Edward Riedl (M)

(S) och fackets samarbete är känsligt

Mitt inlägg om samarbetet mellan facket och socialdemokratin fortsätter att chocka just fackliga socialdemokrater. Även i dagens tidning (VK) går en i raden av alla dessa fackliga socialdemokrater ut och försvarar deras samarbete. Deras bästa argument: Ja de tror att näringslivet sponsrar (M). Även om detta nu vore sant vilket jag starkt betvivlar utifrån att vi beslutade att inte ta emot pengar av företag redan 1976 – På vilket sätt gör det samarbetet mellan (S) och facket bättre? Fortsättning lär följa i den här frågan.

Edward Riedl (M).

Etiketter:

12 kommentarer

  1. Conny Forsström

    Jag kan inte se poängen i den här debatten. Socialdemokraterna för en politik och en ideologi som innebär att man ställer sig på de anställdas sida och inte på arbetsköparnas (jaja, arbetsgivare då enligt den borgerliga beteckningen). Självklart ska facket vara nära kopplat till socialdemokraterna. På samma sätt för moderaterna arbetsköparnas talan. Så då är det väl inte så konstigt om näringslivet känner en lojalitet gentemot moderaterna (den kopplingen finns, d.v.s. ett samarbete även om arbetsköpare och moderater inte går ut med det offentligt).

  2. Lennart

    Du påstår dig veta hur facket och sossarna samarbetar, men betvivlar att näringslivet sponsrar moderaterna… det låter inte trovärdigt. Som moderat borde du veta mer om ditt eget parti än det du påstår dig veta om sossarna.

    Ska moderaterna få fackliga sympatier måste ni ställa er på arbetarnas sida, inte bara i ord utan i handling.

  3. Edward Riedl

    Svar till Conny Forsström (2010-01-13 10:20)
    Borde det inte vara upp till de enskilda medlemmara att avgöra vem som bäst företräder dem politiskt? Eller menar du att du vet bättre än alla fackanslutna som röstar på andra partier (vilket fortfarande är flertalet av medlemmarna)????

    För som sagt delar varken jag eller majoriteten av de fackanslutna uppfattningen att (S) är det enda och det bästa partiet…

  4. Edward Riedl

    Svar till Lennart (2010-01-13 12:56)
    Moderaterna beslutade som jag tidigare skrivit 1976 att inte ta emot pengar från näringslivet. Att sedan sossar påstår att de ändå pågår utan belägg är något annat. Som jag skrev är jag emot att särintressen kan köpa in sig i partier och jag har aldrig sett något sådant.

    Det fackliga samarbetet med socialdemokratin däremot är något fackpampar och socialdemokrater gillar, försvarar och vill ha kvar.

  5. Jonas E

    Oj vad enkel den här diskussionen skulle bli om (M) redovisade var dom fick sina pengar ifrån.
    Nu när dom vägrar så ger det utrymme för spekulationer, baserade på fakta eller ej.
    Så det är (M):s vägran att redovisa som orsakar detta tjafs.

  6. Edward Riedl

    Svar till Jonas E (2010-01-14 22:11)
    Vissa privatpersoner vill inte att det skall bli offentligt att de skänkt pengar till moderaterna, därav möjligheten att vara anonym. Däremot finns det inga företag eller organistioner som skänker pengar.

    Den stora skillnaden är att till moderaterna kan man frivilligt stödja oss genom medlemsskap och gåvor. Facckens stöd av (S)-partiet gör att många mot sin viilja stöötar socialdemokraterna.

  7. Jonas E

    Undanflykter – klaga inte på (S) om ni inte själv kan bevisa att ni har rent framför dörren – Redovisa…

  8. Edward Riedl

    Svar till Jonas E (2010-01-15 15:34)
    Rimligen borde väl alla som påstår att moderaterna tar emot bidrag av företag ha skyldighet att bevisa det. Inte kan det väl falla på min eller andra moderaters lott att bevisa vår oskuld i samband med alla grundlösa påståenden?

    Kan du eller någan annan bevisa att (S) inte tar emot pengar av storföretag och riktigt rika personer? Sådana som (S) skattebefriat vid olika tillfällen. Var det mutor?

  9. Jonas E

    Håller man på att hemlighetshålla så får man ta att man åker på ”teorier”, det är det som är min poäng.
    Grundlösa påståenden eller ej så frodas ”teorier” när man mörkar så enkelt är det bara..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.