi har i Sverige krävs det att människor arbetar och betalar skatt. Om politik med ökade bidrag och färre i arbete får råda räcker inte pengarna till välfärden vilket vi sett tidigare. Låt oss prata om hur vår respektive er politik skall klara av att betala för vår gemensamma välfärd.

  14. Arbetare

    Konstigt nog ser jag ändå Feldt som en större auktoritet inom sitt område, än herr Riedel är på detta område.Och konstigt nog är jag nog inte ensam i landet i den uppfattningen.
    Dessutom är jag orolig för landets ekonomi, orolig för att läget är värre än vi fått veta. Vi får se, när siffror börjar visas.

  15. Edward Riedl

    Svar till Arbetare (2010-01-06 16:29)
    Hans ministär byggde upp en av de värsta ekonomiska kriserna Sverige upplevt. Dessutom är han socialdemokratisk fd. finansminister vilket gör hans inlägg till en ren partsinlaga.

  16. Pelle

    Riedl du säger att Feldts inlägg är en partsinlaga – vad är då det du skriver?

    Du tror väl inte fortfarande att du har ensamrätt på ”sanningen” eller det som vissa av oss kallar Riedls ”vita lögner”?

  17. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2010-01-09 11:37)
    Självklart är mina inlägg en form av partsinlaga för en fortsatt alliansregering. Jag tycker jag är rätt tydlig med att jag är moderat. Tydligare avsändare kan det knappast vara. Sedan är det upp till läsaren att avgöra. Det jag vände mig emot var att en tidigare s-finansminister används som någon form av utomstående sanningsvittne vilket han självklart inte är.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.